HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
O yurtlar okul olsun
Son Güncelleme: 23.07.2024 02:09
Kategori: Hendek Gündemi
Tarih:
Okunma: 4398
Yorum: 0
Yazı Boyutu:
Paylaş:
HaberHendek.Com Reklamları

Geçtiğimiz yıl okulun ikinci döneminde Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri Gaffar Okkan Okulunda eğitim görerek dönemi tamamladılar. Öğrenci velileri 2016-2017 Eğitim-Öğretim dönemi öncesi çocuklarının durumunun ne olacağını merak ederken konu ile ilgili bilgilendirmenin de olmadığını dile getirdiler. 2016-2017 Eğitim- öğretim dönemine aylar kalmasına rağmen yıkım kararı alınan okul binasının olduğu gibi durması velilerinde kafasını karıştırdı.

**

Veliler bu şekilde çocuklarının eğitim görmelerinin yanlış olduğunu okulun yetersizliği ve ikili eğitimin birçok sorun oluşturduğunu, bununda öğrencilerin başarısızlığına neden olabileceğini belirterek Yenimahalle’de ikamet eden birçok öğrencinin başka okullara gitmek zorunda kaldıklarını ifade ettiler.

**

Bizlerde velilerle yaptığımız görüşmeler ve araştırmalar sonucunda, 15 Temmuz Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) darbe girişiminden sonra terör örgütüne yakın olduğu iddia edilen, Hendek’te belli bir süre Yükseköğretim Öğrenci yurtları olarak kullanılan fakat 2014 yerel seçimlerinden sonra Ali İnci’nin ruhsatlarını iptal ederek kapattırdığı yurtların okullara dönüştürülebileceğini dile getirdiler.

**

Aldığımız bilgilere göre terör örgütünün bu yurtlarına el konulduğu ve Hazineye devredileceği ile ilgili. Okurlar bizlere ulaşarak bu yurtları Hendek halkının iyi niyetli duygularla hayır yaparak yaptırdıklarını, dolayısıyla buraların Hendek halkına ait olduğunu vurguladılar.

**

Vatandaşlarımız, bu yurtların hiçbir cemaate, tarikata veya bir gruba verilmeden, ilçemizin ihtiyacı olan Milli Eğitime bağlı olarak çalışacak okullara dönüştürülmesi gerektiğini vurguladılar. Özelliklede Yeni Mahallede bulunan ve son sistem çalışır durumdaki yurdun ilçemizde büyük bir eksiklik olarak hissedilen Fen Lisesine dönüştürülebileceğini veya Cumhuriyet İlkokulu olarak hizmet verilebileceğini belirttiler.

**

Ayrıca Sarıdede Mahallesindeki yurdun da öğrencilerinin çok olması nedeniyle tıkış tıkış eğitim veren İmam Hatip Ortaokuluna verilmesini ya da tamamen Hendek Kız İmam hatip Ortaokulu olarak açılmasını istediler.

**

Bizlerde bu yerler şayet bu şekilde okullara dönüştürülürse darbe girişimi esnasında Özel Kuvvetler Komutanı Zekayi Aksakalın talimatıyla şehit olacağını bile bile darbeci generali alnından vurarak darbenin gidişatını değiştiren kahraman vatan evladı bordo bereli korumasının adının verildiği Hendek Şehit Ömer Halisdemir Fen Lisesi veya yıkım kararı verilerek Gaffar Okkan Okuluna taşınan Yenimahalle Cumhuriyet İlkokuluna dönüştürülmesi.

**

Yine darbe girişimi sırasında, Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Özel Harekat Merkezi'ne yapılan saldırıda hayatının baharında şehit olan Özel Harekâtçı Komiser Yardımcısı kardeşimizin, bacımızın adı olan Hendek Şehit Cennet Yiğit Kız imam Hatip Ortaokulu olmasını başta İlçe Milli Eğitim Müdürümüzden, Sayın İlçe Kaymakamımızdan, Belediye Başkanımızdan, tüm Sakarya Milletvekillerinden, Siyasi Parti Temsilcilerimizden ve darbe sırasında kahramanca bu kalkışmaya hayatı pahasına karşı koyan Sakarya Valimiz Sayın Avni Coş’tan tüm Hendek halkı adına talep ediyoruz.

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Hendek’te silahla yaralama

Hendek Gündemi

Hendek’te silahla yaralama

Emniyetten motosiklet sürücülerine denetim

Hendek Gündemi

Emniyetten motosiklet sürücülerine denetim

Muhtarlar Bakanlıktan Borçların ertelenmesini talep etti

Hendek Gündemi

Muhtarlar Bakanlıktan Borçların ertelenmesini talep etti

Şehrin Nabzı Programın konuğu Bayraktar

Hendek Gündemi

Şehrin Nabzı Programın konuğu Bayraktar

Sakarya Üniversitesine Bir Ödül Daha

Hendek Gündemi

Sakarya Üniversitesine Bir Ödül Daha

Hendek MYO öğrencilerinden sessiz yürüyüş

Hendek Gündemi

Hendek MYO öğrencilerinden sessiz yürüyüş