HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
Valilik Açıkladı. Anız Yangınlarına Kanuni İşlem Yapılacak
Son Güncelleme: 19.07.2024 08:03
Kategori: Hendek Gündemi
Tarih:
Okunma: 1075
Yorum: 1
Yazı Boyutu:
Paylaş:
HaberHendek.Com Reklamları

Ceza beş kat artırılır

Yapılan açıklamada; “Yangın çıkaran ya da yangına sebebiyet veren kişiler hakkında kanuni işlem yapılacaktır.” denildi.

Sakarya şehir merkezinin üstünü kaplayan dumanın, anız yangınlarından çıkan duman olduğu belirlenmesi üzerine Valilikten açıklama yapıldı.  Yapılan açıklamada; Güvenlik kuvvetleri, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri teyakkuz halinde olacağını yangın çıkaran ya da yangına sebebiyet veren kişiler hakkında kanuni işlem yapılacağını belirtti.

 Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Gerek ilimizde yayımlanan basın organlarında gerekse Valiliğimize yapılan ihbar ve şikâyetlerde anız yakılması olaylarının çoğaldığı gözlemlenmektedir. Bilindiği üzere 2872 Sayılı Çevre Kanunu'nun, Ek-1 Maddesinin (Ek: 26.04.2006 – 5491/23 md.) "c" bendinde "Anız yakılması, çayır ve mera'ların tahribi ve erozyona sebebiyet verecek her türlü faaliyet yasaktır..." hükmü amirdir. Bu duruma istinaden, 2872 sayılı Çevre Kanunu'nun 20. Maddesinde yer alan para cezaları (l) bendinde; "anız yakanlara her dekar için 2019 yılında 60,11 TL idari para cezası verilir. Anız yakma fiilinin orman ve sulak alanlara bitişik yerler ile meskûn mahallerde işlenmesi durumunda ceza beş kat artırılır" hükmü bulunmaktadır. Üreticilerimizin tarlalarında herhangi bir yangına sebebiyet vermemek ya da maruz kalmamak açısından hasat sonrası açığa çıkan anız ve sap parçalarını bertaraf etmeleri menfaatlerine olacaktır. 2019 yılı Anız Yangınlarının Önlenmesi Genelgesi (Genelge No:2019/3) ile kurum ve kuruluşlarca gerçekleştirilecek faaliyetler belirlenmiş olup, anız yakılmasını gören ya da duyan vatandaşlarımızın duyarlı olması ve aşağıda belirtilen irtibat numaralarına durumu bildirmeleri önem arz etmektedir. Güvenlik kuvvetlerimiz, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri teyakkuz halinde olacağından yangın çıkaran ya da yangına sebebiyet veren kişiler hakkında kanuni işlem yapılacaktır.” denildi.

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
#3298 Ahmet ARSLAN - 2019-10-05 00:47:33
Toplum çok cahil hem hava kirliği ile kul hakkına giriyorlar hemde haram işliyorlar onlarca canlıyı öldürüyorlar. Ayrıca bunun toprağa bir faydası yok. Ama anlamıyorlar çünkü nato kafa nato mermer..
Müftü efendi kime yaranmaya çalışıyorsunuz

Hendek Gündemi

Müftü efendi kime yaranmaya çalışıyorsunuz

Hendek MYO’nun yeni binası yüzde 95 tamamlandı

Hendek Gündemi

Hendek MYO’nun yeni binası yüzde 95 tamamlandı

Ülkü Ocakları’ndan yeni adım: Türkofobi İzleme Merkezi kuruluyor

Hendek Gündemi

Ülkü Ocakları’ndan yeni adım: Türkofobi İzleme Merkezi kuruluyor

Yeni kaynak ile Hendek’in iki mahallesine 132 metre derinlikten kaliteli içme suyu

Hendek Gündemi

Yeni kaynak ile Hendek’in iki mahallesine 132 metre derinlikten kaliteli içme suyu

MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİNİN ÇOCUK VE GENÇLERİNE ANLAMLI ETKİNLİK

Hendek Gündemi

MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİNİN ÇOCUK VE GENÇLERİNE ANLAMLI ETKİNLİK

Hendek'te Pazartesi günü nöbetçi eczane

Hendek Gündemi

Hendek'te Pazartesi günü nöbetçi eczane