Nurullah Akçay

Bir Başarı Hikayesi…

Yazar: Nurullah Akçay
Tarih:
Okunma: 4697
Yorum:
Yazı Boyutu: a - a - a - a
Paylaş:

Hendek Spor kurulduğu yıldan beri Sakarya amatör kümesinde şampiyonluğa ambargo koyan bir takım olmuştur, bunu Hendekli ve fanatik bir Hendek sporlu olduğum için böyle yazmıyorum. Tarihi veriler ortadadır ,eğer bu formaya aktif olarak hizmet veriyorsanız muhakkak kendinizi  şampiyonluk düşüncesine de hazırlamanız gerekir. İlçenin  de bu yönde ciddi beklentilerinin olduğu su getirmez bir gerçektir. İçinde olduğumuz 2014-15 sezonunda da  BAL ligi play off müsabakalarını oynamayı garantilemiş durumdadır , şartlar ne olursa  olsun her dönem hedefleri olan bir takımdır Hendek spor hal böyle olunca sporcu olmakta yönetici olmakta hoca olmakta zordur bu camiada , hendek li futbolu bilir bilir ve eleştirir sezonu çok rahat geçiremezsiniz her zaman bir baskı vardır üzerinizde öylesine bir atmosfer değildir Hendek sporda ki atmosfer  ,insanlar karşılaştığınız fırtınalarla değil gemiyi limana getirip getirmediğinize bakar ,bu  Hendek sporda böyledir…

         Aralıklarla takımı çalıştıran Teknik Direktör Sami BAĞDATLI üç sezon önce takımın başına getirildiğinde aile büyüğü abisini henüz kaybetmişti ,sezonun başlamasına bir hafta kala takım kendisine emanet edildiğinde,  bu büyük acısını yüreğine gömerek takımın başındaki yerini aldı. Elinde süper amatör küme tecrübesi olmayan genç futbolcularla yola çıkmak zorunda olan Sami BAĞDATLI ve ekibi tabiri caizse ellerini taşın altına koydular , aynı sezonu son maçı kazanarak ligde kalan Hendek sporda taşların yerine oturması hiç de uzun sürmedi sadece bundan bir yıl sonra  play off müsabakalarını hiç yenilmeden tamamlamasına rağmen BAL ligini final maçında kaybettiler.

      Neydi bu başarının sırrı diye bizzat Sami hocanın kendisine sordum  , hiç düşünmeden elimdeki futbolcu kadrom dedi ve anlatmaya başladı

     Bundan  üç sezon önce takımın başına getirildiğimde  çok sevdiğim  ağabeyimi henüz kaybetmiş acısını yüreğimde hissediyordum, görev teklif edildiğinde  konsantre sorunum olacağını düşünerek  pek sıcak bakmadım. Sevgili Feyzullah KÖSTERELİ  bana hocam bunu sana teklif etmiyoruz görev olarak veriyoruz dedi. Konu Hendekti ve Hendek spordu elbette görevden kaçmayacaktım Hendek’in ve Hendekli gençlerin bana ihtiyacı vardı. Bu atmosferde göreve başladık ilk sene bizim için zor oldu fakat ikinci sene Kaleci Mustafa LEVENT , Davut BAL , Bekir ÇAKAR  , Bahadır CESUR , Vural ODUNCU ,Metehan KURT’tan, oluşan bir defans kurgusu oluşturduk yine orta sahaya , Semih KESKİN , Zafer BIÇAK , Hasan KOÇ, Onur TOPÇU , Özkan MENGENE , Fatih KOÇ , Savaş BIÇAK , Hüseyin SELAM , Emre BAĞDATLI . Tecrübeli isimlerle gençleri kaynaştırarak neredeyse Sakarya amatör kümesinin en iyi orta bloğunu oluşturduk . Forvet sorunumuzu  Murat BULGUR , Mesut YILMAZ ve Serkan’la  gidermeye çalıştık. Yukarıda isimlerini  verdiğim sporculardan sadece  iki tane arkadaşımız üniversiteyi okumak için ilçemize gelen sporcu kardeşimizdir , diğer futbolcuların tamamı Hendekli ve Hendek sporludur , bizim için bu şampiyonluk kadar güzel ve onur vericidir. Üç senedir hiçbir pahalı transfer yapmadan bu sporcu kardeşlerimle bu mücadeleyi vermekteyiz, muhakkak ki Hendek halkından ve Hendek’i yöneten değerli yöneticilerimizden de destek gördük bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadılar bu vesileyle hepsine gönülden teşekkür ediyorum.

      Birde sporun ve Hendek’in geleceği için oluşturduğumuz alt yapımız var şu anki sporcu sayısı 250 civarındadır. Çok değerli alt yapı hocalarım Yaşar BIÇAK ve Vural ODUNCU neredeyse tam zamanlı olarak bu gençlerle ilgilenmektedir. Sezonda üç ya da dört sporcuyu A takım kadrosuna katabilirsek gençlerimizin geleceğini hazırlamış oluruz. Bunun yanında alt yapıya ne kadar çok sporcu çekebilirsek o kadar çok genci sokaktan, kahveden ve hatta uyuşturucudan kurtarmış oluruz, emin olun ki bu birçok şampiyonluktan çok daha mutluluk vericidir.

     Önümüzde Hendek sporun BAL ligi play off  maçları var, tüm Hendekli sporseverleri destek için ama centilmence destek için tribünlere davet ediyorum her şey Hendek’imiz için…

     Bizde Haber Hendek ailesi olarak Sami hocaya ve Hendek spora canı gönülden başarılar diliyoruz,şartlar ne oluşa olsun sizinleyiz..

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.