Öznur Salkım

BİZİM TURGUT

Yazar: Öznur Salkım
Tarih:
Okunma: 2617
Yorum:
Yazı Boyutu: a - a - a - a
Paylaş:

Bu hafta köşemizde hayatta ki duruşu ve çevresindeki olaylara duyarlılığıyla tanıdığımız çok değerli biri olan Sayın Turgut Babaoğlu var. Kendisiyle gerçekleştirdiğimiz bu röportaj da bizlere ayırdığı zaman  ve sorduğum her soruyu içtenlikle verdiği cevaplar için teşekkürlerimi sunuyorum. Kendisine bu dönem ki seçimlerde bol şans diliyorum.

Öncelikle haberhendek gazetesinin çok değerli köşe yazarı sevgili kardeşim Öznur Salkım'ın bizimle birlikte bu röportajı gerçekleştirmesinden çok memnun oldum.

Öncelikle sizi tanıyalım. Turgut Babaoğlu kimdir?

Hendek'te yaşayan bir tarafı Karadeniz’li bir tarafı Artvin'den gelmiş iki ailenin torunuyum. Hendek'te doğmuş büyümüş ilk ve orta öğrenimini Hendek, liseyi Adapazarı'nda, üniversiteyi ise açıktan tamamladım. Tezgahtarlıktan, pazarcılıktan, pazarlama satış elemanlığına gelinceye kadar fabrikada işçi de olmuş, amir de olmuş, memur da olmuş, müdürde olmuş halktan biriyim. Hendek'in öz evladı sekiz kardeşin en küçüğüyüm. Hayatım boyunca Hendek dışında hiçbir zaman olmadım. Allah nasip ederse ömrümü de burada tamamlamayı düşünen bir vatandaşım.

Aynı zamanda da Milliyetçi Hareket Partisinin bir mensubuyum. Bundan da onur ve şeref duyuyorum. Hendek'teki imajımız her ne kadar siyaset adamı olsa da halkımız tarafından bir kardeş, bir yeğen, bir abi kısacası Hendek'in Bizim Turgut'uyum.

Hobileriniz ve sizi en çok tanımlayan özelliklerinizden bahseder misiniz?

Çok klasik gelebilir; ama kendimi bildim bileli sporla uğraşıyorum. İzleyici dinleyici ve hatta destekleyici olarak da sporun içindeyim. Son beş yılımı saymazsak tabiki. Onun dışında avcılıkla alakalı merakım var. Aynı zamanda Türk sanat müziğine çok büyük merakım var. Hatta Hendek'te var olan bir koronun içerisinde yer alıyorum. Zaman zaman solo olarak, zaman zaman solist olarak konserler veriyoruz.

Şu anki işiniz dışında meşgul olduğunuz başka bir işiniz var mı?

Ben 2014 yılının sonuna doğru profesyonel iş hayatımı sonlandırıp Hendek'te siyasetle uğraşmaya başladım. Bununla beraber esnaflık yaptığımız küçük bir işletmemiz var. Çorbamızı kaynatacak kadar ticaretle uğraşıyoruz. Ama çoğu zamanım siyasetle geçiyor. Halkımızın ve Hendeğimizin sorunları ile ilgili çözüm arayışlarında destekleyici görüşmeler içerisindeyiz.

Bu iş dışında keşke olsaydı dediğiniz başka bir iş var mı?

Yani içimde ukte kalmış sadece terörle mücadele alanında polis ve özel harekatçılık yolunda çalışmalarım oldu ama mevlam nasip etmedi. Bizde Milliyetçi Hareket Partisi olarak vatan hainlerinin alayıyla sahada mücadelemizi ediyoruz.

Özellikle 2014 seçimlerinde herkes tarafından tanınan biri haline geldiniz. Bu durum sizin özel yaşamınızda ne gibi yarar ve zarar sağladı?

Faydalarından başlayalım önce. Evet herkes tanınan biri olur; ama herkes sevilen biri olamaz. Ben insanların gönlünde bu sevgiyi oluşturduğumu düşünüyorum. Siyasetin bana kazandırdığı en güzel tarafı bu. Makamlar mevkiler geçici; Ama insanların gönlündeki sevgimiz baki kalacak diye düşünüyorum. Zararlarına gelince iyi niyetimizi suistimal eden kendi çıkar ve menfaatleri uğruna bizi kullanmayı düşünen insanları tanıyoruz ve hayatımızdan eliyoruz. Tabi en büyük zarar kuşkusuz aileme gereken zamanı ayıramamaktır.

Bugüne kadar örnek aldığınız bir kişi var mı?

Siyaseten örnek aldığımız kişi çok kıymetli partimizin de kurucusu olan cennet mekan Başbuğ Alpaslan Türkeş.

O kişide kendinize katmak istediğiniz bir şey var mı?

Biz sadece onların yaşantılarını örnek alıp yapabileceklerimizi yapmaya çalışıyoruz.

İnsanların sizi bu kadar sevmesinin nedeni nedir sizce?

