HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
MHP İl Başkanı Akar’dan Çarpıcı Açıklamalar
Son Güncelleme: 19.07.2024 00:54
Kategori: Hendek Gündemi
Tarih:
Okunma: 738
Yorum: 0
Yazı Boyutu: - - -
Paylaş:
HaberHendek.Com Reklamları

MHP, seçimlere kendi listesiyle girecek!

Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi’ne konuşan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sakarya İl Başkanı Ahmet Ziya Akar, 2024 yılında gerçekleşmesi planlanan yerel seçimler öncesinde çok önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Akar, “Seçim öncesinde her il ve ilçe teşkilatımız olarak kendi listelerimizi hazırlıyoruz. Her belediye için bir adayımız var. Seçim Kanunu gereğince tüm hazırlıklarımızı adım adım tamamlıyoruz ve teşkilatlarımızla da seçim hazırlıklarımızı bu yönde sürdürüyoruz” dedi.

“İTTİFAK TALİMATI GELMEDİ”

Gerçekleşecek genel seçimlerin ardından beklenen yerel seçimler için hazır olduklarını belirten İl Başkanı Ahmet Ziya Akar, “16 Nisan 2017 yılında gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ardından 24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleşen genel seçimle birlikte Cumhur İttifakı olarak seçime giren MHP’nin önümüzdeki seçimde de ittifak halinde gireceğine dair Genel Merkezimizden bir bilgi gelmedi. O dönemde bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi referandumu vardı ve süreç yeniydi. Hemen ardından Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve Yerel Seçimler oldu. Genel Başkanımızın talimatı doğrultusunda ittifak yapıldı ancak dediğim gibi önümüzdeki süreçte bunun için bir talimat gelmedi. Bizlerde hazırlıklarımızı her ilçede ve ilde adayımızı belirleyecek ve kendi listemizle girecek şekilde yaptık” ifadelerini kullandı.

“HER BELEDİYEYE ADAYIMIZ VAR”

MHP’nin ittifak yaparak seçime girip girmeyeceğinin ise önümüzdeki genel seçim sonrasında kesinleşmesini beklediklerini ifade eden İl Başkanı Akar, “Elbette önümüzde bir genel seçim var. Bu seçimdeki atmosfer aslında bizim ittifakla girip girmeyeceğimizi belirleyecek. Bu seçimde ise önceki seçimlerdeki gibi bir ortam olmadığını görüyoruz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi kuruldu ve sistem yıllardır çalışıyor. Düşüncemiz önümüzdeki her iki seçimde de kendi listelerimizle yer almak. Dediğim gibi zaten bu yolda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Seçmenimizin karşısında kendi listemizle yer almak için gerekenleri yapıyoruz. Kesinlikle şunu söylemeliyim, her belediye için adayımız var” şeklinde konuştu.

TALİMAT GELİRSE NE OLACAK?

Ayrıca Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi’nden bir ittifak talimatı gelmesi durumunda ne yapacaklarını anlatan İl Başkanı Akar, “Dediğim gibi, şu an için bir ittifak talimatı yok. Açıkçası bu yönde bir eğilimde olmadığını düşünüyoruz. Bu sebeple kendi listelerimizi hazırlıyor ve çalışıyoruz ancak Genel Merkez ya da Genel Başkanımızdan bir talimat gelirse elbette ona göre bir adım atacağız. Eğer ki tekrar ittifak yapılacaksa şehrimiz özelinde bir çok belediyeye ortak aday olarak kendi adaylarımızın yer almasını sağlayacağız. Seçmenimizin bu yöndeki ciddi taleplerini görüyoruz ve ittifak durumunda da seçmenimizin taleplerini yerine getirmek için çalışacağız” dedi.

SEÇMEN NE İSTİYOR?

Öte yandan Milliyetçi Hareket Partisi seçmenlerinin de önümüzdeki seçimlere MHP’nin kendi adayları ve kendi listeleriyle girmesini talep ettikleri öğrenilirken son dönemde beklenenden daha aşağıda yer alan oy oranının MHP’nin kendi listeleriyle seçime girme kararı almasının ardından yukarı yönlü olarak ciddi bir yükselişe geçmesi bekleniyor. Eğer yeniden bir ittifak kararı alınmazsa, MHP Sakarya’da 16 İlçe ve 1 Büyükşehir Belediyesi için başkan adayı ile 7 milletvekili adayı çıkarması gerekecek. MHP’nin kendi listesiyle seçime girmesi kesinleştiğinde ise listelerin kısa sürede belirlenmesi ve saha çalışmalarına başlanması bekleniyor. /R. Kaan Oktar

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.

Önerilen Haberler

Yarıca'da Kullanılmayan Okul ve Çocuk Parkı Bakım Bekliyor

Hendek Gündemi

Yarıca'da Kullanılmayan Okul ve Çocuk Parkı Bakım Bekliyor

Düğünde rastgele ateş etti, kendini ve 3 kişiyi yaraladı

Hendek Gündemi

Düğünde rastgele ateş etti, kendini ve 3 kişiyi yaraladı

UNUTURSAM HATIRLAT SEMİNERİNE TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR

Hendek Gündemi

UNUTURSAM HATIRLAT SEMİNERİNE TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR

Albayrakoğlu dualarla son yolculuğuna uğurlandı

Hendek Gündemi

Albayrakoğlu dualarla son yolculuğuna uğurlandı

Kardeşler Yanyana açılan mezarlara defnedildi

Hendek Gündemi

Kardeşler Yanyana açılan mezarlara defnedildi

Kaza anı kamerada

Hendek Gündemi

Kaza anı kamerada