Kemal Aslan

BİZİM TURGUT

Yazar: Kemal Aslan
Tarih:
Okunma: 2951
Yorum:
Yazı Boyutu: a - a - a - a
Paylaş:

Biz bu şehrin çocuklarıyız. Bu şehrin caddelerinde, sokaklarında, deresinde, Köylerinde her köşesinde anılarımız var. Bu şehirde doğan, büyüyen veya işi gereği bu şehre yerleşen bu şehrin havasından, suyundan, taşından, toprağından ve tüm nimetlerinden faydalanarak hayatını idame ettiren herkes bu şehire borçludur. Bunu idrak eden herkeste yaşamını ve dünya görüşünü ona göre dizayn etmelidir.

Siyaseti ve makamı borçlu olduğu topraklara faydalı olmak adına yapan her siyasetçiye minnettarız. Fakat yaşadığı ve borçlu olduğu topraklara borcunu unutarak hareket eden siyasetçiler de tarihin tozlu sayfalarda hak ettikleri yeri alacaklardır ve alıyorlar.

İlçemizde yılan hikayesine dönen bir su meselesi var. Bu mesele karşısında iki taraf var. Bir tanesi Büyükşehir Belediyesi ki bu topraklara borçlu olmayanların bulunduğu taraf, diğer taraf ise Hendek Belediyesi. Bu şehrin çocuğu ve bu şehrin her metrekaresinde anısı olan, bu şehre borcunu bilen Turgut Babaoğlu Başkanlığında.

Biraz araştırdım. Gözlemledim. Bende bu şehrin bir çocuğu olarak analizimi yaptım. Sizde bu yazıyı okuduktan sonra bir analize davet ediyorum.

Dünyanın çeşmesinden su şehirleri arasında olan ilçemiz, ne oldu da bu hale geldi. Bakın dünyanın diyorum. İlçemizin konumunu ve şartlarını anlamanız anlamında. Şimdi durumu özetleyelim beraberce ve bir sonuca varalım.

Dönemin Bakanlarından Sakarya eski Milletvekili değerli büyüğümüz Nevzat Ercan ve Zeki Cömert’in Başkanlığı (Rahmetli eski Belediye Başkanı) zamanında şehrimize kazandırılan kaynak ve sonrasında yapılan çalışmalar ile şehrimiz uzun yıllar sorunsuz kullanılacak şekilde kaynak Hendek halkının hizmetine sunuldu. Peki sonra ne oldu da bu hale geldi. Siyasilerin kendi siyasi menfaatleri uğruna tüm ülkede Büyükşehir yasası çıkarıldı. Güzelim ilçemizde bu siyasi çıkarlara kurban edildi. Sorunda burada başladı. İlçemizin gelirlerini alarak yeni kurdukları düzende Büyükşehirlere yönlendirmekle işe başladılar. Bu arada hatırlatmış olayım, Hendek ilçemizin Su geliri yıllık 20 Milyar TL civarında. Sonra parayı alanlar hizmeti bıraktılar. İlçe Belediyesi kendi halkına karşı yetkisiz hale bırakıldı. Bu süreç siyasi olarak sürüklenip duruyor.

Gelelim İlçemizin durumuna..

Daha önce Suyun bozulması sonucu kendi halkını bilgilendiren sayın Turgut Babaoğlu’na tavır alanlar, hatta havaii fişek fabrikası patlamasında halkı bilgilendiren sayın Başkana siyasi baskı yapan Sayın siyasetçiler, siz belki değilsiniz ama Turgut Babaoğlu bu şehrin çocuğu ve bu şehre borçlu. O bir Vatansever Milliyetçi, sorumluluklarının bilincinde, halkının önünde ve içerisinde bir Belediye Başkanı.

Sizler belki seçilene kadar halkın içinde, sonrasında ise çakarlı arabaların ihtişamında öncelikli haklarla hareket ederek size oy verenleri unutabilirsiniz. Ama Turgut Babaoğlu öncede bu sokaklardaydı, şuanda bu ilçenin sokaklarında korumasız, çakarsız arabasız geziyor. Bunu iyi analiz edelim.

