HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
Tartışmalara Konu Olan Resimler Kaldırıldı
Son Güncelleme: 18.07.2024 11:16
Kategori: Hendek Gündemi
Tarih:
Okunma: 4857
Yorum: 6
Yazı Boyutu:
Paylaş:
HaberHendek.Com Reklamları

Rasimpaşa Camisinin ibadete açıldığı ilk günden itibaren tartışmalara konu olan Camii tavanına resmedilen Zebur, Tevrat ve İncil resimleri gelen tepkiler ve tartışmalar üzerine kaldırıldı.

Camii tavanında bulunan görsellere “Dinler arası diyalog mesajı” algısı oluşturuyor diyerek gerek sözlü gerekse sosyal medya üzerinden dile getirilen tepkiler tartışmalara yol açmıştı.

Tartışmalar sonrası konunun Ulusal Basında yer alması üzerine Rasimpaşa Camisi tavanında bulunan Zebur, Tevrat ve İncil resimlerini kaldırıldı.

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
#2034 Atsız - 2017-06-17 12:45:58
"Vatandaş"; Mimarlık şaheseri Selimiye ve Süleymaniye camilerini yapan Mimar Sinan ile Sultan Ahmet Camisini yapan Sedefkar Mehmet ağa; Hristiyanların kitabı İncil ile Yahudilerin kitabı Tevrat ve Zebur'u cami tavan ve duvarlarına nakşedip, onların altında insanların secde etmesini hiç mi düşünemedi?Bu eserlerin her bir köşesinde çok derin anlamlar saklı iken neden böyle bir şeye ihtiyaç duymadılar?Sen, galiba işin aslını hala anlayamamışsın.Kutsal kitapları inkar eden yok.Hep söylüyoruz ya dindarlık farklı bir şey, dincilik te farklı.Allah'ın adını ve güzel dinimizi siyasete ve rant işlerine alet edenler yani Din tacirleri güzelim İslamiyeti, tıpkı Emeviler gibi berbat hale getirdi.İslamiyeti ve Müslümanlığı yolundan çıkardılar.Gerçek dindar olanı arar hale geldik.
#2033 Dobra Dobra - 2017-06-17 12:32:18
İslam ülkelerinde; bilim yok, sanayi yok, teknoloji yok, yerli üretim yok, sanat yok, felsefe yok, insan hakları yok, çağdaşlık yok, hukuk yok.Ne konuşulacaktı..?Onlardan hiç farkımız kalmadı.Hal böyle olunca da bizler, Hendek'te ve Türkiye'de cami resimlerini tartışır dururuz...!
#2030 Yeşim - 2017-06-17 01:24:04
Dini ve camileri getirip de sosyal hayatımızın merkezine koydular.Sonunda olacağı buydu.Hendek'in adının ulusal medyada böyle anılması utanç vericidir.Hep söylüyoruz.Allah, din ve ibadet gizlidir ve Allah ile kul arasında kalır.Suyunu çıkardılar.Dini siyasete ve rant işlerine alet ettiler.Yazıklar olsun.Ne Hendek, ne de Türkiye Cumhuriyeti buna layık değil.Demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ayaklar altına alındı.Yaşananlar tipik bir Orta doğu Arap ülkesinde yaşananlar gibi oldu.Bu hale getirenlere yazıklar olsun. Bizi bir rahat bırakın Allah aşkına.Hiç utanma ve arlanma da mı duymuyorsunuz.
#2029 Osman Nuri - 2017-06-17 01:12:36
Dört kitabın bir arada olması "dinler arası ittifak projesi"nin gereği olarak nitelendiriliyor ve Bu projenin bir ayağında da Fetullah Gülen'in bulunduğu söylenmektedir.Dile getirilen bu durum neticesinde cami tavanına nakşedilen kutsal dört kitaptan üçü sildirilmiştir. Hangi taşı kaldırsak altından FETÖ çıkıyor. Yeni yapılan cami FETÖ tarafından yaptırıldı desinler. Bırakın resimleri sildirmeyi, camiyi bile yıktırırlar. Hiç kimse de buna engel olamaz.Demek ki neymiş?Kimse, ne din ne de cami üzerinden siyaset ve reklam yapmamalıymış.Bunu anlamak için arif olmaya gerek yok..!Anlaması gerekenler anladı.
#2013 Vatandaş - 2017-06-16 03:52:29
neden rahatsız oldunuz anlayamadım. islamiyet diğer kitapların orjinal hallerini yok mu sayıyor?
#1970 Vatandas - 2017-06-15 11:58:42
O caminin hizmete girmesinden dolayi bazi cemaatlar madur edildi o camide skandallar bitmez cunku imamsiz birakilan cemaat hep dua ediyor bes vakit namaz arkasinda aglayanin mali gulene hayir etmez alna fakirin hakjini cikar ahaste aheste
Yaşamını yitiren işçi son yolculuğuna uğurlandı

Hendek Gündemi

Yaşamını yitiren işçi son yolculuğuna uğurlandı

MHP istişare toplantısında bir araya geldi

Hendek Gündemi

MHP istişare toplantısında bir araya geldi

SU ŞEHRİNDE SUSUZ YAŞAMA

Hendek Gündemi

SU ŞEHRİNDE SUSUZ YAŞAMA

Hendek Uludere İçme Suyu Arıtma Tesisi öğrencilerin dersine konu oldu

Hendek Gündemi

Hendek Uludere İçme Suyu Arıtma Tesisi öğrencilerin dersine konu oldu

Hendek MYO'dan İşimiz Gücümüz İstihdam projesi

Hendek Gündemi

Hendek MYO'dan İşimiz Gücümüz İstihdam projesi

Hendek’te Salı günü Nöbetçi Eczane

Hendek Gündemi

Hendek’te Salı günü Nöbetçi Eczane