Halil Hakan Oturak

BİR NESİL İKTİDAR OLSUN DİYE BİR MİLLET FEDA EDİLİYOR!

Yazar: Halil Hakan Oturak
Tarih:
Okunma: 2920
Yorum:
Yazı Boyutu: a - a - a - a
Paylaş:

Millet koalisyon kurulması yönünde iradesini ortaya koyalı 40 gün geçti. Ama görülen o ki görevi alan Sayın Davutoğlu koalisyonu kurmamak adına elinden geleni yaptı. Önce siyasi literatürümüze giren istikşafi yani birbirlerini keşfetme, tanıma, anlama adına 35 günü, neredeyse Cumhuriyetle yaşıt CHP’nin görüşlerini hiç bilmiyormuş gibi göstermelik toplantılarla geçirdiler.

Yıllardır acımasızca eleştirdiği CHP ile yeni tanışmış sevgililer gibi koklaştılar. Adamlarda “ya bize bunlar artık evlenme teklif edecekler” diye beklerken, 2 ay flört eder sonrada ayrılırız diyerek koalisyonun adını bile ağızlarına almadılar.

 

Zaten ana kumanda merkezi bu izdivaç olmaz “intihar edin daha iyi “diyerek, koalisyonu 1 gün öncesinden katletmişti. Doğal olarak sayın başbakan, merkezin dediklerine harfiyen uyarak koalisyon teklifinde bulunamadı. Diyecek bir şey yok, talimat ne dediyse onlar da gereğini yapıp koalisyonun 1.seçeneği olan AKP-CHP şıkkını elediler.

Sonra döndüler MHP’ye. Aslında dertleri CHP’ye yaptıkları gibi MHP’yle de dostlar alışverişte görsün mantığıyla koalisyon kurmak istediler. Ama MHP bu seçeneği baştan görüp,” bize bununla gelmeyin ülkemizin içinde bulunduğu bu günlerde 4 yıl süreli sorunlara çözüm bulacak, PKK ile mücadele edecek, güçlü bir hükümet kuralım” şeklinde kamuoyu önünde şeffaf bir çağrıda bulundu.

Kuracağımız Koalisyon için de bizim 4 şartımız var diyerek, önceden bunu da ilan ettiler. Onlarda bunları bilerek MHP’ye gittiler. Peki, MHP’nin bu şartları neydi.

1.Anayasanın değiştirilmesi dahi teklif edilemeyecek ilk 4 maddesi yani,

MADDE 1.– Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.

MADDE 2.– Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.

MADDE 3.– Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Millî marşı “İstiklal Marşı”dır. Başkenti Ankara’dır.

MADDE 4.– Anayasanın birinci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile ikinci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve üçüncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.

2. Çözüm sürecinden tamamen vazgeçin ve terörle müzakere değil mücadele edelim.

3. Sonu nereye giderse gitsin, kime dokunursa dokunsun, tüm yolsuzluk dosyaları tekrar açılsın ve herkes yargılansın.

4.Cumhurbaşkanı sadece AKP yanlısı ve hamisi olmaktan çıkıp, tarafsızlık ilkesi içerisinde davranarak oy veren vermeyen herkesin Cumhurbaşkanı olsun.

Şimdi koalisyon kurmayan bu maddeleri kabul etmeyen AKP ye soruyorum,

Oslo’da PKK’yla görüşüp, pazarlık yaparak imza altına aldığınız,  çözüm pardon çözülme anlaşmasının maddeleri size dokunmadı da

Dolmabahçe’de 4 bakanınızla, İmralı canisinin dikte ettirdiği, PKK savunucusu HDP artisti Sırrıyla, gerile gerile imzaladığınız 10 madde size dokunmadı da

“Nasılsa Kürtler bize oy veriyorlar, bizi tek başımıza iktidar yapıyorlar” düşüncesiyle tonlarca patlayıcının, uçaksavarların, roketatarların ülkemize sokulması, şehirlerin PKK’nın cephaneliği, yolların mayın tarlası olması, sokakların PKK’nın militanlar tarafından rehin alınması size dokunmadı da,

Terörle müzakere olmaz mücadele olur çağrısını kulak arkası yaparak,

Milli birliğimizi dinamitleyen açılım aşkına tutulup tüm bu olanlar size dokunmadı da

MHP’nin Üç Hilali, yukarda saydığım 4 maddesi mi size dokundu? Bu yüzden mi koalisyon kurmadınız?

Şimdide kalkmış, yandaş medyanızla, sosyal medyadaki AK trollerinizle, sahte milliyetçilik rolüne bürünerek, şehitlerimiz üzerinden oy avcılığına soyunup, “MHP koalisyon kurmak istemedi” diye ucuz numara çekmeye çalışıyorsunuz.

Geçin bu yalan dolanları beyler geçin. Burada çocuk avutmuyorsunuz. Milletin gözü artık açıldı. Kimin ne olduğunu, kaç paralık olduğunu herkes çok iyi biliyor.

Hem bakın artık AKP-HDPKK seçim hükümeti kurulacak. Fena mı? Zaten eski ortağınızdı, şimdi de nikah tazelemiş olursunuz. Size de ancak bu yakışırdı. Varın hayrını görün.

Sizler bir nesil “İKTİDAR” sahibi olsun, lüks evlerde otursun, kocaman arabalara binsin, parasına para katsın rahat rahat yaşasın diye bir milleti göz göre göre feda etmeye çalışıyorsunuz.

Bizler bir nesil yaşasın diye Türk milletinin yok edilmesine müsaade etmeyeceğiz.

 

ALLAH MEMLEKETİMİZİ KORUSUN

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Hadi ordan - 2015-08-24 00:45:05
Chp zaten hdp ile birlikte sallıyor. Mhp desen çarşı Alayına karşı modunda. Gelmiş burda salliyorsun. Hadi ordan. Şaka mısınız nesiniz. İşiniz gücünüz akp ye sallamak.
yeşil - 2015-08-24 16:52:33
aman aman ne duyarlısınız ne duyarlı.lafa geldi mi bir sürü laf ama icraata geldi mi kaç bakalım kaç.mhp bu süreçte ne yaptı.hani vatan millet her şeyden önemliydi .2 ay idare edemediniz bu devleti milleti.hdp nin eline bıraktınız.şimdide öyle olduda böyle oldu.bu millet size 1 kasımda gösterecek merak etmeyin.siz dua edin o cem uzan gitti de barajı geçiyorsunuz.yoksa baraj yüzü de göremezsiniz bu siyasetle.seçimden sonra bahçeli değilmiydi akp chp ile kursun hdp ile kursun diyen kaçarak günü kurtaran.şimdi düşünün 1 kasımı.bu millet sizi ebedi iktidar yapmayacak inşallah.