HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
RESİMDE TÜRKİYE 1.Sİ HENDEK ANADOLU LİSESİNDEN   
Son Güncelleme: 19.07.2024 08:24
Kategori: Hendek Gündemi
Tarih:
Okunma: 2282
Yorum: 0
Yazı Boyutu: - - -
Paylaş:
HaberHendek.Com Reklamları

Antalya Kepez Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi,  Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA),işbirliğiyle Ülkemiz genelinde (Ulusal)Ortaokul, Lise ve Üniversite öğrencileriyle profesyonel sanatçılar arsında ‘’15 Temmuz Ruhu’ ’konulu  Görsel Sanatlar’’ yarışması düzenlenmiş olup, yarışmanın amacı; ’’15 TEMMUZ RUHU’’ Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ideolojik kimliklerini bir tarafa bırakarak, ellerine sadece milletimizin özgürlük ve bağımsızlık sembolü olan, şanlı Türk Bayrağını alarak sokaklara çıkıp ülkesini işgal etmeye kalkan asker maskeli hain işgal güçlerinin amaçlarına ulaşmasına engel olduğu  ve esir alınmak istenen devletini kurtardığı, kahramanlık destanını resim heykel sanatıyla somutlaştırarak gelecek nesillere aktarabilmektir.

  Hendek Anadolu Lisesi olarak, Ülkemiz genelinde düzenlenmiş olan bu Ulusal yarışmaya, Okulumuz öğrencisi Kağan Efe BIÇAK, yağlı boya tekniğiyle yapmış olduğu resimle katılmış ve bu başarılı çalışması sonucunda yapmış olduğu eserle, liseler kategorisinde Türkiye Birinciliğine layık görülmüştür. Okulumuz ve ilçemiz adına gurur verici olan bu başarısından dolayı kendisini ve ailesini tebrik ediyor ve gurur duyuyoruz.

  Antalya Kepez Belediyesinin ev sahipliğini yapmış olduğu bu etkinliğe başarısından dolayı davet edilen Kağan Efe BIÇAK, Antalya’ya, Kepez Dokuma Park Modern Sanatlar Galerisinde yapılan ödül törenine ve sergi açılışına, Resim Öğretmeni  Fatma YAR ve Ailesi rehberliğinde katılmıştır.

  Açılış öncelikle ‘’15 Temmuz  Şehitleri ve tüm Şehitlerimizin ruhu için Kuran Tilaveti ve Fatiha şerif okunarak başlanmış ve daha sonra Antalya Kepez Belediye Başkanı Hakan TÜTÜNCÜ açılış konuşmasıyla devam etmiştir.  Açılışta Kepez Belediye Başkanı  Hakan TÜTÜNCÜ ‘’Biz Milli hafızaya farklı bir katkı yapalım ,15 Temmuz 2016 da hain bir darbe girişimine karşı canlarını feda eden Şehitlerimizi Rahmetle anmak, darbeye karşı olan bu milli iradenin, Milli mücadelenin gelecek nesillere aktarabilmek adına düzenlemiş olduğumuz bu etkinlikle milli hafızaya farklı bir katkı yaparak, 15 Temmuz Destanının o yüce ruhunu sanatın diliyle tarihe not düşmeyi hedefledik.3.sünü düzenlediğimiz bu etkinliğe 15 Temmuz Ruhunu sanatla işleyen tüm Sanatçılarımıza Öğrencilerimize ve bize eşlik eden herkese çok teşekkür ederiz’’ diyerek, düşünce ve dileklerini ifade ettiler. Belediye Başkanı Hakan TÜTÜNCÜ daha sonra açılış protokolünde bulunan protokol ve jüri üyelerine katkılarından dolayı teşekkür plaketlerini taktim ederek ,etkinliğin baş rolünü oynayan, yarışmaya katılıp dereceye  giren Sanatçılara ve Öğrencilere ve Öğrencimiz Kağan Efe BIÇAKA, plaket, belge ve ödüllerini taktim ederek, Beld. Başkanı Hakan TÜTÜNCÜ önderliğinde protokolde bulunan ;Antalya Esnaf Santk. Odası Başkn.Sn. Adlihan DERE, Kepez İlçe Başkn.; Sn Bahattin BAYRAKTAR, TÜGVA İl.Başkn.; Sn. Av. İbrahim DAĞLI, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü Başkn.; Doç. Dr. Aydın ZOR, Kepez Belediyesi. Spor Kulübü  Bşkn.;Hakan ÇATÜL, ATSO Güzel Sanatlar Lisesi Resim ;  Necati BERDİBEK, Kültür  ve Sosyal İşleri Müdürü; Bora GÜRDERE, Belediye Başkan  ; Mustafa ÖZSOY  ve Meclis Üyeleri eşliğinde  günün anlamını yakışır  bir güzellikte yapılmıştır.

      Hendek Anadolu Lisesi Öğrencimiz Kağan Efe BIÇAĞIN Yarışma için yapmış olduğu eser yarışmadaki  jüri üyeleri  ve katılan protokoldeki değerli misafirlerin;  teknik, üslup ve konuyu amacına uygun görsel kompozisyonu ile ele alış şekli ‘’15 Temmuz Ruhu’’ Somut gerçekliğin karşısında çıkan soyut gerçekliliğin, kutsi milli irade ruhunun yine aynı soyut bir tarzda ifade ederek anlatması, dikkat çekici, başarılı ve övgüyle takdir edilerek karşılanmasını sağlamıştır.Bu süre zarfında maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen sayın belediye başkanımız Turgut BABAOĞLU ve ilçe milli eğitim müdürümüz Sabri DOĞAN’a sonsuz teşekkür ederiz.

Bu gurur verici üstün çalışması ve başarısından dolayı o kutsi ortamı birlikte soluyan, ortamın birebir canlı tanığı olan, resim öğretmeni ve ailesi olarak öğrencimiz ve okulumuz adına çok büyük gurur ve onur duyduk .Kağan Efe BIÇAĞI Bu gurur verici Sanatsal başarısından dolayı Hendek Anadolu Lisesi idarecileri ,öğretmenleri ve Resim öğretmeni  olarak ,cani gönülden tebrik ediyor, bu alandaki başarıların devamını diliyoruz.

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.

Önerilen Haberler

Çalman, Türk Yerel Hizmet Sendikası İl Başkanı oldu

Hendek Gündemi

Çalman, Türk Yerel Hizmet Sendikası İl Başkanı oldu

Namlı; Sayın Sofu hatır için oy verilmez

Hendek Gündemi

Namlı; Sayın Sofu hatır için oy verilmez

Namlı Meclis Gündem Maddelerini değerlendirdi

Hendek Gündemi

Namlı Meclis Gündem Maddelerini değerlendirdi

SUBÜ 13 akademik personel alacak

Hendek Gündemi

SUBÜ 13 akademik personel alacak

Hendek Vakfından anlamlı hizmet

Hendek Gündemi

Hendek Vakfından anlamlı hizmet

Kokarca ile mücadele toplantısı yapıldı

Hendek Gündemi

Kokarca ile mücadele toplantısı yapıldı