Yaşar Aygüneş

BAHÇELİ TARİH YAZIYOR

Yazar: Yaşar Aygüneş
Tarih:
Okunma: 3138
Yorum:
Yazı Boyutu: a - a - a - a
Paylaş:

Uzun zamandır tarihe yön veren isimler ile ilgili çeşitli araştırmalar yapıyorum. Özellikle Türk tarihindeki kıymetli şahsiyetleri bir kez daha inceleme fırsatım oldu. Teknolojinin nimetlerinden olsa gerek; ayni kişi hakkında çok farklı kaynaklara ulaştım. Kimi savaş meydanlarında kimi güzel sanatlarda kimide bilimde tarihimize damga vurmuşlar. Bu vesile ile hepsini tekrar rahmet ve minnetle yad ediyorum.

Bu araştırmalarım esnasında günümüzde de bir tarih yazıldığını fark ettim.

Kim ne derse desin.

Kim ne anlatırsa anlatsın.

Bugünde bir tarih yazılıyor.

Koca yürekli bir şahsiyet satır-satır ilmek-ilmek tarih yazıyor.

Başlıktan da anlayacağınız gibi sayın DEVLET BAHÇELİ günümüzde bu tarihi yazan kişidir.

Biraz açalım konuyu…

Sene 1999 genel seçimler sonrası.

Sn. Bahçeli DYP ve FP partisinin biraz dinlenmesi gerektiğini açıklıyor.

O günden bu günü göremediğimiz için Allah-Allah diyoruz. Oysa sağ bloktaki partilerin vekil sayısı hükümeti kurmaya pekala yetiyordu. Fakat sn.Bahçeli bunları dinlendirmeye çekiyor. Bu gün daha net görebiliyoruz ki FETO denilen hainin o gün için en güçlü olduğu siyasi yer o günün DYP sidir.

Sonra 2001 krizi, devalüasyon, batık bankalar, ülkenin kaybolan milyonları…

Ve sayın Bahçeli sahneye çıkıyor erken seçimi dillendiriyor. Herkes 3,5 yıllık hükümetin aldığı ekonomik programın meyvelerini vermeden yapılacak bir seçimin mevcut iktidar ortaklarının sonu olduğunu iyi biliyor. Beklenen siyasi son gerçekleşiyor. Yeni kurulmuş AKP ve CHP haricindeki tüm siyasi partiler baraj altında kalıyor. Belki partiler kaybediyor, fakat görünmeyen dış güçler ve FETO’da kaybedenlerin arasında. Fakat FETO denen hain çabuk toparlanıp iktidar partisinin yanındaki yerini alıyor.

Sn. Bahçeli her konuşmasında mevcut hükümeti uyarıyor. Hükümetin içindeki FETO yapılanması hızla büyüyor. Alnı secdeye gidenden zarar gelmez inancı halkımızı da mevcut hükümeti de hataya sürüklüyor. Bu esnada yapılan tüm sınavlarda sorular FETO’nun  elamanlarınca çalınıp  kendi yandaşlarına veriliyor. Devletin her kurumuna rahatça sızılıyordu. Ergenekon  uydurması ile nihayet askerin kozmik odalarına sızan hainler darbe planlarını adım-adım hayata geçiriyorlardı.

15 Temmuz 2016…

FETO denen hain yanına yerli ve yabancı işbirlikçilerini de alıp düğmeye basıyor. Amaç ülkeyi ele geçirmek. Ve hain kalkışma başlıyor. Tek hesap hataları var. Sn. Bahçeli’yi hesaba katmıyorlar. Henüz askeri araçlar hareket halindeyken MHP genel merkezine giden sn. Bahçeli “bu kalkışmaya boyun eğmeyeceğiz, gerekirse kanımızın son damlasına kadar savaşacağız fakat yinede ülkemizi bu hain yapıya teslim etmeyeceğiz” diyor. Cumhurbaşkanı sn. Erdoğan ve başbakan sn. Yıldırım ile yaşanan telefon trafiği ile halkımızı FETO’ya karşı direnmeye davet ediyorlar. Yüce milletimiz sokaklara dökülüp kanıyla,canıyla bu hain plana geçit vermiyor. Türkiye düşmanları bir kez daha kaybediyorlar.

