HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
Saski ‘den vatandaşa zamli ve çamurlu su zulmü
Son Güncelleme: 19.07.2024 21:30
Kategori: Hendek Gündemi
Tarih:
Okunma: 1333
Yorum: 0
Yazı Boyutu: - - -
Paylaş:
HaberHendek.Com Reklamları

Hendek’te yaşanan her yağmurun ardından ya sular kesiliyor, yada musluklardan çamur akıyor.

21.Yüzyılda doğal su kaynaklarının zenginliği ile ön planda olan Hendek ilçemizde böylesine su sorunlarının yaşanması düşündürücüdür. Hendek’te Belediyecilik hizmetlerinde çağ atlattığını söyleyenler insanların çamurlu su içmelerine karşı ne gibi tedbir almayı düşünüyorlar?

Vatandaşlar her ay zam yapılan su faturalarını işaret ederek bu zamlar karşılığında bir bardak temiz su içemiyecekmiyiz diye serzenişte bulunarak SASKİ Parasını aldığı şeyin  hizmetini neden vermiyor diyerek tepki gösterdiler.

Bir çok esnaf kesilen su sonrası ,taşıma su ile ihtiyaçlarını giderirken,Su’yun gelmesinin ardından da bulanık akması nedeniyle halen su’yu kullanamadıklarını ve boşa akan su’yun parasını ödediklerini ifade ettiler.

Balkaya’dan  gelen ve ilçemizin tüm su ihtiyacını karşılayan Su hattında en ufak yağışta yaşanan arızalar nedeniyle doğal zenginliği olan ilçede bu tür sorunların olması kafaları karıştırdı.

Vatandaşlar hem tepkisini dile getirirken hem de SASKİ’nin Balkaya’dan  gelen Kaynak ve İsale hattında en son bakımın ne zaman yapıldığını soruyor. Nüfus artışı olmasına karşın SASKİ ,mevcut kaynakların yanı sıra , başka su gözlerinin de bağlanıp bağlanmadığı , su sorunun giderilip giderilmeyeceğini ve Su hattında hiçbir çalışma yapıp yapmadığını da bilmek istiyor.

Vatandaşlar SASKİ Su paralarının peşine düşeceğine İlçenin tüm su ihtiyacını karşılayan hattın bakımını ve onarımını yapsınlar diyerek yetkililere de seslendiler.

İlçemizde bulunan su fabrikaları bulanık akan su ile ilgili sorunları yaşasa da aldıkları tedbir ve önlemler ile sorunların önüne geçiyor.Çok kısa aralıklarla yaptıkları depo ve su hattı  temizliklerinin yanı sıra Depo girişlerine koydukları Bulanık su ölçer cihazı ile depoda ki temiz suyun kirlenmesini de engellemiş oluyor.Uygun fiyatı olan Bulanık Ölçer cihazı sadece suyun bulandığında depoya girişi otomatik kesmekle yetinmiyor, bunun dışında su’ya katılabilecek herhangi başka yabancı bir sıvı madde bulaştığında da depoya girişini engelliyor.

Özel su fabrikalarında Bulanık su ölçer cihazı depoya giren bulanık suyu engellemesinin ardından,depo’da ki su bir süre ihtiyacı karşılarken,bir yandan teknik ekipler ise arıza ve eksikliği giderme fırsatı buluyor.Bu sistem kullanılmadığı takdirde mevcut depo içerisinde ki su’yun kirlenmesine ve musluklardan bulanık ve çamurlu su akmasına neden olduğu öğrenildi.

Yaptığımız araştırmalar sonucu bulanık su ölçer cihazının büyük bir maliyet taşımadığı uygun fiyat karşılığında temin edileceği öğrenildi.Bu kadar uygun fiyat ta olmasına karşın SASKİ’nin bu cihazı kullanıp, kullanmadığı ,eğer kullanıyorsa sular neden halen bulanık akmaya devam ediyor sorusunu akla getiriyor.

SASKİ ,Gölyaka Aksu bölgesinde kurulan HES Santralleri ile ilgili gerekli denetlemeler ve hukuksal mücadelenin verilip verilmediği hakkında da sorular yanıtlarını bekliyor.

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.

Önerilen Haberler

Albayrakoğlu dualarla son yolculuğuna uğurlandı

Hendek Gündemi

Albayrakoğlu dualarla son yolculuğuna uğurlandı

Kardeşler Yanyana açılan mezarlara defnedildi

Hendek Gündemi

Kardeşler Yanyana açılan mezarlara defnedildi

Kaza anı kamerada

Hendek Gündemi

Kaza anı kamerada

Hayırsever iş insanı Albayrakoğlu vefat etti

Hendek Gündemi

Hayırsever iş insanı Albayrakoğlu vefat etti

Yavuz Aslan Melek Oldu

Hendek Gündemi

Yavuz Aslan Melek Oldu

Denizde boğulma tehlikesi geçiren iki kardeş kurtarılamadı

Hendek Gündemi

Denizde boğulma tehlikesi geçiren iki kardeş kurtarılamadı