HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
Şehit Babasından şehitler anıtı
Son Güncelleme: 19.07.2024 12:08
Kategori: Hendek Gündemi
Tarih:
Okunma: 1925
Yorum: 0
Yazı Boyutu:
Paylaş:
HaberHendek.Com Reklamları

08.01.1994 tarihinde Şırnak Maden’de terörle mücadelede 8 silah arkadaşı ile birlikte şehit olan Şehit Den. Kom. Onb. Fatih Kemal YARAR’ın Babası Salim Yarar hayırseverlerinde malzeme desteği ile Sakarya merkez çökekler mahallesinde 15 Temmuz Şehidi Şehit Ömer Halis Demir’in ve her ilden bir şehidin resminin de bulunduğu Türkiye haritalı “Vatan kahramanları” adlı anıtı yaptırdı.

www.sakaryasehitvegazileri.com internet sitesi sahibi Erdoğan Erdoğan yaptığı açıklamada Şehit babamız Salim Yarar’ın daveti üzerine Sakarya Şehit ve Gazileri Şehitler Albümü Komisyonu Başkanı Prof.Dr.Enis ŞAHİN ile birlikte yapılan şehitler anıtını ziyarete gittik. Şehidimizin Babası Salim yarar oğlu şehit olduktan sonra kendini Şehitler,Vatan,Bayrak,Atatürk ve Cumhuriyetimiz konularına adamış çok değerli bir şehit babamızdır. Salim yarar şimdiye kadar şehitler için sadece Sakarya’da değil Türkiye genelin dede birçok faaliyetlerde bulunmuştur. Bunlardan bazıları şöyle; Balıkesir Havran Koca seyit Köyü Selçuklu mimarisi Şehitler çeşmesi yine aynı köydeki okula Türk Mimarisi şehitler çeşmesi, Artvin Şavşat Atatürk Okuluna Atatürk Anıtı, Şehitler çeşmesi, aynı okula şehitler köşesi, Gazi Ortaokuluna kütüphane, Sakarya Kocaali kestane pınarı köyü gazi Ortaokulu’nda Atatürk anıtı, şehit çeşmesi, şehit köşesi ve Bayrak direği, yine Sakarya Çökekler mahallesinde 100. Yıl Mehmetçiğe saygı anıtı, Selçuklu mimarisi dört çeşme ve en son bu  anıtı hayırseverlerin malzeme desteği ile altı  ay gibi kısa bir sürede yaptırdı. Bizde Şehit babamızın daveti üzerine “Vatan kahramanları” anıtını ziyaret ettik ve çok beğendik, kendisine teşekkürlerimizi ilettik ve herkesin burayı ziyaret etmesini tavsiye ederiz. Şehit babası yapılan anıtta 81 ilden bir şehidin resminin ve Sakarya’lı 149 Şehidin isminin yer aldığını, anıtta 15 Temmuz Şehidi Şehit Ömer Halis Demir’ide unutmadı. Anıtın bir bölümünü ise Özellikle öğrencileri düşünerek eğitim köşesi olarak hazırladığını söyleyen şehit babası Yarar buraya gelenler vatan kahramanlarımızın fedakârlıklarını Çocuklarımız, gençlerimiz tarihimizi, unutmasınlar kahramanlarımızı bilsinler istedik. Burada Koca Seyit onbaşımız var, Yahya Çavuş’umuz var, Dünyanın en yaşlı Gazisi Hüseyin Kaçmaz var, İstiklal marşımızın yazarı Mehmet Akif’imiz var, Burada Çanakkale, Kurtuluş savaşı şehitlerimiz var” diye konuştu.

Yarar “Ben ömrümü bu işlere adadım bu faaliyetlerle hayat buluyorum. 23 senedir Oğlumdan kalan şehit maaşının tamamını bu faaliyetler için kullanıyorum. Hiç kimseden maddi yardım talep etmeden şehitlerimizin hatırasını yaşatma cabasındayım. Vatan kahramanlarımızın şehitlerimizin hakkını ne yapsak ödeyemeyiz. Ömrümün yettiği yere kadar bu tür çalışmaları sürdüreceğim” dedi. 

Şehit babası ayrıca anıtın 18 Mart şehitler haftasında açılışının yapılması için Kaymakamlık ve Valilik makamına bilgi verdiğini 18 Mart şehitler haftasında açılışının yapılması durumunda daha da anlam kazanacağını ifade etti. Yarar anıtımız şuan tamamen tamamlanmıştır, her gecen gün ziyaretçi sayısı artmaktadır, anıtı şimdiye kadar Trabzon’dan 50 kişilik şehit ailesi grubu, Giresun’dan 40 kişilik müzik dostları grubu, Şırnak’tan Eski garnizon komutanı ve öğrenci ve öğretmenler ziyaret etti. Anıtımız Eğitim ve Kültür amaçlı ziyaret etmek isteyenlere ziyarete açılmıştır ve Sakarya Merkez Çökekler Mahallesi Vatan Caddesindeki anıtımıza ziyaret edebilirler, bu vesile ile anıtın tamamlanmasında yardımcı olan hayırsever vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum dedi.

Haberin Videosu: https://www.youtube.com/watch?v=G6p0EaptdSA

 

 

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Çalman, Türk Yerel Hizmet Sendikası İl Başkanı oldu

Hendek Gündemi

Çalman, Türk Yerel Hizmet Sendikası İl Başkanı oldu

Yaşamını yitiren işçi son yolculuğuna uğurlandı

Hendek Gündemi

Yaşamını yitiren işçi son yolculuğuna uğurlandı

Çöp Kovalarını Uludere Çayına Attılar

Hendek Gündemi

Çöp Kovalarını Uludere Çayına Attılar

Patlamada yaralanan genç hayatını kaybetti

Hendek Gündemi

Patlamada yaralanan genç hayatını kaybetti

MHP istişare toplantısında bir araya geldi

Hendek Gündemi

MHP istişare toplantısında bir araya geldi

Hendek Uludere İçme Suyu Arıtma Tesisi öğrencilerin dersine konu oldu

Hendek Gündemi

Hendek Uludere İçme Suyu Arıtma Tesisi öğrencilerin dersine konu oldu