Bilge lider sn. Bahçeli’nin derin bilgisi karşısında acı mağlubiyeti tadıyorlar.

Sn. Bahçeli tarih yazmaya devam ediyor…

FETO hain kalkışması bertaraf edildikten sonra ülkemizin en büyük sorunu olan PKK ve benzeri terör örgütleri ile mücadele başlıyor.

Sonra Barzani haini Kerkük ve Musul’u da içine alacak bir bağımsız Kürdistan kurulması için referandum yapmaya kalkışıyor. Ve Bahçeli’nin “beşbin bozkurtumla Kerkük’e gitmeye hazırım” diye o tarihi açıklaması geliyor. Akabinde sn. cumhurbaşkanının referandum savaş sebebidir açıklaması sonrası Barzani kayıplara karışıyor.

24 Ağustos 2016 Türk ordusu “Fırat kalkanı harekatını” başlatıyor. Yıllardır Mehmetçiğimizi şehit eden şer yuvalarına büyük bir operasyon düzenleniyor. Üçbini aşkın terörist etkisiz hale getiriliyor. Türk devleti gücünü dünyaya bir kez daha gösteriyor.

Sn. Bahçeli tarih yazmaya devam ediyor…

“Devlette çift başlılık olmaz” diyerek 2017 nisan ayında referandum yapılmansın yolunu açıyor. Ortak komisyonla yeni anayasa oluşturuluyor. Ve halkımızın onayına sunuluyor. Halkımızın teveccühü ile anayasa kabul ediliyor. Yeni sistem “Cumhurbaşkanı Hükümet sistemi” kabul ediliyor. Ve başbakanlık makamı tarih oluyor.

Sn. Bahçeli tarih yazmaya devam ediyor…

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kızılcahamam'da Merkez Yönetim Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu ve TBMM Grubu ortak toplantısının kapanış oturumunda açıklamalarda bulundu. MHP lideri, "Ya Afrin yıkılsın, ya teröristler yakılsın. Bilinsin ki Kerkük'e 5 bin bozkurtla gidecek kadar gemileri yakan ülkücü hareket ihtiyaç hasıl olursa binlerce gönüllüsü ile Afrin'in boğazına çökecektir" . Bahçeli, "İnancım odur ki Afrin, darmadağın edilecektir. Bundan kaçış, kurtuluş yoktur. " diyor.

Ve 20 Ocak 2018… TSK “Zeytin dalı Harekatını” başlatıyor. Toplam beş bin civarı leş alınıyor. Türk ordusu çok zayiat verir denilen Afrin şehir merkezine tabiri caizse mermi yakmadan giriyor. Dünya kara savaşında kahraman Mehmetçiğimizin gücünü ve tek olduğunu bir kez daha görüyor.

Sn. Bahçeli tarih yazmaya devam ediyor…

3 Kasım 2019 da yapılacak seçimleri erkene( 24 Haziran 2018) aldırıyor. Bunun gerekçelerini biz şimdiden göremiyoruz. Fakat 2019 yılını iyi takip edersek şahit olabileceğimiz önemli şeylerin varlığına inanıyorum.

Siyasette, ekonomide, iç ve dış politikada sözünün üzerine söz söylenmeyen sn. Bahçeli Türk milleti için bir şanstır. Bu necip milletimizde bu şansını umarım iyi değerlendirir ve kıymetini bilir.

Gelecek yıllarda sn. Bahçeli’nin ülkemiz için yaptıkları okul kitaplarına konu olursa kimse şaşırmasın. “ÖNCE ÜLKEM VE MİLLETİM” diyen kaç kişi var ki?

Sağ kalın, Sağlıcakla kalın…

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Cemil Babaoğlu - 2018-05-03 13:51:18
Kıymetli Reis'im Yaşar Aygüneş her yazdığın yazıyı bir ders niteliğinde alıp öyle okuyorum Allah yüreğine bileğine zeval vermesin kardeşim