Nurullah Akçay

Bir Dünya Bırakın

Yazar: Nurullah Akçay
Tarih:
Okunma: 4200
Yorum:
Yazı Boyutu: a - a - a - a
Paylaş:

Bizim çocukluğumuzda bir çocuk şarkısı vardı. Bir Dünya bırakın biz çocuklara, ıslanmış olmasın gözyaşlarıyla... Diye devam eder giderdi. Bu şarkıyı o dönem olup şimdi hayatta olan herkes iyi hatırlayacaktır. Evet biz bizden sonra gelecek olan çocuklara nasıl bir dünya bırakıyoruz benim hatırladığım bu şarkıdan bu zamana kadar dünyanın her bir yanı gözyaşlarıyla ıslandığı, ne savaşlar bitti ne kan tabi nede gözyaşı. İnsanı anlamak zor. Akan bunca kan, sönen bunca ocak, ama hiç değişmeyen dünya düzeni. Savaşan insanlar kendilerini güçlü sandı büyük devletler dev ekonomilere ulaştı. Kibir tüm dünya devletlerini sardı sarmaladı.

O kadar ki asıl tehlikeyi göremez olduk, üçüncü dünya savaşına silah ve teknolojik olarak hazırlanan birinci dünya devletleri darbeyi hiç ummadıkları bir yerden bir virüsten yedi. Tüm dünya devletleri yöneticileri beklemedikleri bu saldırı karşısında sınıfta kaldı. Öyle ya halkını korumak bir siyasinin en başlıca göreviydi. Bu sinsi düşman ortaya çıkınca birinci dünya devletlerinin de gerçek yüzü ortaya çıktı. Evvela virüs laboratuvar ortamında hazırlandı dendi. Yok olmadı Amerika, Çin ekonomisine darbe vurmak için salgını insanlara bulaştırdı dendi. Oysa bunların hiç biri doğru değildi. Dünyada bakteriler ve insanlar birlikte yaşıyor mutasyon geçiren bakteri ölümcül bir hal alıyor bunun örneklerini dünya tarihinde bolca görebiliriz. Siyasiler sadece kendi hazırlıksız hallerini ört pas etmek için diğer devletleri suçlayarak hedef şaşırtmaya çalıştı.

Ülkemizde durum biraz daha iyi en azından günlük verileri alabiliyor ve kendi değerlendirmelerimizi yapabiliyoruz. Bunun yanında sağlık çalışanları cumhuriyet tarihinin en önemli sınavını veriyor. Bu dakikaya kadar da mükemmel bir sabır ve direnç gösterildi. Her birini canı gönülden kutluyorum her duamızda yer aldıklarını bilmelerini istiyorum.

Sokağa çıkma yasağı ve durmaya yüz tutan sanayi, dünyayı temiz hava ve doğal hayat olarak biraz daha yaşanır hale getirdi. İnşallah bu dersten gerekli sonuçları çıkarır dünyada tek canlının insan olmadığını hatırlar ve ona göre yeni bir yaşam benimseyerek bizden sonra gelecek nesillere de gözyaşlarıyla ıslanmış bir dünya bırakmayız.

Sağlıklı ve huzurlu günler diliyorum

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
FATİH KARAKILIÇ - 2020-04-21 14:13:50
Nurullah Bey, yazılarınızı severek ve keyif alarak okuyorum. Çok doğru bir noktaya parmak bastınız. Belirttiğiniz gibi, umarım bu süreç insanlık anlamında hepimizin detaylıca düşünmesine fırsat olur ve kendimizi silkeleyip yolumuza devam ederiz.