Nurullah Akçay

Alkışlı-yorum

Yazar: Nurullah Akçay
Tarih:
Okunma: 1671
Yorum:
Yazı Boyutu: a - a - a - a
Paylaş:

Bulvar spor maçının ilk on beş dakikası seyrettiğim Hendek Spor gerçekte görmek istediğim Hendek Spordu. Öylesine güzel işler yapıldı ki seyre doyum olmadı. Haliyle de güzel oyun ve hediyesi de erken gelen gol oldu. Böylesi maçlarda erken gol atmak, maça bir sıfır başlamak büyük avantaj. Ama nedense biz golü attıktan sonra anlamsızca sahayı ve topu rakibe bıraktık. Topu daha çok tutup rakibi iyice oyundan düşüreceğimize tam tersini yaptık. Haliyle de topla çok oynayan rakip demoralize olacağı yerde oyuna tutundu. Kendi kendimize işi zora soktuk, rakip oyuncular biraz daha şanslı yada becerikli olabilse işimiz çok daha zor olacaktı. Defansta anlamsız hatalar adam kaçırmalar araya atılan toplarda çaresiz haller. Oysa kadro kalitesi olarak mukayese bile edilemeyecek iki takım. Her yönümüzle üstün olduğumuz bir rakip. Evet kazanıyoruz da her tur daha iyi takımlarla mücadele edeceğiz. Üst lige oynayan bir takım her müsabakada gol yememeli. Aksayan sporcu alternatif oyuncu ile değişebilir olmalı. Önceki sene sol bek Onur Topçu’yu hatırlıyorum ileri çıkıyor orta kesiyor hatta gol atıyordu. Sağ bek İsmail Hakkı ters kademeleri dolduruyor, ikili mücadele kazanıyor ve oyuna top sokabiliyordu. Böylesi kritik maçlarda stabil oynayan defans adamları sadece rakibe oyun sahası bırakıyor. Solda Emrah o kadar çok geriye gelip yardım ediyor ki koşmaktan kramplar giriyor kaslarına. Oysa sol bek bindirme yapsa Emrah kademede kalsa biraz dinlenme şansı bulsa ve güçlü kalsa skor için çok daha faydalı olmaz mı?

Önümüzdeki maç bizim için yarı final değil final maçı olacak. Futbol adına her şeyi doğru yapmak zorundayız. Basit hataları minimize edip rakibi hataya zorlayan anlayışı sahaya taşımalıyız.

Şehir olarak büyük hayalimiz çok yakınız. Her ne olursa olsun birlik ve beraberlik içerisinde hareket edip engel olabilecek tüm etkenleri almalıyız. Talip hocam bu toprakların evladı, yüreğimizde ne var iyi biliyor, yaşanacak olumsuz bir durum en çok emek veren olan hocanın canını yakacaktır. Kendisine güveniyorum. Sonuca bu kadar yaklaşmışken bu işi şansa bırakmayacağını da biliyorum.

Haydi son yüz seksen dakika biz bu işin ceremesini çok çektik. Talihsizce yenilerek hayallerimizi bir sonraki seneye çok kez erteledik. Bu sene ertelemeyelim artık son olsun. Bunu hak ettiğimizi düşünüyorum. Haydi çocuklar ayağınıza taş değmesin. Başınız dik, alnınız açık ananızın ak sütü gibi tertemiz bir şampiyonluk kazanın..

Kalın sağlıcakla

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Oğuzhan Selim - 2021-07-05 17:16:10
Sayın Akçay sizinle birlikte maçı izlemek ve değerli yorumlarınızı ilk ağızdan dinlemek benim için büyük bir keyifti, keyfim sizin de belirttiğiniz gibi Hendek Sporumuzun ilk 15 dakikada sergilediği oyunla bir kat daha artmıştı ki golü atana kadar ondan sonra tatsız tuzsuz bir maç oldu benim için ardından yediğimiz gol evlere şenlik bi ara stada sığmadım o derece yani. Bu arada taraftarımıza da ayrı bir parantez açmak isterim maç başlamadan maç esnasında ve sonunda süper destek verdiler kısıtlı imkanlarına rağmen maç onlar sayesinde daha bir keyifle seyredilir hale geldi, bence yönetim tarafından daha çok desteklenmeliler. Bundan sonrası için takımımıza başarılar diliyorum.
Nurullah Akçay - 2021-07-06 16:30:56
Sevgili oğuzhan maşallah benden çok yazıyorsun istersen sanada bir köşe yazarlığı ayarlayalım
Oğuzhan Selim - 2021-07-07 15:01:11
Sayın Akçay, haddimizi aştıysak affola, kendi çapımızda Hendek Sporumuzu çıplak gözle seyretmek nasip olunca heyecana gark olduk ondandır serzenişlerimiz. Saygılarımla.