Öznur Salkım

BATMAN YİĞİTLERİNE

Yazar: Öznur Salkım
Tarih:
Okunma: 1619
Yorum:
Yazı Boyutu: a - a - a - a
Paylaş:

Batman'da 8 şehit

8 hayat
8 can
8 gelecek
8 oğul
8 kardeş
8 fidan
8 genç
8 yiğit ve
8 hazin son...
Lanet olsun vatan hainlerine. Bitsin artık bu kan, bu hırs, bu öfke!.
Dursun artık ağlayan anaların gözyaşları, sussun artık patlayan silahlar bombalar...
Hani nerde barış. Hani bitecekti bu olaylar. Daha haftası dolmadı şehit düşen Ömer'ler...
Aynı aracının içinde daha sabahın ilk ışıklarında pusuya düşürüldü bu yiğitler. Kalleşçe haince kopardılar onları bu hayattan. Ülkemin her köşesine acılar saldılar. Feryatlar figan oldu yürekler dağlandı. Analar yıkıldı, yarlar yıkıldı hikayer sonlandı.
Amasya ağladı, Ankara ağladı,Balıkesir, Eskişehir, Samsun ,Isparta, İzmir, Kırıkkale ağladı. Kısacası Anadolu ağladı.Her bir köşesi ana dolu vatanımız ağladı.
Antalya da oturan ailesine haber verildiğinde gözyaşları sel oldu. Kapıya gelen komutanlar Ali lerinin şehit haberini getirmeşlerdi anne ve babasına. Nasıl olurdu daha ne kadar olmuştu Ali leri evleneli nasıl yarım kalmıştı hayatları nasıl yok olmuştu canlarının parçası ama gerçek buydu Uzm.Çvş. Ali Ekim şehit edilmişti. Söz bitti zaman durdu.
Eskişehirli Neşet Gök daha 25 inde vatanı için içti şahadet şerbetini bekleyen bir eşi yoktu ama gözü yaşlı bir aile bıraktı geride. Kardeşi istememişti gitmesini şehit olacaksın demiş ağabeyine.
" Yanında olamasamda kalbim hep seninle sevdiğim." demişti daha iki hafta önce sosyal medya hesabından böyle seslenmişti sevdiğine Şehit Uzman Çavuş Uğur Göksu. Samsun a ulaştı acı haberi kül etti yürekleri geride yarım bir hikaye gözü yaşlı ana baba bıraktı ve gitti.
Ne Ömer ler biter bu ülkede ne de Ali 'ler elbette. Haftası olmamıştı Ömer Özdemir i kaybedeli ki bir yiğit Ömer daha vatanına siper etti bedenini. O da İzmirliydi uzman çavuşluktan sonra ast subay olmuştu. Görevini yiğitçe sonlardırdı ve sonsuzluğa gitti.
Uzman Çavuş Okan Dinçer Balıkesirli'ydi. Ailesine acı haber ulaştığında yüreklerine indi. Bayraklar asıldı evlerinin duvarlarına uğruna canını verdiği al bayraklı tabutu beklendi evinin kapısında. Henüz üç gün önce uğurlandığı evinin kapısında.
Sabah evlerinden hastaneye diye çıkmıştı onun ailesi. Eve gelen yetkililer telefonla arayınca apar topar geldiler ve dünyanın en acı haberi ile yıkıldılar. Oysa ki babası gidecekti oğlunu ziyarete Amasyalı Süleyman Aydın ın. O karşıladı babasını al bayraklar içinde. İki yıl önce sonsuzluğa diye attığı imzada söz vermişti eşine iyi günleri aldı kötü günlerle başbaşa bıraktı ve gitti.
Ankaralı Özgür Can İnce henüz 26 sında hayatının baharı kışa döndü bir anda sonbaharın sararmış yaprakları gitti uçtu ve gitti göklere...
Onun mücedelesi daha uzun sürdü hayatla. Tutunmak istedi; ama olmadı işte. Silah arkadaşlarını bırakamadı fedakar bedeni. Yaşam mücadelesini kaybetti. Kırıkkaleli Uzman Çavuş Yahya Şen de tıpkı arkadaşları gibi sonsuzluğa yol aldı. Geride fotoğraflardaki gülümsemesi kaldı.

Onlar karanlık bir gecenin puslu bir sabahına uyandıklarını bilmeden kalktılar yataklarından. Tek dertleri vatanı korumaktı.
Analar derdiniz derdimiz.
Evlatlarınız çocuklarımız kardeşlerimiz.
Gözyaşlarınız kinimiz öfkemiz intikamımız..
Kor gibi yakan ateş kıyametimiz.
Unutulmaz yiğitler unutulmayacak aslanlar kazandırdınız bu ülkeye tüm hainlere karşı duran. Can veren vatan koruyan...
Uyuma Türkiye her bir köşeni koruyaon bu gençleri unutma! Yasını tut ağıdını yakama sineye çekme. İntikamını al şehidinin kanını yerde bırakma.
Uyan Türkiyem bugün evlatların sana geliyor. Sen kucakla iyi bak onlara selam eyle tüm sana sığınanlara. Vatan artık emanet bizlere ruhları şad olsun gözleri kalmasın geride.
Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum mekanları cennet ruhları şad olsun başın sağ olsun Türkiyem
VATAN SAĞ OLSUN.

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.