Tamamen doğal ve onlardan biri olduğum için olduğunu düşünüyorum. Bence kendilerini bende görüyorlar diye düşünüyorum.

İnsan kaynaklarından sorumlu biriyken siyasete geçiş nedeniniz neydi?

Ben otuz yıldır zaten bu parti içerisindeydim. Partimden hiç kopmadım. Gençlik kolları, ülkü ocakları, parti yönetimi, belediye meclis üyeliğine adaylık, ilçe başkan yardımcılığı, ilçe başkanlığı ve belediye başkan adaylığı sırasıyla geldi. Benim tercihim değildi. Partinin mensuplarının takdiriydi. Bizim partimizde bir görüş vardır. Bizde görev istenmez verilir. Bende bu görevin başındayım.

Bu kararı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Kanayan bir yaraya merhem olmak adaletsizlikleri ve görmüş olduğumuz usulsüzlükleri vatandaşa karşı davranış bozukluklarını düzeltmek adına iyi ki siyasete girmişim ve iyi ki bunlar için mücadele veriyorum dediğim çok olmuştur. Kendisini iyi insan olarak tarif eden herkesin bence siyasette olması ve yanlış görüp eleştirdiği şeyleri değiştirmek için bir çaba göstermesi şart olmuştur.

Yeni projelerinizden bahsetme imkanınız var mı?

Halkımızın beklentilerini çok iyi biliyoruz. Analizlerimizi yaptık. Hendeğimizi beton yığını olmaktan, en azından mevcudun üzerine çok fazla bir şey koymadan, yaşanabilir sosyal alanlar adına projelerimize ağırlık veriyoruz.  İkincisi otopark ve ulaşım problemini, sabah işe giden bayanların kanayan bir yara haline gelmiş olan sokak hayvanları problemi ve çöp problemini biliyor ve projelerimizi şekillendiriyoruz. Bu konular üzerinde çalışmalarımız devam ediyor.

Geçmişe dönüp baktığınızda son beş yılınız nasıl geçti?

2014 seçimlerinden sonra vatandaşların bizlere verdiği destek bizleri onurlandırdı ve biz şu mesajı aldık. Dediler ki evet bu kez olmadı; ama siz bir daha ki dönemdeki seçimlerde tekrar aday olmalısınız. Ben de yapmış olduğum istişarede aday olmaya karar verdim. Partimiz devamlı açık insanların dertlerine üzülüp sevinçlerine ortak olarak halkımızın her daim yanında olmaya çalışıyoruz.  

Özünüzde neyi kaybetmek istemezsiniz?

Doğal olmayı kaybetmek istemem. Olduğum gibi görünmekten taviz vermemeye çalışıyorum. Mevlana'nın da dediği gibi "Ya göründüğün gibi ol ya da olduğun gibi görün."

Hayatta affedemeyeceğiniz hatalar var mı?

Yapılan her hatanın telafisi olur mu?

Ben tanıdığım her insana 10 üzerinden 10 puan vererek başlarım hayata. İnsanlar o puanları ya yerinde tutar ya da aşağıya düşürür. Yapılan hatanın art niyetle mi yoksa gerçekten isteyerek mi yaptığına bakarım. Vatan hainliği, şerefsizlik, namussuzluk dışında affedilmeyecek hata yoktur bence. Dinimiz de üç günden fazla küs olmamasını emrediyor. Dargınlık, küskünlük bana göre şeyler değil ben karşıyım bunlara.

Hemen hemen her cemiyette sizleri görmek mümkün. Bunun için bir plan tablonuz var mı?

Spontene gelişen durumlarda oluyor zaman zaman ama genelde program dahilinde hareket ediyoruz.  Son anda öğrendiğimiz davetler de olduğu oluyor. Bunlara da ekstradan gidiyoruz. Bunun dışında esnaf ziyaretleri eş dost akraba ziyaretlerimizin de olduğu zamanlar oluyor. Kendiliğinden gelişen hadi bugün de şuraya gidelim dediğimiz olmuyor değil.

En büyük hayaliniz ve gerçekleşmesini istediğiniz projeleriniz var mı? Varsa neler?

Şahsım ve ailem adına istediğim tek şey huzur. Para pul mal mülk hiçbir zaman hayalim olmadı. Tek hayalim Hendek 'e hizmet edebilmek. Gelecekte arkamdan güzel şeylerin konuşulmasına sebep olmak isterim.

Hayatınızdaki keşkeleriniz neler?

Keşke gün 24 saat değil de 36 saat olsa. (Tabi ki espri)  Keşke kendime ayırabilecek biraz daha zamanım olsaydı.

Sanayileşmenin artmasıyla tarımın azalması hakkındaki düşünceleriniz?

Bu genel bir problem aslında. Sanayinin artmasının yanı sıra tarımla uğraşanların sayısının da artmasından yanayım. Ben bu ülkenin kurtuluşunun yine tarımla olacağını düşünüyorum. Çünkü yurdun dört bir köşesi verimli topraklara sahip. Sadece doğru değerlendiremiyoruz. Bununda bir çok sebebi olduğunu düşünüyorum. Mazot, gübre, ilaç fiyatlarının çiftçiye çok maliyetli olması insanları üretimden uzaklaştırıyor. Başarılı olunabilmesi için ülke politikası haline gelmesi gerekir.

