Nurullah Akçay

Akova Şampi……

Yazar: Nurullah Akçay
Tarih:
Okunma: 3896
Yorum:
Yazı Boyutu: a - a - a - a
Paylaş:

Bu hafta sonu Akova stadında Akova sporun şampiyonluk maçı var. Bu maç Akova spor kulübünün geleceği için çok önemli, eğer Akova spor müsabakayı kazanırsa ligin bitimine iki hafta kala şampiyonluğu garanti etmiş olacak, aksi bir durum olursa mağlubiyet gibi Akova spor iki puan farkla son iki haftaya lider olarak girecek. Kendi spor tarihinde birçok başarısı olmasına rağmen süper amatör küme ulaşılmış en yüksek lig derecesi olacak. Bu başarı tabi ki bir sezonda kurulan takımla elde edilmedi, bu şampiyonluğa gidiş hikayesi neredeyse on yıllık bir çalışmanın eser i.

Bu gün takımda direk oynayan futbolculardan beş tanesi on seneye yakın bir zamandır Ali KEMAL hocanın kontrolünde bu zamana geldiler, yine bu takıma iki yıl önce kazandırılan Sami BAĞDATLI patentli futbolcularda var. Başarı: Yaş ortalaması 19 olan bu çocukların harmanını çok iyi karan Ayhan BAL hocanın kurnaz hoca dediğimiz ayrıntılarında da gizli. Transfer olarak gelen tecrübeli kaleci Çetin ve stoper Serkan bu ahenge çok iyi uyum sağladılar. Elbette sezon başı takımda olan Özgür’ü de unutmamak lazım. Hamlelerini doğru olarak yapan Akova spor bu şampiyonluk sevincini yaşamayı çok fazla hak ediyor ve inşallah da hak ettiği gibide yaşayacak. AYHAN BAL hoca bu müsabakaya takımını en iyi şekilde hazırlıyor. Elinde çok güçlü silahları var. Forvette oynayan A grubunun gol krallığına namzet i İlkay ve onu sürekli destekleyen skora da hiçte küçümsenmeyecek katkılar sağlayan Yunus Emre ikilisi mükemmel bir uyum içindeler. Sağ kanatta Muhammet oyuna kattığı değerle her an tabelayı değiştirecek bir yetenek, orta sahada kaptan Sırrı ve yanında oynayan geleceğin futbolcusu gözüyle bakılan Fırat sürekli oyunu kontrol altında tutacak kalitede orta saha ikilisi, defansta Serkan ve Ufuk rakip santraforlarına kaleyi göstermeden 90 dakika sahada markaj yapabilen inatçı, hırslı ve istikrarlı futbolun tabiriyle rakibini sahadan silecek düzeyde oyuncular. Solda Duhan zaman zaman ileri çıkışlarıyla forvete de destek veren klasik sol bek den ziyade futbolun gerekliliğini en şekilde yerine getiren bir kalite. Oyuna sonradan giren Engin, Selim, Bahri, Alperen yedek kaleci Serdar sezon boyunca Ayhan hocanın kozları oldular oyuna girdiklerinde sağladıkları katkı ile bugün şampiyonluğun arifesinde bulunan Akova Spor’ a çok değerli puanlar kazandırdılar.

 

Bu hafta oynanacak olan müsabakada Ayhan hoca tüm gereklilikleri yerine getirip Akova Sporu sadece terle, emekle ve inançla hak edilmiş şampiyonluğa ulaştıracaktır. Birde yönetim anlamında fedakarlık yapanlar var ki tabiri caizse onlar görülmeyen kahramanlar. Sezon başı takımı finanse eden sevgili Murat ATÇI bu sene yaşanması olası şampiyonlukta pay sahibidir. Sezon içerisinde yaşanan bir takım anlaşmazlıklar yüzünden bugün Akova Spor ile yolları ayrılmış bile olsa sanal ortamda hem sporcuları hem teknik heyeti motive etmeye destek vermeye devam ediyor. Hali hazırda Akova Spor Başkanı ve ASKF Yönetim Kurulu üyesi Cavit YILMAZ kendilerini şampiyonluk müsabakasına davet ederek aradaki buzları tamamen eritmiş sporun bütünleyici çatısı altında Murat ATÇI ile dost olduklarını herkese göstermiştir. Şahsi kanaatimde böyle olması gereğinden yanadır, sular bulanmadan durulmuyor diyerek bu hafta sonu oynanacak müsabakalarda tüm Hendek takımlarına başarılar diliyorum. Değerli Hendek seyircisini bu müsabakaları izlemeye davet ediyorum temennim bütün spor karşılaşmalarının centilmence geçmesi. Sakarya da sporun eli bıçaklı sporcularla değil tüm sahalarda tellerin kaldırıldığı bir il olduğu haberleri ile duymak dileğiyle…

 Kalın sağlıcakla…

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.