HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
Mucize diyebileceğimiz ilacını bekleyen Minik Eymen için Valiliğin Kararıyla Acil Hesap Açıldı
Son Güncelleme: 19.07.2024 13:38
Kategori: Hendek Gündemi
Tarih:
Okunma: 8654
Yorum: 0
Yazı Boyutu:
Paylaş:
HaberHendek.Com Reklamları

Sakarya’nın Adapazarı ilçesi Tepekum mahallesinde ikamet eden Metin ve Neziha Çapkın çiftinin 6 buçuk aylık çocuğu Eymen Çapkın, 10 binde bir görülen Spinal Musküler Atrofi (Gevşek Bebek Sendromu) hastalığına yakalandı. 2.5 aydır Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Yoğunbakım bölümünde yatan Eymen, solunum cihazına bağlı yaşıyor. Bebek Eymen’in sağlığı için Tıbbi İlaçlar ve Cihazlar Kurumu tarafından onay çıkan 4 kutu ilacın maliyeti ise 561 bin dolar tutuyor. Baba Metin Çapkın evladının iyileşmesini sağlayacak ilacı alabilmek için yardım beklediklerini ve ilaç için gerekli tüm evrakların eksiksiz olarak tamam olduğunu ifade etti.

“On binde bir görülen hastalıktır”

SMA hastalığının on binde bir görüldüğünü söyleyen baba Metin Çapkın, “Bizim araştırmalarımıza göre omuriliğimizdeki organımızın kasları besleyen vitaminleri salgılayamaması. İki nötr kromozomun çarpışması veya birleşmesinden meydana gelen hastalık. Kaslar beslenemiyor, gelişemiyor. Bu hastalığa yakalanan çocuklar bu şekilde yatağa bağımlı olarak yaşamak durumunda kalıyor ve solunum yetmezliğinden hayatlarını kaybedebiliyorlar. Bu hastalık on binde bir görülen bir hastalık. Dört tipi var bu hastalığın TİP 1-2-3-4 diye. Bizim çocuğumuz Eymen, TİP-1 grubunda” dedi.

“Mucize diyebileceğimiz ilacını bekliyor çocuğumuz”

Bebek Eymen’in hastalığına çare olabilecek ilaçları almaya güçlerinin olmadığını ifade eden baba Çapkın, “Çocuğum altı buçuk aylık. İki buçuk aydır yoğun bakımda. Bir aylıkken bebeğimizdeki gevşek bebek sendromu hastalığını fark ettik bir doktorumuz sayesinde. Ondan sonra bizim SMA hastalığı ile ilişkimiz başladı. Rapor geldikten sonra kesinleşti SMA TİP-1 olduğu. Büyük ve sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz. 2016 yılının sonuna kadar bu hastalığın tedavisi yoktu. SMA hastası çocuklarımıza belirli oranda bir ömür biçiliyordu ama artık ilacı çıktı. Amerika’da bir firma tarafından geliştirilip, üretilen bir ilaç ve fiyat olarak çok pahalı. Bizim bunu alacak durumumuz yok, gerekli her şeyi yapmamıza rağmen bir türlü sesimizi duyuramadık. Bizim gibi, Eymen gibi binlerce hasta var ülkemizde. İlacın fiyatı çok pahalı ve bunu her aile karşılayamıyor. Bir enjeksiyon fiyatı ise 140 bin 265 dolar. Dört kutu ilaca onay çıktı ama dört kutu ilaç 561 bin dolar yapıyor. Ben asgari ücretle çalışan bir insanım, bunu karşılayabilecek bir durumum yok" diye konuştu.

“Biz bir çığlık olmaya çalışıyoruz”

SMA hastalığına yakalanan çok sayıda bebek olduğunu ve bu hastalık için seslerini duyurmak istediklerini ifade eden Çapkın, “Sağlıktan sorumlu, sağlımız ile ilgili kim sorumluysa biz bunlara sesleniyoruz SMA aileleri olarak. Ben sadece kendi adıma, kendi evladım için değil ülkemizde 100 bin ile 200 bin arasında SMA hastası olduğu söyleniyor. Ben burada tümü adına konuşuyorum, benim canım ciğerim burada yatıyor ama emin olsunlar ki onların yaşadığı aynı şeyi yaşıyorum bende acılarına ortak oluyorum, onlarda benim acıma ortak olsunlar. Biz bir çığlık olmaya çalışıyoruz, bütün yetkililere sesleniyoruz inşallah sesimizi duyarlar” şeklinde konuştu.

Gözü yaşlı anne Neziha Çapkın ise oğlunu biran önce kucağına almak istediğini belirterek, “Ben üç aydır oğlumu kucağıma alamıyorum. Annelik çok başka bir şey. Üç aydır kucağıma alamıyorum evladımı, Allah rızası için yardımcı olsunlar. Yavrumu kucağıma almak, yavruma kavuşmak istiyorum” dedi.

SakaryaRehberim.com'un Sakarya Valiliği'nden aldığı bilgilere göre Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş'un bizzat isteği üzerine minik Eymen için acil hesap açıldı.

Aileye ulaşmak için:  0544 584 84 39

Baba Metin Çapkın, sosyal medyadan şu açıklamayı yaptı:

''Merhaba Arkadaşlar. SMA TİP 1 hastası olan ve 2,5 aydır yoğun bakım da yatan 6.5 aylık evladım Eymen Çapkın'ın hastalığının ilacı olan Nusinersen Spinraza isimli ilacın 1 adet fiyatı 140.265 $ Bu ilaçtan 4 adet gelmesi gerekiyor. İlaç Amerika'da bulunuyor. İlacın toplam maliyeti 561.000 $ ve bunu karşılayacak maddi gücüm olmadığı için Valilik izni ile yardım kampanyası başlattık. Bu konuda yardımcı olmak isteyenler için hesap numaralarını paylaşıyorum. Rabbim hepinizden razı olsun.

TL H.No TR830001500158007305680906

EURO H.No:TR420001500158048016469512

USD H.No:TR210001500158048016469502

Vakıf Bank Sakarya /Erenler Şubesi İbrahim ÇAPKIN - Hidayet SEVİM - Ahmet BESLAN (Sakarya Valiliği tarafından açılan komisyon hesaptır. Hangi isim üzerinden yatırırsanız yatırın ilgili kişiye ulaşacaktır.

Kaynak: Sakarya Rehberim

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Hayatını kaybedenlerin sayısı üçe yükseldi

Hendek Gündemi

Hayatını kaybedenlerin sayısı üçe yükseldi

Patlamada acı büyüyor, 2 işçi 2 dram

Hendek Gündemi

Patlamada acı büyüyor, 2 işçi 2 dram

Hendek MYO'dan İşimiz Gücümüz İstihdam projesi

Hendek Gündemi

Hendek MYO'dan İşimiz Gücümüz İstihdam projesi

Haberhendek’te dolu dolu sezon sizlerle

Hendek Gündemi

Haberhendek’te dolu dolu sezon sizlerle

Hendek’te Salı günü Nöbetçi Eczane

Hendek Gündemi

Hendek’te Salı günü Nöbetçi Eczane

Tarım ve Hayvancılık Fuarı Hazırlıkları Devam Ediyor

Hendek Gündemi

Tarım ve Hayvancılık Fuarı Hazırlıkları Devam Ediyor