Hendek' te ise bundan 15-20 yıl öncesinde tarım yapılırdı; fakat fabrika hayatı insanları tarımdan uzaklaştırdı. Gençler tarlada çalışmayı bilemiyorlar artık. Bir dünya boş arazi var ne yazık ki

Bizim de bu konuyla alakalı bir projemiz var. Belediyeye ait büyükşehir yasasından kaynaklı araziler var. Biz bu arazileri değerlendirip özellikle süs bitkileri üzerine çalışmalar yapıp hem gençlerimize iş kapıları açacağız hem de güzel işlere imza atacağız Allah'ın izniyle.

Kentsel dönüşüm mağdurlarından birisiniz sizde. Sizce kentsel dönüşüm doğallık dışı bir yapı mı yoksa olması gerekir mi?

Eveet. Kentsel dönüşümün yapıldığı yerler genellikle çarpık yapının olduğu, binaların ömrünü tamamladığı ve şehrin yapısı ve dokusunu bozduğu alanlarda yapılıyor. Kentsel dönüşümün doğru insanlarla doğru yöntemlerle yapılmasından yanayım.  Maalesef burada yanlış bir insan, yanlış bir yöntemle başlatıldığı için kangren haline geldi. Aslında hakkaniyet ile üretilen konut ve iş yerleri hak sahiplerine doğru dağıtılmış olsa idi bugüne kadar bitirilmiş bir problemdi. İnsanları mağdur etmeden haklarını da fazlasıyla vermek suretiyle kentsel dönüşümü tamamlayacağız.

Ülkemizde ki yükselen fiyatlar ve zamlar ile ilgili kendi görüşleriniz nelerdir?

Tabi hepimizin geliri belli insanlarız. Bu sadece Türkiye 'de değil bütün ülkelerde kriz ve krize yakın bir durum söz konusu. Dövizin tüm piyasalarda ki oynaklığı yatırımcıların güvenli bir şekilde hareket etmesini engelliyor. İhracat yapan bir ülke pozisyonundayken daha çok ithalat yapan bir ülke olmamızda tüm dengeleri bozuyor. Enteresan olan döviz yükselince artış gösteren fiyatlar dövizin düşmesiyle geri çekilmiyor. Bu durumda fırsatçılar var. Onları da sizlerin aracılığıyla buradan kınıyorum. Hep birlikte birlik olup bu zor zamanlarında geçeceğini ümit ediyorum. Vatandaşımızın işi zor bizlerinde işi zor. Sonuçta bizde onlardan biriyiz. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Şu an ki eğitim sistemi hakkındaki görüşleriniz neler?

Ülkede ki tüm kurumlarda eğitimde dahil siyasi partiler, siyasi partilerin yan kuruluşları, baskıları ve direktifleri doğrultusunda liyakati silip sadece partili yada sendikalı olduğu için yönetici yapılan insanların başarısız idaresinden kaynaklı bir düşüşün olduğunu düşünüyorum.

Bu sistem bana göre baştan sona kadar revizyona uğramalı. Türkiye kendi standartlarına geri getirilmeli. Tabir-i caizse tekrar Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkacak formata dönmesi gerekli. Onu mu yapalım bunu mu yapalım derken tüm sistem alt üst oldu. Bence yürüyen bir sistemi geliştirebilirsiniz; Ama sistemi bir kaç kez kökten değiştiremezsiniz. Değiştirdiğiniz an kaç nesil birden kayboldu. Ama yeni milli eğitim bakanının yaklaşımlarını beğeniyorum. Hep birlikte neler yapılacağını göreceğiz inşallah.

Sizce Hendek’te eksik olan bir şeyler var mı?

Hendek'te bence fabrikalardan gösterişli binalardan ziyade sosyal alan eksikliği olduğunu düşünüyorum. Bence çocuklar, yaşlılar ve ev hanımları için güzel alanların bütün mahallelerimizde oluşturulması gerekli.

Bütün bu koşuşturmada şüphesiz ki sizden ayrı kalan bir aileniz var bu konu ile ilgili görüşlerinizi paylaşır mısınız?

Evet siyasetin kazandırdıkları yanı sıra kaybettirdikleri de var. Arkadaş çevremde de böyle. Bir kısmı anlayışla karşılıyor ama beni terk edenler de oldu. Tabi ki eşimden ve çocuklarımdan bahsetmiyorum. Yaptığımız işin sorumluluğun farkında olmayanlardan bahsediyorum. Ama çocuklarda artık büyüdü ve görüşememekten şikayet ediyorlar. Bende kalan vakitlerimi onlara ayırmaya çalışıyorum.

Bu yoldaki en büyük destekçiniz.

Tabi ki eşim yani. Yani çok destekçimiz var. Arkadaş, akraba, parti üyeleri ama benim için eşimin vermediği bir destekte diğerlerinin pek önemi kalmaz.

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.