HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
Vatandaşın Hayali Toplu Konut Hayal mi Oldu?
Son Güncelleme: 19.07.2024 10:22
Kategori: Hendek Gündemi
Tarih:
Okunma: 1948
Yorum: 3
Yazı Boyutu:
Paylaş:
HaberHendek.Com Reklamları

Belediye başkanları da halkının umutlarını ve beklentilerini yerine getirmeye çalışan kişilerdir. Peki Hendek’te ki başkanlar ne yapıyor. Bu yazımızda bunu anlatacağım. Dar gelirli vatandaşımızın umutları ile nasıl oynandığını okuyacaksınız.

Yıl 2013 Hendek Belediye Başkanı Ali İnci yakın gelecekte yeni bir konut hamlesi daha başlatarak ev sahibi olmak isteyen ve dar gelirli olan vatandaşları da ev sahibi yapmak adına yeni bir proje başlatacaklarını söyledi. Başkan İnci, konutlar için arazilerin alındığını imar proje çalışmalarının yürütüldüğünü belirterek “ İlçemizde belediyemizden konut yapmamız yönünde yoğun istek var, biz bu isteklere duyarsız kalmayıp, yeni konutlar için hazırlıklarımızı yapıyoruz.  Bizler hizmet için varız. Başlatacağımız yeni konut hamlesinde ilk etap da 1500 konut yapacağız ” Dedi. Ve “Hendek Belediyesi'ne bugüne kadar 5420 vatandaşın konut yapılması için müracaat ettiğini ifade eden Başkan İnci, vatandaşların bu talebine duyarsız kalmalarının mümkün olmadığını ve 1500 konut yapmak için gereken arsayı aldıklarını belirtti.” Sonuç 5420 vatandaşımızın hayalleri yıkıldı. Belki başımı sokacak bir evim olur diye düşünen dar gelirli vatandaşımız bu duygularla 2014 seçimlerinde Sn. İnci’ye oy verdi. Üç bin küsür oy farkı ile sn. İnci’yi başkan yaptı. Yapılan tek bir konut yok. Hatta Sn. Ali İnci’de yok. O “41 muhteşem proje”(köşe yazarımız bu projenin yalan rüzgarları olduğunu köşesinde kaleme aldı) vaadiyle geldiği belediye başkanlığının birinci yılında vekil olma hayalleri ile istifa etti. Nasılsa kazandım mantığı vatandaşı unutturdu. 5420 kişinin hayalleri başka bahara kaldı…

Yıl 2018 yine seçim arifesi, 2019’da yerel seçim var. Mevcut başkan baktı bu işte ekmek var hemen devreye girdi. Dar gelirliye konut projesinde (yalanında) ustasının yolunu izledi. Ve şöyle konuştu:

“Birinci önceliğimiz Konut

Burada birinci hedefimiz Konut, sonrasında orada yaşayacak olan Vatandaşlarımız ve Çocuklarımız için Okul, Kreş, Spor alanları ve Alışveriş Merkezi Toplu Konut Projeleri ile ilgili yapılmış olan Projeleri inceledik ve sonrasında TOKİ ile görüşerek gerekli bilgileri aldık.

Bu anlamda bizlerde sizlerden Projeler bekliyoruz. Örneğin Hendekli Mimarımız Cengiz Şişman bir sunum gerçekleştirdi ve Proje Müdürlüğümüz ve Cengiz Bey ile projeyi enine boyuna konuştuk. Artı olarak diğer bir Mimarımız Kançeri Bey’den projesini bekliyoruz, Hilal Hanım çalışıyor. Yani biz diyoruz ki elimizde birkaç proje olsun ona göre yol haritamızı çizelim.

1000 Konut olmayabilir

Toplu Konut Projesinin kamuoyunda 1000 konut olarak konuşulduğunu dile getiren Püsküllü, belki de 750 konut yapabileceğiz. Bizim burada hedefimiz 1000 yapmaktan ziyade 750 veya 800 Konut olsun ama İlçemize yakışan bir proje olsun. Artı mümkün olduğu kadar da uygun fiyatlı olsun istiyoruz diye konuştu.” (27 Ocak 2018 tarihli haberden)

Sonuç…

Yedibin küsür müracaat…

Yapılan kesinlikle oy alma taktiğidir. Aradan yaklaşık 9 ay geçti kimsenin sesi çıkmıyor. Yedi bin küsür hayal kırıklığı. Şimdi kalkıp ekonomik krizden dem vurabilirler. Bizde niye bu müracaatları aldın, yaklaşık on bin vatandaşımızı kriz ortamında niye denize taşıdın, 7 milyona yapılabilecek parkın 18 milyona yapılmasına niye itiraz etmedin diye sorma hakkına sahibiz.

Şimdi…

 Bu başkanlar oy uğruna böyle vaatler verdi diyelim. Bunlar bağımsız adaylarmıdır? Bunların bağlı olduğu bir teşkilat yokmudur? İlçe teşkilat başkanı dar gelirlinin hayalleri ile oynanırken niye sessizdir?  Yoksa o da bir yerlere aday olurken bu tür vaatlerin peşinde mi olacak? Görevleri arasında vatandaşın kandırılmasını önlemek yokmudur?

18 MİLYONLUK FİYASKO Haberimizin ardından onlarca mesaj aldık. Vatandaşımız kalıcı konut projesinin akıbetini merak ediyor. Gene mi kandırıldık diyor?

Ne cevap verelim sevgili BAŞKANLAR….

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
#2761 vatandasın sesı - 2018-09-27 10:36:39
belediye belediye değil, müteahitler odası gibi. Bu kadar yap satçı orda otururken toki mi gelecek? Yanlışlar çok,seçim yaklaşıyor...
#2759 Gürkan Apaydın - 2018-09-27 02:30:46
Çok merak Edip Bimere yazmıştım Adapazarı Akyazı ve Düzce'de TOKİ evler yaptı saydığım bölgelerin tam ortasında olan Hendek ilçesini niye es gecildi bedediye mutahitler ile anlaşmalı gibi yıllardır TOKİ'nin ismi bile anilmiyor diye gelen cevap valilik kaymakamlık ve belediyenin bu konuda herhangi bir istekte bulunmadığı bulunması halinde Hendek ilçesinde TOKİ'nin gelebileceği yönünde idi başkada birşey yazmama gerek yok sanırım Hendek halkına saygılar
#2758 Fa - 2018-09-27 00:54:40
Ne güzelde yazmışsınız.. Elinize ağzınıza sağlık.
Çalman, Türk Yerel Hizmet Sendikası İl Başkanı oldu

Hendek Gündemi

Çalman, Türk Yerel Hizmet Sendikası İl Başkanı oldu

Namlı; Sayın Sofu hatır için oy verilmez

Hendek Gündemi

Namlı; Sayın Sofu hatır için oy verilmez

Çöp Kovalarını Uludere Çayına Attılar

Hendek Gündemi

Çöp Kovalarını Uludere Çayına Attılar

Yaşamını yitiren işçi son yolculuğuna uğurlandı

Hendek Gündemi

Yaşamını yitiren işçi son yolculuğuna uğurlandı

Patlamada yaralanan genç hayatını kaybetti

Hendek Gündemi

Patlamada yaralanan genç hayatını kaybetti

MHP istişare toplantısında bir araya geldi

Hendek Gündemi

MHP istişare toplantısında bir araya geldi