Yaşar Aygüneş

BİR YİĞİT ADAM: NURKAN KAYACIK

Yazar: Yaşar Aygüneş
Tarih:
Okunma: 4396
Yorum:
Yazı Boyutu: a - a - a - a
Paylaş:

Bazen yazmak çok zor olur.

Kelimeler kifayetsiz kalır.

Hakkını verememek endişesi kaplar.

Beynin durur deyim yerindeyse…

Oğlum ilkokul dörde kızım ilkokul ikiye giderken tanıştık hocayla. Dün gibi hatırlarım…

Şimdi üniversite birinci sınıfta okuyan kızım halada bu spora devam ediyor. Hendek’te bu spora giden hiçbir sporcu velisi Nurkan hocanın bu işi para için yaptığını söyleyemez. Birçok veli gibi bende yıllarca aidat ödemediğim olmuştur. Lakin işine aşık bu hoca ne bana nede çocuğuma bir kere olsun para muhabbeti yapmamıştır.

Yıllarca il-il müsabakalara gittim o sporcu kardeşlerimle. Bir çoğunun“ Yaşar amcası” oluvermiştim. 2008 yılında Konya’da yapılan Türkiye şampiyonasında tam evet tam 15 madalya almıştık. Bırakın ilçeleri il takımlarının biri hariç alayını geride bırakarak takım halinde Türkiye ikincisi olmuştuk. O gün itibarı ile Türkiye karate sporunda Hendek ilçemizin adını ezberlemeye başlamıştı. Sonra Avrupa şampiyonları, Dünya şampiyonları ve en sonda Olimpiyat şampiyonları çıktı ilçemizden. Elbette Nurkan Kayacık hocamızın eseri idi tüm bunlar. Yıllarca evlatlarımıza hem analık hem babalık yapan bu güzel insana karşı densizin biri haddini aşan bir yorum yapmış.

Nurkan Kayacık Hendek’li değilmiş…

Nurkan hoca haksız zengin olmuş…

Nurkan hoca kayırılmış…

Eeeee….

Baştan başlayalım Hendek’te kaç tane Hendek’li var biliyormusun? Kim bunlar? Bir kere adam olsan adın olur. Sen Hendek’e ne verdin bu güne kadar. Hakkında IP numarandan bi-iki araştırma yaptım yalaklık, fitne fesat harici bir hiçsin. Biz Nurkan hocaya sadece evlatlarımızı teslim etmedik gönlümüzü sevgimizi de ona verdik sana ne! Bil ki sen afkurdukça Nurkan hocanın değeri katlanır Hendek’te. O Hendek’li değil dediğin ADAM kaç tane milli sporcu yetiştirdi biliyormusun? Kaç tane evladımızın istikbalini kazandırdı haberin varmı? Sen arsız ve edepsizce iftira atarken o çocuklarımızı senin gibi karaktersiz olmaktan kurtardı. Ama sen bilmezsin. Klavyenin başında ona buna sallamak senin gibi kişiliksizlerin işidir. Birde adını yazabilecek erdemde olsan ama nerdeeee…

Nurkan hoca haksız zengin olmuş diyorsun ya sen harbiden cahilsin. Arkadaş adamın çalışmanın ötesinde hiçbir masrafı yok senin gibi kahve köşelerinde kumar masalarında ömrünü tüketmemiş. Buna karşılık neyi var başını sokacağı bir evi. Müsaade et de oda olsun. Bunların tamamının içeriğini çok iyi biliyorum fakat buradan yazmaya değmez. Zira sen zaten o kapasitede değilsin.

Nurkan hoca kayırılmış. Evet tüm yalan ve iftiraların karşısında tek doğrun o. Nurkan hocanın nasıl kayırıldığını en iyi bilenlerdenim. Onu on sekiz bin alemlerin yaratıcısı olan yüce ALLAH koruyor, kolluyor ve kayırıyor. Allah’ın korumasında ki bir insanın kulun korumasına ne ihtiyacı olur. Velileri bir kenara koy yüzlerce minik yüreklerin dualarını alan Nurkan hocanın kime ihtiyacı olabilir ki? O yüzlerce gencimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutup vatana ve millete faydalı bir birey haline getirdiği için yüce mevlam onu koruyor ve kolluyor. O yüzlerce gencimizin istikbalini kurtardığı için yüce Allah tarafından korunuyor. En azından senin gibi boş işlerle uğraşmadığı ve iftira atmadığı için yüce Allah tarafından korunuyor. 

