HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
Promosyonlarınızın çarpıcı tasarımları ve göz alıcı renkleri ile firmanızın farkınız ortaya koyun
Son Güncelleme: 19.07.2024 12:28
Kategori: Hendek Gündemi
Tarih:
Okunma: 1169
Yorum: 0
Yazı Boyutu:
Paylaş:
HaberHendek.Com Reklamları

Gelişen ve genişleyen iş dünyası içinde yer alan firmalar, kendi isimlerini ve ürünlerini öne çıkarmaya çalışırlar. Piyasada en çok kendi isimlerinin duyulması ve ürünlerinin satılması için de reklam çalışmalarına ihtiyaç duyarlar. Bu çalışmaların başında ise promosyon gelir. Fransızca kökenli bir kelime olup Türkçe karşılığı 'özendirme/tanıtım' olan promosyon nedir, nasıl yapılır?

 

Firmalar potansiyel müşterilerine ulaşmak, verdikleri hizmetleri tanıtmak ve sundukları ürünleri en iyi şekilde pazarlayabilmek için promosyon ürünlerine büyük önem vermektedir. Günümüzde birçok ürün, promosyon niteliğinde sunulabilmektedir.

 

Promosyon yaptırmadaki temel hedef, firmanın tanıtımını en iyi şekilde yaparak pazarlama departmanına en üst faydayı sağlamaktır. Tanıtım yapacak olan firmalar mevsimsel ya da genel olarak ürün çeşidi belirler ve malzemelerin üzerine şirket logosu yada ürünün markalaşmasını istedikleri bir isim yazdırırlar. Böylece insanlar kullandıkları ürünlerin üzerinde o ismi ya da logoyu görerek isme aşinalık kazanırlar. Firmanın ismi, ne kadar çok üründe yer alırsa şirketin pazar alanı o kadar genişler.

 

Peki Sakarya'da promosyon ürünleri seçerken nelere dikkat etmeliyiz?

 

-Kaliteli bir promosyon çalışması için en önemli unsurlardan birisi de ürünün kalıcı olmasıdır. Bu sayede promosyon ürününüz uzun süre tüketici tarafından kullanılacağı için reklamınız daha başarılı ve kalıcı yapılmış olur.

-Hedef kitleyi iyi belirlemek gerekir. İhtiyacı olmayan insanlara sunmak, bize yarardan çok zarar sağlar.

-İnsanları şaşırtan, içinde bulunduğumuz çağa ayak uyduran ürünlerin ilgi çekeceğini unutmamak gerekir. Bu ürünler özel ve büyük organizasyonlarda tercih edilebilecek olan promosyon seçeneklerinden olmalıdır. Bu

şekilde firma tüm dikkatleri üzerine çekerek, itibarının artmasına olanak sağlayabilir.

-Kışın kullanılan ürünleri yazın, yazın kullanılan ürünleri kışın tanıtırsak alıcıyla çok iletişime geçemeyiz. Bu yüzden mevsimsel ürünlere de dikkat etmeliyiz.

 

Mevsimsel ürünler nelerdir?

 

Örnek vermek gerekirse gerekirse yağmurluk, şemsiye, şapka, anoraklar vb. gibi birtakım ürünler ilkbahar ve sonbaharda; termoslar, montlar, bereler, battaniyeler, eldivenler, yılbaşı için yapılan özel ürünler kış aylarında; çantalar, oyuncaklar, toplar vb. birçok malzeme de yazın kullanılır. Eğer ki doğru ürünler tercih ederseniz hedef kitlenizin daima bir parçası olursunuz. Böylelikle kışın kullandığı ürünlerde sizin adınız, yazın kullandığı eşyalarda yine sizin adınız olacaktır. Unutmayalım ki ürünler ne kadar çok göz önünde bulunursa yapılan reklam o kadar fayda sağlar.

 

Belli mevsimlere özel olan promosyon ürünleri olduğu gibi hiçbir mevsim kısıtlaması olmayan ve her dönem kullanılabilecek ürünler de vardır. Bu ürünlerin belli başlı örnekleri şunlardır: Saat, ajanda, defter, sunum dosyası, çanta, klasör, kalem, anahtarlık, evrak çantası, duvar saati, ahşap masa seti, porselen kupa, bardak, usb, bloknot, plaket, bayrak, flama, kristal plaket, dijital ürünler, tükenmez tebeşir, tahta silgisi, tahta kalemi, mausepad, kalemlik, kağıtlık, t-shirt, şapka, flamalar, takvim, duvar saatleri, masa saatleri, kalemler, kalem setleri... Tabii ki  bu ürün çeşitliliği arttırılabilir.

 

Promosyon yapan firmalar ürünlerinde tek bir alan üzerinden başlayıp bazı promosyonlarında ikincisi yarı fiyatına/bedava yada üç al iki öde gibi reklamsal sloganlar da kullanabilir.

 

Daha net ve kısa bir ifadeyle anlatacak olursak doğru ürünlerle yapılan promosyon ile hedefteki tüketiciye hızla ulaşmak mümkün.

 

Sakarya'da promosyon ürünlerini doğru bir şekilde seçerken size rehber olmasını istediğiniz bir siteye mi ihtiyacınız var? SakaryaRehberim.com bu konudaki en iyi arkadaşınız olacaktır. Unutmayalım ki doğru reklam, sizi doğruca hedefe götürür...

 

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yaşamını yitiren işçi son yolculuğuna uğurlandı

Hendek Gündemi

Yaşamını yitiren işçi son yolculuğuna uğurlandı

Çöp Kovalarını Uludere Çayına Attılar

Hendek Gündemi

Çöp Kovalarını Uludere Çayına Attılar

Patlamada yaralanan genç hayatını kaybetti

Hendek Gündemi

Patlamada yaralanan genç hayatını kaybetti

MHP istişare toplantısında bir araya geldi

Hendek Gündemi

MHP istişare toplantısında bir araya geldi

Hendek Uludere İçme Suyu Arıtma Tesisi öğrencilerin dersine konu oldu

Hendek Gündemi

Hendek Uludere İçme Suyu Arıtma Tesisi öğrencilerin dersine konu oldu

SU ŞEHRİNDE SUSUZ YAŞAMA

Hendek Gündemi

SU ŞEHRİNDE SUSUZ YAŞAMA