HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
Sakahed'den basin açiklamasi
Son Güncelleme: 21.07.2024 11:21
Kategori: Hendek Gündemi
Tarih:
Okunma: 1061
Yorum: 0
Yazı Boyutu: - - -
Paylaş:
HaberHendek.Com Reklamları

SAKAHED Yönetim kurulu yazılı açıklama yaptı.

SAKAHED Yaptığı yazılı açıklamada “ Aile hekimliği çalışanları üzerine yapılan baskılar artık dayanılmaz hale gelmiştir. "Aile hekimlerinin eğitimi için nöbet düzenlemesi yapıyoruz” diye başlayan süreç “Aile hekimlerine acilde ihtiyacımız var” şeklinde devam etmiş”, “Nöbetsiz sağlık sistemi olmaz” şekline dönüşerek, son olarak da “Aile Hekimlerini aileler ile daha çok bir araya getireceğiz” e dönüşmüştür.

                 Aile Sağlığı Merkezleri, koruyucu sağlık hizmetlerine öncelik vererek halkımızın geleceği için çalışan merkezlerdir. Herkesin kendi aile hekiminden hizmet alması prensibi yerine, nöbetçi hekimden hizmet alınmasının getirilmesi, aile hekimliği uygulamasını bitirerek, bu yerlerin aile sağlığı merkezi olma özelliğini kaybettirecektir. Bu şekilde eski sağlık ocağı sistemi tekrar getirilmek istenmektedir.  Aile hekimlerine ve aile sağlığı çalışanlarına haftada altı gün, günde on iki saatten, ayda 300 saat, çalışma süresi getirmek isteyen bakanlık, bu çalışma sürelerinin uluslararası çalışma kanunlarına, insan haklarına ve Anayasamızın dinlenme hakkına aykırı olduğunu göz ardı etmektedir.   Biz aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları olarak Aile Hekimliğine, Sağlık Bakanlığından daha fazla önem veriyoruz ve iyi bir aile hekimliği uygulamasına sahip olmak için herkesten fazla çalışıyoruz.

Aile Hekimliği uygulamasını bitirenler ilerde “sağlık sistemine ihanet edenler” olarak anılacaktır. Biz bu ihanetin içinde olmayacağız.

                 Bugüne kadar diyalogla söz konusu Nöbet fikrinin yaratacağı hasarlar Bakanlığın yetkililerine anlatılmasına rağmen hiç sonuç alınmadığı görülmektedir. Bundan dolayı, biz ‘’Halkımızın sağlığının daha iyi takip edilebilmesi’’ ve ‘’Aile Hekimliğinin bitirilmemesi için’’ 12 Aralık 2014 Cuma günü tüm Türkiye’de 1 günlük iş bırakma eylemi yapmak zorunda

 

kaldık.Amacımız sesimizi duyurmak, halkımızın sağlığına sahip çıkmaktır. Bebeklerimiz sağlıklı doğsun, sağlıklı büyüsün, aşıları eksiksiz olsun, gebelerimiz aile hekimleri tarafından takip edilsin, yaşlılarımız dertlerini aileden biri olarak gördükleri, aile hekimlerine anlatabilsin diye yapıyoruz. Bugün aile hekimliğinin bitirilmesine halkımız adına itiraz ediyoruz. Halkımızı da bize destek olmaya çağırıyoruz.

                  Ayrıca 13 Aralık 2014 cumartesi günü tüm Türkiye’den gelen aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları ile Ankara’da olacağız. Buralardan bizi duymayan sağlık bakanlığı yetkililerine yanı başlarından sesleneceğiz; bundan önceki sağlık ocağı uygulamasını bitirdiğiniz gibi şimdi de Aile Hekimliği Uygulamasını bitirmeyin. Aile Hekimliğine ve birinci basamak koruyucu sağlık hizmetlerine sahip çıkın.

 Ülkemizdeki aile hekimliği uygulaması sağlık göstergeleri ile Avrupa Şampiyonu olmuştur. Bu başarıyı sağlayan aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarına yüklenmek istenen angaryalardan, Acil, ASM-TSM nöbetlerinden vazgeçilmelidir.Aile Hekimliğine Dokunmayın. Hasta memnuniyeti % 95 olan bir sistem de çalışan memnuniyeti %20 ise bunu vatandaşlarımızın ve kamuoyunun takdirlerine sunuyoruz!!!

Saygılarımızla

 SAKAHED Yönetim Kurulu

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.

Önerilen Haberler

Kardeşler Yanyana açılan mezarlara defnedildi

Hendek Gündemi

Kardeşler Yanyana açılan mezarlara defnedildi

Kaza anı kamerada

Hendek Gündemi

Kaza anı kamerada

Hayırsever iş insanı Albayrakoğlu vefat etti

Hendek Gündemi

Hayırsever iş insanı Albayrakoğlu vefat etti

Yavuz Aslan Melek Oldu

Hendek Gündemi

Yavuz Aslan Melek Oldu

Denizde boğulma tehlikesi geçiren iki kardeş kurtarılamadı

Hendek Gündemi

Denizde boğulma tehlikesi geçiren iki kardeş kurtarılamadı

Hendek’te araç şarampole yuvarlandı

Hendek Gündemi

Hendek’te araç şarampole yuvarlandı