Su meselesinin asıl muhatabı Büyükşehir. Buradan bir önerim var. Bir toplantı yapsınlar. Birde biz soralım, öneride bulunalım ve konuşalım. Öyle Hendek halkını hiçe sayarak Turgut Başkana tavır yaparak, İlmi siyaseti bir ilçenin sağlığı ile ilgili yapmak pek hoş bir davranış değil.

Devletin su ile ilgili kurumları mevcut. Civardaki su fabrikaları denetleniyor. Günlük numune alınıyor. Sonrasında Fabrika üretimine devam ediyor. Peki bunu neden yapıyorlar. İki cevabı var. Sıkıştırıp ceza yazmak ve para cezası ile devlete para kazandırmakmı? Yoksa halkın sağlığımı? Bunun cevabı herhalde halkın sağlığı olsa gerek. Peki aynı denetimler neden şehir şebeke suyu için yapılmıyor. Ve bu sudan elde edilen gelir neden halkın sağlığı için su dağıtım iyileştirmesi için kullanılmıyor? Su analizi son olayda bir gün geliyor. Bir önceki afaki boyuttaki su kirlenmesinin sonucu bir türlü gelmiyor?

Madem suyu kontrol edemiyorsunuz. Madem bu işe kesin çözüm bulmak için çare aramıyorsunuz. Madem fabrikalara yapılan denetimi ilçe suyu için yapmıyorsunuz. Peki bu sorunların başka sebepleri varsa bizde Hendek halkı olarak bilgilenmiş olalım. Yada kendi ilçesine açıklamalar yapan Turgut Babaoğlu üzerinden İlmi siyaseti bırakın.

Tüm iyi niyeti ile ittifaka bağlı olarak görevini yapmak için çaba gösteren, halkı ile siyaset arasında tüm iyi niyetini gösteren sayın Başkanın üzerinden vefasızlık adına yapılan İlmi siyasetinizi çekin.

Bu şehirde Türkiye’de seçim tarihinde bir ilk yaşandı. Bunu göz ardı etmeyin. Hendek ilçesine eğer bir şey yapmak istiyorsanız. Halkın seçtiği ve şuan görevini doğduğu, büyüdüğü topraklara borcunun farkında olarak yaşayan, Cumhur ittifakının samimiyetini İttifak çatısı altında yürüten Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu’nun şahsına ve ekibine katkıda bulunarak görevini yapmasına yardımcı olun.

Unutmayın ki, siyasi oyunlara rağmen Hendek halkının sahip çıktığı bir belediye başkanı ile muhatapsınız. Vefalı, Saygılı, kindar olmayan, doğduğu ve yaşadığı şehre hizmet ederek borcunu ödemeye çalışan sayın Turgut Babaoğlu Hendek halkının ulvi menfaatleri doğrultusunda üzerine düşeni yapmaktadır. Engel olmak, onu yok saymak, başkanın şahsına değil Hendek halkına yapılmış davranış olur.

Şahsım ve bu ilçeyi seven herkesin Hendek için ilçemizin refahı ve sağlığı için, tek yürek olduğumuzun bilinmesinin gerektiğini bir kez daha hatırlatmış olayım.

Saygılarımla, Sağlıcakla kalın

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Sadi yılmaz - 2020-09-08 16:21:24
Abim teşekkürler allah razı olsun sayın çok değerli arkadaşımız ve başkanımız turgut babaoğlu nasılsın her daim destekçiyiz ve her zaman da olacağız bu gibi önemli bir konuda tüm hendek halkının da destek vereceğine eminim benim fikrim alt yapı şu boruları yıllardır aynı pas içinde ve hendek sizin de bildiğiniz gibi eski hendek değil nüfus çok ve borular ince olduğu için boru larda yetersiz şu olunca basınç düşünce hava su ve pas koku yapar kısacası alt yapı su ve kanalizasyon boruları yenilenmeli teşekkürler