Haaa Nurkan hocanın seni çokta takacağını ve ciddiye alacağını zannetmiyorum. Onu iyi tanıyan biri olarak bu boş işlerle işi olmayacağını da iyi biliyorum. Gerçi bende seni ciddiye almazdım ya. Amma hocamızın sahipsiz olmadığını bil istedim.

Kendini spora adayan bu koca yürekli ADAM gibi ADAM Nurkan kayacık hocamızı en derin saygılarımla selamlıyor özellikle Ülkemizin ve İlçemizin bu değerli spor adamına ihtiyacı olduğunu belirtmek istiyorum. Tüm Hendek’li kardeşlerimin de benimle aynı duyguları beslediğini de iyi biliyorum.

Etrafımızda ki Nurkan Kayacık gibi değerlere sahip çıkmamız gerekir. Onlara borcumuzu; sevgimizi ve saygımızı göstererek ödeyebiliriz…

Dedikodunun ve iftiranın olmadığı güzel günlerde buluşmak dileği ile;

Kalın sağlıcakla….

 

 

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Nedim turgit - 2016-10-08 15:56:36
AĞZINA SAĞLIK GÜZEL INSAN BÜTÜN DÜŞÜNCELERİNE KATILIYORUM.ADAM GİBI ADAM İKİ GÜZEL INSAN
Ramazan Oruç - 2016-10-08 18:10:11
Yaşar kardeşim Nurkan hocamla ilgili burada yazdığınız güzel yazının altına bende Nurkan hocayı tanıyan onunla birlikte uzun yıllardır çalışan birisi olarak tereddütsüz imzamı koyarım. Nurkan hoca hem Hendek te hem Sakarya ilinde, tüm Türkiye'de Avrupada Dünyada yaptığı olağanüstü başarılarından dolayı ülkemizin gururu olmuştur. Malesef ülkemizde meyve veren ağaç sürekli taşlayarak etkisiz hale getirilmeye çalışılıyor. Nurkan hocamı ortalama 10 yıldır yakinen tanır ve kendisinin ülkemizde KARATE sporuna yaptığı olağanüstü katkılarından dolayı hep övgüyle bahsederiz. Türkiye Karate Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Milli Takımlardan sorumlu Asbaşkanı olduğum dönemdede şimdide kendisiyle hep gurur ve onur duyduk ve her zamanda duyacağız. Kamuoyuna Duyurulur.Not: Nurkan hocamdan Hendek liler memnun değilse dünyada en az 20 ülke onu milli takımlarını çalıştırmak için isteyeceğinden eminim.Ramazan ORUÇ Türkiye Karate Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Dünya Karate Federasyonu Başkanı Başdanışmanı
f.KÖSTERELİ - 2016-10-08 20:24:32
Yaşar kardeşim gönlüne sağlık.Nurkan hoca için ne yazılsa azdır.O ilçemizde ve ülkemizde bir tarih yazmıştır.İlçemiz onunla çok büyük değerler ve gururlar yaşamıştır ve yaşamaya devam ediyor.Yalnız son zamanlarda ilçemizdeki değerlere karşı bir itibarsızlaştırma kumpası kurulmaya çalışılıyor.Altın çamura düşmekle ve gereksiz ağızlara düşmekle değer kaybetmez.Allah Nurkan hocadan razı olsun.Biz onu çok seviyoruz.Durmak yok çalışmaya üretmeye devam.
Yaşar Aygüneş - 2016-10-08 20:44:32
Sevgili Ramazan hocam öncelikle güzel duygularına teşekkür ediyorum. Fakat benim 3.5 yaşında oğlum var ve onu dünya şampiyonu yapmadan Nurkan hocamı kimse alamaz. Hendek'te bir densiz bir şey söyledi diye tüm Hendek 'liler öyle düşünüyor değil ya. Saygı ve hürmetlerimle...