HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
Sakarya Arı Yetiştiricileri Birlik Başkanı'ndan Kılıçdaroğlu'na tepki
Son Güncelleme: 18.07.2024 23:17
Kategori: Hendek Gündemi
Tarih:
Okunma: 803
Yorum: 0
Yazı Boyutu: - - -
Paylaş:
HaberHendek.Com Reklamları

Sakarya Arıcılar Birlik Başkanı Mustafa Ör'den Kılıçdaroğlu'na tepki, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 22.02.2022 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Grup Toplantısı’nda “arıcıların hakkını savunmak” olarak nitelendirdiği ve Sakarya Arıcılar Birliği olarak adımızın da geçtiği konuşmasında, ne yazık ki birliğimizi hiçbir zaman tasvip etmediğimiz ve içinde bulunmaktan eshef duyduğumuz siyasi bir taraf olarak lanse etmiştir. Öncelikle ve katiyetle belirtmemiz gerekir ki; Sakarya Arıcılar Birliği hiçbir siyasi tartışmanın konusu, tarafı ve objesi değildir.
Günümüzde her meslek grubunun olduğu gibi biz arı yetiştiricilerinin de elbette belli başlı sorunları mevcuttur. Bizler birlik çatısı altında toplanarak hem sorunlarımıza ortak akılla çözüm bulmak hem de devletimizin desteğini arkamıza alarak, ülkemize daha iyi hizmet vermek için çalışan üreticileriz.
Sayın Kılıçdaroğlu’nun hakkımızda yaptığı açıklamaya katılmamakla beraber düzeltmek istediğimiz birkaç husus mevcuttur. İlk olarak konuşmada adı geçen ve Türkiye genelinde 72 325 üyesi bulunan Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği (TAB)’a rakip gibi gösterilmek istenen Türkiye Tarım Hayvancılık ve Arıcılık Federasyonu (TAHAB) birlik statüsünde dahi değildir. Adı geçen kuruluş İçişleri Bakanlığı’nın Dernekler Kanunu ile kurulmuştur ve dernek statüsündedir.
Üretici birlikleri doğrudan Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlıdır. Burada altını çizerek belirtmek isteriz ki; Tarım ve Orman Bakanlığımız bugüne kadar her türlü sorun ve talebimizle yakından ilgilenmiştir. Bakanlığımız arıcılıkla ilgili önemli adımlar atmış, gereken desteklemeleri yapmış ve yapmaya da devam etmektedir. Kemal Kılıçdaroğlu’nun siyasi bir tartışma yaratmak amacıyla kullandığı Türk Şeker’den şeker temini konusu ise çarpıtılarak yansıtılmıştır. Şeker temini konusuna bir açıklık getirmek adına belirtmek istediğimiz birkaç husus vardır.
Arıcılar için en temel malzemelerden olan şeker temini, TAB çatısı altındaki birlikler tarafından belirli prosedürler altında ve belirlenen periyodik aralıklarla yapılmaktadır. Ancak son yıllarda gerek pandeminin getirdiği arz sıkıntısı gerekse kuraklık nedeniyle üretimde yaşanan azalma ülkemiz genelinde şeker temini konusunda dalgalanmalara neden olmuştur. Ancak bütün dalgalanmalarda Tarım ve Orman Bakanımız gereken tedbirleri almış, üreticilerin sıkıntıya girmemesi için gerekeni yapmıştır.
Eklemek istediğimiz bir diğer husus da şudur ki; Sakarya Arıcılar Birliği olarak kurulduğumuz ilk günden bugüne kadar üreticilerimizin yanında olmayı, her zaman kaliteli ürünü vatandaşlarımıza ulaştırmayı ilke edindik. Çıktığımız bu yolda bizlerden hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem Yüce, her türlü sorun ve talebimizde elinden geleni yapmaktadır. Kendisi de bir ziraat mühendisi olan ve üretici dostu olan değerli başkanımız sayesinde bugüne kadar Sakarya’da başarılı çalışmalar ve projeler yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz.
Sakarya Arı Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı olarak konuyla ilgili gerekli açıklamayı yapmayı şahsım ve temsil ettiğim birlik adına bir borç bilirim.

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.

Önerilen Haberler

Hendek’te Salı günü Nöbetçi Eczane

Hendek Gündemi

Hendek’te Salı günü Nöbetçi Eczane

Karayolları Personeli oturma eylemi yaptı

Hendek Gündemi

Karayolları Personeli oturma eylemi yaptı

Yarıca'da Kullanılmayan Okul ve Çocuk Parkı Bakım Bekliyor

Hendek Gündemi

Yarıca'da Kullanılmayan Okul ve Çocuk Parkı Bakım Bekliyor

Düğünde rastgele ateş etti, kendini ve 3 kişiyi yaraladı

Hendek Gündemi

Düğünde rastgele ateş etti, kendini ve 3 kişiyi yaraladı

UNUTURSAM HATIRLAT SEMİNERİNE TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR

Hendek Gündemi

UNUTURSAM HATIRLAT SEMİNERİNE TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR

Albayrakoğlu dualarla son yolculuğuna uğurlandı

Hendek Gündemi

Albayrakoğlu dualarla son yolculuğuna uğurlandı