Nurullah Akçay

Bir Sezonun Ardından

Yazar: Nurullah Akçay
Tarih:
Okunma: 6591
Yorum:
Yazı Boyutu: a - a - a - a
Paylaş:

Hendek’ te spor sezonlarının sonuna yaklaşırken birçok branşta, sporcularımızla ve kulüplerimizle gurur duyduğumuz başarılar yaşadık. Bunun yanında buruk olduğumuz anlarda oldu.  Bu sezon en çok canımızı yakan Kazimiye sporun  büyük uğraşlar vererek çıktığı süper amatör ligi müsabakalarına çıkamaması oldu. Çok merak ettim Kazimiyede 11 tane genç çocuk yok muydu bir takım çıkarılıp müsabakalara çıkılamaz mıydı, nedense çıkılmadı. Muhtar ve azalar sanırım çok yoğundu  yada sahaya sürülecek deneyimsiz çocuklar tabela anlamında bir başarı getiremeyecekti de Kazimiye sporun itibarımı zedelenecekti.  Muhakkak başka iç meseleler vardır ama sonuç olarak kabiliyetsizlikten başka bir şey değildi. Bunun haricinde 2014 -2015 sezonu tüm branşlarda başımızı önümüze eğen tek spor  olayı daha yaşamadık .

        Voleybolda 2 lig de mücadele eden İdris DEMİR  ve  sporcuları son derece başarılı bir sezon geçirerek  önümüzdeki sezon da çıtayı yükseltmiş durumdalar. İyi de çıta yüksekte tamam da  bu iş sadece İdris DEMİR’in omuzlarına bırakılacak bir durum mudur? İlçe yöneticilerini bilhassa voleybol takımı konusunda göreve davet ediyorum, tüm Sakarya’nın 2. Ligde mücadele eden tek takımı Hendek’te ona da yeterince sahip çıkamıyoruz. Y eni yapılan spor salonunu ağzına kadar doldurup takımımıza sahip çıkmalıyız, şimdi herkesin aklına salonun mevkii  gelecek, herkes biraz fedakarlık yapacak gerekirse yürüyerek  salona gidilip sporcularımız desteklenecek, müsabaka günleri belediyenin tahsis edeceği otobüsler merkezden salona seyirci taşıyacak, İdris hocanın çabalarının ve uğraşlarının ilçe olarak, arkasında durarak  kazanılan başarıda pay sahibi olunacak. Ben İdris hocanın mücadelesini çok iyi bildiğim için yapacağımız hiçbir fedakarlık onun verdiği mücadele kadar olmayacaktır, takımını ve seni gönülden kutluyorum ve seninleyiz diyorum.

        En başarılı olduğumuz bireysel spor branşımız güreş ve karate de genç sporcularımız yaş ve kilo kategorilerinde ilçemize bir çok madalya getirip adımızın ülkenin dört bir yanında  duyulmasını sağladı. Sporda alt yapının önemini çok iyi bilen Sefer SARI  ve  Nurkan  KAYACIK  hocalarım sabırla ve sükûnetle yetiştirdikleri sporcularının  gurur meyvelerini topluyorlar. Birkaç gün önce Sefer hocamla bir okul etkinliğinde karşılaştık, okulun duvarına astırdığı afişte güreş ve jimnastik için alt yapıya sporcu davet ediyor ,mükemmel bir yaklaşım diyerek kendisini tebrik ettim ,aynı hareketi tüm spor hocalarından bekliyorum. Eğer Kazimiye spor zamanında böyle bir çalışma yapmış olabilseydi kendi öz kaynaklarından oluşturduğu takımı ile ligde mücadele edebilirdi. Sefer hocamı çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum, oturup birileri gelsin spor yaptırayım demiyor sporcu adaylarını davet ediyor. Bu gün milli takım düzeyinde sporculara sahip olmasının nedeni de budur, bir dahaki yazımızda güreş konusunu  daha detaylı bir şekilde kaleme alacağım için şimdilik burada konuyu kapatıyorum.

        Yine bu sene ilçeye takım anlamında en büyük sevinci Akova sporumuz yaşattı.  Grubunu şampiyon olarak tamamlayan Akova sporda, Ali Kemal hoca neredeyse bütün mesaisini Akova ALİ KEMAL YEN (Kemal hocamın söylemiyle ) stadında geçirerek başarının tesadüfen olmadığını gelecek yıllarda bu ve bunun gibi çok daha büyük başarılar yaşanacağını göstermiştir. Alt yapılarda neredeyse tüm branşlarda takımları şampiyon olarak Akova sporun geleceğini garanti altına almış durumdadır. Önümüzdeki sezon sahanında sentetik olması ile Akova’da bir spor devrimi gerçekleşecektir.  Kemal hocama da çalışmalarında başarılar diliyor Akova için Hendek için inşallah hayalleri gerçek olur diyorum.

  Hendek sporumuz kısıtlı kadro imkanlarına rağmen süper amatör kümeye ağırlığını koyarak hala Sakarya amatör kümelerinin tek gerçek deplasmanı olduğunu kamuoyuna bir kez daha göstermiştir. Ben söze Hendek spor olarak başladım ama bildiğim kadarıyla HENDEK SPOR ismi şu an boş yani takımımızın adı YENİ HENDEK SPOR buna ne gerek var hala anlamış değilim yeni ibaresini neden kullanıyoruz. HENDEK SPOR ismi neden boş lütfen birileri bir cevap yazarak sporseverleri bilgilendirsin.

  3 sezondur süper amatör kümede mücadele eden Hacıkışla sporumuza çıktıkları bu meşakkatli yolda başarı diliyorum.

   Yine birinci amatör kümede onurlu mücadele eden takımlarımızdan Boğaz spor,  Hendek Gençlik,  Çamlıca spor,  Dereköy sporcu ve yöneticilerini de gönülden kutluyorum. Yeşiller sporumuz ligden düşmüş bile olsa sahaya çıkıp mücadele etme onurunu göstermiş taraflı tarafsız takdirlerimizi toplamıştır. Tüm takımlarımızın yolu açık olsun.

    Tüm takım ve sporcularımıza yeni sezonda başarılar diliyorum…

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
ali kemal yener - 2015-05-08 10:18:17
sevgili hocam amotörün başarısını dıle getırıp bıraz olsun hendegımızı heyecanlandıdıgını düşünerek güzel dıleklerın için teşekkür edıyoruz hendek akova spor olarak yapacak çok işimiz var