Kartal Türk

BANA BİR MASAL ANLAT

Yazar: Kartal Türk
Tarih:
Okunma: 3504
Yorum:
Yazı Boyutu: a - a - a - a
Paylaş:

Genellikle halkın yarattığı, ağızdan ağıza, kuşaktan kuşağa sürüp gelen, çoğunlukla olağanüstü durum ve olayları yine olağanüstü kahramanlara bağlayarak anlatan halk hikâyelerine masal denir.

Masallarda genellikle iyilik - kötülük, doğruluk - haksızlık, adalet - zulüm, alçakgönüllülük - kibir... gibi zıt durumların temsilcisi olan kişilerin mücadelelerinden veya insanların ulaşılması güç hayallerinden söz edilir.

Evet yıllarca bizleri yönetenler gerçeklerle ilgisi olmayan masallar anlatıp uyuttular.

Şimdi bu mübarek ramazan ayında bizlere bir masal anlatmalarını istiyorum.

Hani masal ya bu aç çocukların olmadığı, zengin fakirin olmadığı, hakkın güçlüden yana değil haklıdan yana olduğu, sokaklarda kadınların, çocukların korkusuzca gezdiği bir masal.

Evet bir masal olsun kadına şiddet olmayan, çocuk istismarının olmadığı, her şeyin para ile alınıp satılmadığı, vatan evlatlarının şehit haberlerinin olmadığı, herkesin iftar sofrasında aynı yiyecekleri bulduğu bir masal…

Şehirlerimizin betonlar ile kaplı olmadığı, müteahhitleri zengin yapmak için şehirlerin, ormanların, doğanın katledilmediği, hala kuşların yuva yaptığı ağaların olduğu bir ülke ve şehirler olsun.

Bu masalda trafik kirliliği ,korna sesleri, egzoz dumanı olmasın, çocuklar sokak aralarında top oynasın, üstünü özgürce kirletsin.

Sokakta bizimle dünyayı paylaşan hayvanlar aç kalmasın, eziyet görmesin.

Sokaklarda dilenciler, Suriyeli çocuklar, mendil satan çocuklar, araç camı silen minik eller olmasın.

Mahalle aralarında tüm komşuların ortak kurduğu iftar sofralarında ezan sesi beklenirken ,sıcak pide kokuları yayılsın etrafa ve çocuklar koşuştursun.

Sırf kamu ve devlet imkanları ile oy toplamak için iftarlar düzenlenmesin. Herkes kendi cebinden karşıladığı iftarlara halkı ,toplumu davet etsin.

Kamuda ve kamu kaynaklarında inanan inanmayan oruç tutan ve tutmayan o yemeklere gelen ve gelmeyen herkesin hakkı, payı vardır. Bu şuur ile kurumsal iftarlar, aşırılığa ve Isra fa kaçan sofralar kurulmasın.

Her birimiz soframızda bir komşu bir ihtiyaç sahibini ağırlayabilelim.

Hadi herkes zekatını layığı ile versin ki etrafta gözü yaşlı çocuk kalmasın.

Çok mu ileri gittik olsun masal bu ya

SELAM SAYGI DUA İLE HAYIRLI ŞUURLU RAMAZANLAR.

 

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
BORA GÜNAYDIN - 2016-06-10 11:49:17
cok güzel bir konu bu REIS evet REIS diyorum cünki ben cocuklugumdan sizi REIS bildim yasim kac olursa olsun öyle kalicak konumuz güzellikten yana olmasiyla birlikte acaba bu yazinizdan kac kisi ders Aldi dilerimki birileri bisiyler anlasin yanliz bu konuya bir madde eklemek istedim günümüzde uyusturu illetinin gencleri kirlettigi gelecegi körelttigi bir ortam yaratildi oysa bizler aile bireyi olarak ne yapiyoruz ölene tabut kalana zabit kaldiki hendekte kaldigim bu dört ay icinde cok sey yasadim ve bu ortamda cocuk büyütmek cok zor ben almanyadayim cocuklarimin buradaki günlük yasantisi cok cok farkli Sabah okul öglen gelir biraz dinlenir spor okulu aksam üstü yüzme dersi vs vs bunlar para ile yapilmiyor simdi bazilari diyecekki paran varda yolluyon sigarada kisilsin sevgili büyüklerim yani cocuklarimi sosyal aktivitelerde meskül ettimmi sevdigi ortamlara girdimi baska yollara gitme sansi kalmiyor olayin emniyet icerigine bakildimi ortaya cikan haydi aileler el ele