Yaşar Aygüneş

BAŞBUĞU ANLAMAK

Yazar: Yaşar Aygüneş
Tarih:
Okunma: 3483
Yorum:
Yazı Boyutu: a - a - a - a
Paylaş:

Ülkemizin en büyük sorununun okumamak olduğu yıllarca yazılıp çiziliyor. Oysa ilk ayeti ‘OKU’ olan bir dinin mensubuyuz. “Rabbinin adıyla oku” diye devam eden ayetin emrine ne yazık ki hiç uymamışız. Elbette bu okumayışımızın sonucu olarakta artık anlayışsız ve hoşgörüsüz olmuşuz.

Mensubu olduğumuz dinimizi gerçek manada anlamadığımız gibi, kanını taşıdığımız milletimizin töre ve yaşantısından da hızla uzaklaşmışız. Bilmeden, anlamadan iman etmişiz. Bilmeden, anlamadan lider benimsemişiz.

Bugün vefatının 21. Yılında Rahmet ve minnetle yad ettiğimiz, Türk siyasetinin lider ismi, büyük dava adamı Başbuğ Alparslan Türkeş beyide maalesef anlamamışız. 80 yıllık ömrünün büyük çoğunluğunu Türk millletinin daha çağdaş, daha bilgili ve daha imanlı olması ülküsüne adayan o koca çınarı da maalesef anlamamışız. Başbuğ Türkeş diye bağırarak onu anladık sanmışız. Elimizi Bozkurt yaparak bu iş tamam demişiz. Kanımız aksa da zafer İslamın deyince olayın bittiğine inanmışız. Her şey Türk için Türk’e göre Türk tarafından diyerek büyük Türk’çü olmuşuz.

Oysa her şeyde olduğu gibi Türkeşçilikte de slogancı olmuşuz. Bir tane kitabını okuma zahmetine katlanmadan kendimizi ülkü devi adletmişiz. Şimdi 21 yıl geriye gidiyorum. Başbuğun cenaze töreninde Davan davamız, Kavgan Kavgamız diye yemin edenlerin, Başbuğun emanetlerini bir koltuk uğruna nasıl sattığına üzülerek şahitlik ediyorum.

Oysa bu kutsal davanın eğitim yuvası olan Ülkü Ocakları Başbuğumun birinci emaneti idi. Ve bu davanın siyasi oluşumu olan Üç hilalli MHP’de ikinci emaneti. O gün cenaze töreninde akıttığınız timsah gözyaşlarında boğulursunuz inşallah diyeceğimde neyse….

Bu satılmışlıklarına yeni bir kılıf uydurmaya çalışanları görünce kan beynime sıçrıyor. Neymiş efendim Türkeş siyaset üstüymüş. Hadi oradan düzenbaz.

Sen Türkeş’i hiç tanımamışsın. Başbuğ sizin için dalından kopan yaprak derdi. Hatta sizin gibileri Yahudi dükkanına asılı olan besmele tabelasına benzetirdi.

Madem gittiniz.

Yolunuz, bahtınız gönlünüzce olsun.

“Halbuki yoldaşını bırakıp kaçanların” diyen ATSIZ ataya rahmetler diliyorum.

Sizi gidi Google Ülkücüleri, Sizi gidi sosyal medyanın ülkü devleri. Ar edin kendinizden.  Açın o cennet mekanın “Gönül Seferberliği” kitabını okuyun. Gönlünüzde bir gram Türkeş sevdası varsa. 9 Işıkmı? O sizi 9 Gömlek aşar.

Türkeşine Türkeşine tüm dönekler kurban olsun Türkün Başbuğ Türkeşine.

Türkün son Başbuğu Alparslan Türkeş’i rahmetle anıyorum…

Kalın sağlıcakla.

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Emre Ural - 2018-04-05 23:51:19
Terkedersem BAŞBUĞU gök girsin kızıl çıksın. Yüreğine sağlık reis.