HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
Tiryaki, Atabek ve Bedir'den Ortak Açıklama
Son Güncelleme: 19.07.2024 11:48
Kategori: Hendek Gündemi
Tarih:
Okunma: 2573
Yorum: 1
Yazı Boyutu:
Paylaş:
HaberHendek.Com Reklamları

Esnaf Odası ve Esnaf Kefalet Kredi Kooperatif Başkan adaylarının ortak basın açıklaması “25.02.2018 tarihinde yapılan Hendek Şoförler Odası seçimine katılan katılımcılar arasında bulunan Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, 25 Mart 2018 tarihinde yapılacak olan Esnaf Kefalet Kooperatifi ve Esnaf Sanatkârlar Odası seçimi öncesinde yapmış olduğu konuşmada aynen şunları söylemiştir:

Mehmet Demirel’e huzurlarınızda teşekkür ediyor ve devamından yana destekliyorum.

Püsküllü; ‘Ne olursa olsun biz burada Hendek halkının haklarının zayi olmaması için sizlere destek maksatlı buradayız.’ Diyen Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü Hendek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Demirel’e teşekkürünü şu sözlerle ifade etti; Püsküllü; ‘Başkan Demirel zor koşullarda aldığı Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifine işlerlik kazandırmasının yanı sıra ilçe esnafını yüksek banka faizlerine ezdirmedi, esnafımıza dağıttığı kredi limitlerini yükselterek esnafların kendilerine verilen değerlerin kat kat üzerine çıkarttı. Gösterdiği bu çaba dolayısı ile Mehmet başkanımıza teşekkür ediyoruz,başarılarının devamını diliyoruz, inşallah önümüzde ki seçimlerde de kendisi esnafımızı esnaf odalarında güzel bir şekilde temsil eder temennisinde bulunuyoruz.’ Diye konuştu. Püsküllü sözlerini; ‘ Allahu Teala sizlere güç versin, kudret versin’ diyerek sonlandırdı.

Bu konuşma Hendek’te yayın yapan bir sitemizde de yayınlanmıştır. Bir Belediye Başkanının bölgesine hizmet ederken nasıl ki herkese eşit mesafede durup hizmet etmesi gerekirse, her hangi bir sivil toplum kuruluşu yöneticileri de seçilirken, herkese eşit mesafede durup taraf olmaması gerekir. Esnaf Sanatkarlar Odası seçimlerine Mehmet Demirel’in karşısına iki aday çıkmışken, Esnaf Kefalet Kooperatifi seçimlerinde de Mehmet Demirel’in karşısına şimdiden bir aday çıkmıştır.

Bu adaylar yıllardır bu seçimlere hazırlanmaktadır. Gecesini gündüzüne katıp oluşturdukları yönetimleriyle Esnafları gezip sorunları tespit edip ona göre projeler ortaya koyan bu adayların maddi manevi ortaya koydukları bu emeklere en başta Belediye Başkanı saygı duyması gerekirken, yanlı ve taraflı bir konuşma yaparak adayları, yönetim kurulu üyelerini ve onları sevenleri üzmüştür. Kaldı ki göreve gelen her başkan bulunduğu makamda kendisine kanunlarla verilen yetki ve görevleri ifa etmektedir. Hiçbir başkan kendi cebinden esnafa kredi veremez, böyle bir yetkileri de yoktur. Devletin esnafa dağıtılması için gönderdiği kredileri adil bir şekilde dağıtmakla yükümlüdür.

Devlet kimsenin şahsına göre Sakarya’nın İlçelerine finansman sağlamaz. Devlet toplumun her kesimine destek sağladığı gibi Esnaflara da düşük faizli kredi kullandırmaktadır. Bunu da odaların yanında Halk Bankasının denetimi ve gözetimiyle vermektedir.

Belediye Başkanı İrfan Püsküllü herhalde Mehmet Demirel’in hem Esnaf Sanatkarlar Odasının hem de Esnaf Kefalet Kooperatifinin başkanı olduğunu ve iki seçimi de aynı gün yani 25 Martta yaparak kendine avantaj sağlamak istediğini bilmemektedir.

Üstüne üstlük bir de Mehmet Demirel’in yönetim kurulu üyesinin Restoran’ın da aynı gün aynı sofrada poz vermeleri bizleri derinden üzmüştür.

Belediye Başkanımızın bu tür yerlerde ki konuşmalarının ve duruşunun kamuoyunda yanlış anlaşılmalara yol açacağından daha dikkatli davranmasını temenni ediyoruz.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası          Esnaf ve Sanatkarlar Odası     Esnaf Kefalet Kooperatifi                                           Başkan Adayı                                            Başkan Adayı                               Başkan Adayı

SABAHATTİN BEDİR                               RECEP TİRYAKİ                           İBRAHİM ATABEK

Hendek Belediyesinden yapılan açıklama ise şu şekildeydi.

AÇIKLAMA

 

Belediye Başkanımız Sayın İrfan Püsküllü, göreve geldiği günden bu yana hiçbir oda ve dernek başkanlığı seçimlerine müdahil olmadığı gibi önümüzdeki günlerde yapılacak olan Hendek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı seçimlerine de kesinlikle müdahil değildir.

Sayın İrfan Püsküllü’nün geçen Pazar günü yapılan Hendek Şoförler ve Otomobilciler Odası seçimlerinde yaptığı konuşmada; Hendek esnafına verilen krediler nedeniyle Sayın Mehmet Demirel’e teşekkür etmesi ve akabinde başarılarının devamını dilemesi, Hendek Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi ile ilgilidir.

Belediye Başkanımızın sözlerinin Hendek Esnaf ve Sanatkarlar Odası seçimlerine yönelik olmadığı ortadadır. 

Seçilen ve seçilecek olan oda başkanlarımız ile ilçemizin gelişimi için çalışmalarımız devam edecektir. Yapılacak olan seçimlerin ülkemize, şehrimize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyoruz.

 

Kamuoyuna saygıyla arz ederiz

 

Hendek Belediyesi

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
#2469 Misafiir - 2018-03-01 13:06:05
Adayların açıklamasına aynı şekilde katılıyor ve adaylara başarılar diliyorum
Çalman, Türk Yerel Hizmet Sendikası İl Başkanı oldu

Hendek Gündemi

Çalman, Türk Yerel Hizmet Sendikası İl Başkanı oldu

Çöp Kovalarını Uludere Çayına Attılar

Hendek Gündemi

Çöp Kovalarını Uludere Çayına Attılar

Yaşamını yitiren işçi son yolculuğuna uğurlandı

Hendek Gündemi

Yaşamını yitiren işçi son yolculuğuna uğurlandı

Patlamada yaralanan genç hayatını kaybetti

Hendek Gündemi

Patlamada yaralanan genç hayatını kaybetti

MHP istişare toplantısında bir araya geldi

Hendek Gündemi

MHP istişare toplantısında bir araya geldi

Hendek Uludere İçme Suyu Arıtma Tesisi öğrencilerin dersine konu oldu

Hendek Gündemi

Hendek Uludere İçme Suyu Arıtma Tesisi öğrencilerin dersine konu oldu