HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
STB Başkanı Sarı krizden kurtuluş formülünü açıkladı
Son Güncelleme: 18.07.2024 19:09
Kategori: Hendek Gündemi
Tarih:
Okunma: 743
Yorum: 0
Yazı Boyutu: - - -
Paylaş:
HaberHendek.Com Reklamları

Sakarya Ticaret Borsası (STB)Başkanı Adem Sarı; tarım okulu, lisanslı depoculuk, kovid-19 salgını sürecinde tarım sektörü ve salgın sonrası yeni dünyada tarımın önemi konularını gazetemize değerlendirdi. Başkan Sarı, salgınla birlikte birçok sektörün tarıma önem vermeye başladığını vurguladı. 

“TARIM HER ZAMAN ÖNEMLİ”

Tarımın her zaman önemli olduğunu fakat bu önemin yeni farkına varıldığını söyleyen Sarı, “Uzaya da çıksanız tarım olmadan çıkamazsınız, tarım bu kadar önemlidir. Sakarya’da tarımın önemini yıllardır gündemde tutmaya çalıştık. Tarım arazilerinin kıymeti bilindi. Profesyonel anlamda tarıma yönelenleri görüyor ve duyuyoruz. İnsanlığın varoluşundan bu yana dönem dönem dünyada, kovid-19 gibi salgınlar meydana gelmiştir. Bu salgınlardan sonra, bütün dünyadaki ülkelerin ekonomik, sosyal ve ticari yapıları tamamen değişiyor” dedi. 

ŞEHİRDEN KÖYE GÖÇ

Pandeminin çıkışının tarım olduğunu vurgulayan Sarı, “Örneğin, İstanbul’da yaşayan kişiler dışarıya çıkamadı. Kırsal kesimde yaşayanlar ise; bağ, bahçesi olduğu için salgın sürecince vaktini tarımla geçirdi. Kovid-19 salgını sürecinde şehirden kırsal alanlara göç oldu. İnsanlar artık doğaya gitmek istiyor, özellikle sosyal medyadan bunu görebiliriz. Huzur, doğadır. Doğa ise; tarım, orman, ağaç ve bitkidir. Pandemi sürecini hepimiz yaşadık. Tarımın ne kadar önemli ve ihtiyaç olduğunu hepimiz yaşayarak gördük” diye konuştu. 

YETKİLİLERE SESLENDİ

Başkan Sarı milletvekillerine, belediye başkanlarına ve devlete seslenerek, tarım alanlarının önceliğine dikkat çekti. Sarı, “Son 20 yılda Sakarya’da, Geyve ilçesi büyüklüğünde (yüz ölçümü olarak) tarım arazisini kaybetmişiz. Sakarya, tarım ve hayvancılıkta arazi yapısı olarak çok verimli bir yere sahiptir. Tarımda öndeydik fakat biraz gerilerde kaldık. En azından bundan sonraki süreçte tarım arazilerinin üzerine betonlaşmanın yapılmaması gerektiğini düşünüyorum. Tarıma sahip çıkılmalı. Devletin yapacağı planda önceliğinin tarım olması gerektiğini belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu. 

“ANADOLU’DA ARTIŞ VAR”

Son zamanlarda salgında artışın Anadolu’da görüldüğünü hatırlatan Sarı, “Devletimiz köylerdeki yaşam alanı ve tarım üzerine acil plan yapmalı. Şehirden köye göç olursa, insanlar geldikleri gibi istedikleri evi yapacaklar ve çarpık yapılaşma ortaya çıkacak. Devletin her türlü imkanı var. Şimdiden planlar yapılmalı. İnsanları tarıma teşvik etmeliyiz. Birçok ülkenin temelinde gelişmiş tarım ekonomisi vardır. Türkiye’nin toprak ve arazi yapısı çok verimlidir. Sadece kendimize yetmemekle birlikte dış ihracatımızı da geliştirmemiz gerekir” dedi. 

1980 SONRASI TARIM

Türkiye’de, 1980’den sonra tarım sorunlarının gündeme gelmeye başladığını vurgulayan Sarı, “Kökten çözüm amaçlı, nitelikli eleman yetiştirmek adına tarım okulu projesi hazırladık. Temel amaçlarımızdan biri nitelikli tarım uzmanı yetiştirmek. Yatılı olarak ortaokuldan üniversiteye giriş dönemine kadar kalıcı olacak projenin içinde birden fazla yabancı dil öğrenme dersleri de var. Bu projeyi hazırlarken, köy enstitülerinden de esinlendik. Hazırlamış olduğumuz proje, günümüz teknolojine tam uyarlı bir şekilde planlanmıştır. Projemizi, köy enstitüsüne göre daha gelişmiş, daha modernleşmiş ve çağımıza uygun yenilenmiş şekilde düşünüyoruz. Alancuma mevkiinde kullanım hakkını aldık fakat şu anda önceliğimiz lisanslı depoculuk. Lisanslı depoculukta, pandemi öncesi ihale aşamasına geçilmişti. Salgın olunca, meclisler ertelendi. Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen meclis toplantısında madde kabul edildi. Hazırlıklarımızı yaptık. En kısa zamanda kazmayı vuracağız” ifadelerini kullandı.

Sakarya Yenihaber Gazetesi

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.

Önerilen Haberler

Hendek’te Pazartesi günü Nöbetçi eczane

Hendek Gündemi

Hendek’te Pazartesi günü Nöbetçi eczane

Kokarca ile mücadele toplantısı yapıldı

Hendek Gündemi

Kokarca ile mücadele toplantısı yapıldı

Kaçak göçmenlerin rüyası Hendek’te bitti

Hendek Gündemi

Kaçak göçmenlerin rüyası Hendek’te bitti

Hendek'te kokarca evleri istila ediyor

Hendek Gündemi

Hendek'te kokarca evleri istila ediyor

Vatandaşlara Kokarca ile mücadele eğitimi veriliyor

Hendek Gündemi

Vatandaşlara Kokarca ile mücadele eğitimi veriliyor

MHP Hendek’ten birlik ve beraberlik mesajı

Hendek Gündemi

MHP Hendek’ten birlik ve beraberlik mesajı