HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
Türk eğitim-sen temsilcisi kutluay benli’den eğitim bir-sen’e ders gibi cevap
Son Güncelleme: 19.07.2024 21:38
Kategori: Hendek Gündemi
Tarih:
Okunma: 1663
Yorum: 0
Yazı Boyutu: - - -
Paylaş:
HaberHendek.Com Reklamları

Hendek Türk Eğitim Sendikası Temsilcisi Kutluay Benli Eğitim Bir-Sen Hendek Temsilcisinin daha önce yaptığı yazılı açıklamaya ders niteliğinde cevap verdi.

Hendek Türk Eğitim Sendikası Temsilcisi Kutluay Benli yaptığı yazılı açıklaması ” İlçemizde faaliyet gösteren Eğitim Bir-Sen Temsilcisi Kadir Görme tarafından çeşitli internet haber sitelerinde hakkımda mesnetsizce yapılan, iftira içeren, meslek onurumu hedef alan, hakaret dolu talihsiz açıklamaları öğrenmiş bulunuyorum.

Yaptığı yazılı açıklamada benim “Devlet büyüklerimize, öğretmenlerimize ve Hendeklilere hakaret ettiğimi ve şerefli bir insanın, bir öğretmenin bu açıklamaları yapamayacağını” belirtmiştir. Bende buradan kendisinin yaptığı açıklamalara vereceğim tek bir cevap olacaktır. Bu söylediklerini eğer ispat edebilirse, ben yürütmekte olduğum Hendek Türk Eğitim-Sen İlçe Temsilciliğini bırakacağımı ve Hendek’i terk edeceğimi herkesin bilmesini istiyorum. Aksi takdirde kendisinin de aynı onurlu ve şerefli davranışı yapıp yapamayacağını kamuoyunun sorgulamasını talep ediyorum.

Tabi yaptığı bu basın açıklamasında sadece şahsımı değil Sakarya Türk Eğitim-Sen İl başkanını ve benden önce bu görevi yürüten İlçe Temsilcimizi, görevden alınan 16 okul müdürünü de suçlamıştır. Tabi kurumsal anlamda kendisine gerekli cevabı Sakarya Şubemiz verecektir. Bizlerde hukuki anlamda gerekeni yapıp bu iftiranın hesabını ayrıca soracağız.

Ama buradan sadece şu kıssayla bana attığı iftiralara cevap vermek istiyorum. Hz. Ali Efendimiz, katıldığı bir savaşta; düşman askerini yere yatırıp, boğazına kılıcı dayadığında düşman yüzüne tükürmüş. Ali Efendimiz bu durum karşısında adamı öldürmekten vazgeçmiş. Düşman “ey Ali neden beni öldürmüyorsun” diye sormuş. Hz. Ali’de “ben buraya Allah’ın rızasını kazanmak için geldim. Sen benim yüzüme tükürmeseydin bunu Allah için yapacaktım. Ama senin bu yaptığın davranış benim nefsimi kabarttı. Şimdi, sana bir şey yaparsam bunu Allahın rızası için değil kendi nefsimi tatmin etmek için yapmış olurum. Ben nefsimden Allaha sığınırım” demiş.

Bu kıssadan hareketle, ben bu güne kadar ne yapmış ve ne yazmışsam, haksızlığa, usulsüzlüğe ve yapılan zulme karşı yapılmıştır. Bizim gibi belirli bir kesimi temsil eden kişiler, sırf kendi kişisel çıkarlarını ve ihtiraslarını tatmin etmek için açıklama yapamazlar. Yine haksız yere birilerini korumak ve onlara şirin gözükmek adına nefislerine yenik düşemezler. Sadece siyasal veya sendikal anlamda, rant elde edebilmek için insanların haysiyetini, şerefini, onurunu zedeleyen, onları hedef gösteren iftira ve karalama yapamazlar.

Yaptığı bu iftiralardan dolayı bu zatın bir an önce sendikamızdan, öğretmenlerimizden, Saygıdeğer Hendek Halkından ve şahsımdan özür dilemesini ve bu erdemli davranışı göstermesini bekliyorum.

Tüm bunlardan sonra, yapılan bu talihsiz açıklamalardan dolayı, Cenab-ı Allah’tan bizleri nefsimize yenik düşüp de hata yapmaktan korumasını niyaz ediyorum.

Kamuoyuna saygıyla arz ederim.

 

KUTLUAY BENLİ

HENDEK TÜRK EĞİTİM-SEN TEMSİLCİSİ

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.

Önerilen Haberler

Kardeşler Yanyana açılan mezarlara defnedildi

Hendek Gündemi

Kardeşler Yanyana açılan mezarlara defnedildi

Kaza anı kamerada

Hendek Gündemi

Kaza anı kamerada

Hayırsever iş insanı Albayrakoğlu vefat etti

Hendek Gündemi

Hayırsever iş insanı Albayrakoğlu vefat etti

Yavuz Aslan Melek Oldu

Hendek Gündemi

Yavuz Aslan Melek Oldu

Denizde boğulma tehlikesi geçiren iki kardeş kurtarılamadı

Hendek Gündemi

Denizde boğulma tehlikesi geçiren iki kardeş kurtarılamadı

Hendek’te araç şarampole yuvarlandı

Hendek Gündemi

Hendek’te araç şarampole yuvarlandı