HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
Kovid19  Günlerinde  Okyanusta Bir Damla
Son Güncelleme: 18.07.2024 19:57
Kategori: Hendek Gündemi
Tarih:
Okunma: 784
Yorum: 0
Yazı Boyutu: - - -
Paylaş:
HaberHendek.Com Reklamları

Tüm dünyada insanlığın mücadele ettiği  çaresi henüz bulunamamış bir hastalığın karşısında aciz kalışımızla hayatımıza dair dersler çıkarıyoruz. Maskeli, mesafeli ve hijyen kurallarımızla hayatlarımız devam ederken iletişimin yaşantımızda ne kadar önem taşıdığının farkına varıyoruz.

İnsanın sosyal bir varlık olarak tek başına yaşamasının ne denli imkansız olduğunu biliyoruz. Üreten ve ürettiğiyle başkalarının hayatlarına katkı sağlayan bir döngünün  psikolojik, sosyolojik ve ekonomik süreçleriyle hepimizin hayatını etkilemesi muhtemel…

Başkalarının hayatını ve varlığını önemsemek noktasında eksiklerimiz var. Değerlerin kaybı ile  kendini düşünen, kişisel menfaatleriyle mensubu olduğu toplumla etkileşim halinde olan bir yaklaşımla problemlerle mücadele edemeyiz.

Koronavirüs pandemisi kendi canının kaybından kaygı duyan  sadece kendi varlığını dünyanın merkezine koyan insanlık maskesinin gerçek yüzünü de bize gösterdi. Eylül ayı içinde kalp krizi geçiren bir hekime müdahale esnasında ,kapı dışındaki acil durumu olmayan ve ilaç yazdıracak olan bir hastanın “ bize başka doktor baksın “ diyerek umursamazca takındığı tavır insanlığın geldiği noktayı gösteriyor. Tersi olan durumlarda da bireyin hayatını önemsemeden hizmet veren sağlık personeli de aynı empati yoksunu davranışı sergileyebiliyor.

Biz nasıl bu kadar birbirimize karşı duyarsız ve hoşgörüsüz hale geldik?

Sıra beklerken birbirimizin haklarına saygı göstermeyi bilmiyoruz. Sürekli bir acelemiz ve önceliğimiz  var. Sosyolojik panik atak durumu halindeyiz. Birbirimizi ezmek, hatalarını ortaya koymak, acımasızca eleştirmekle daha ne kadar gelişebiliriz. Maske kullanmanın uzmanlarca önerildiği  bir kuralı hatırlattığımız kişinin şiddete varan korkunç öfkesini anlayabilmek mümkün değil…

Sosyal mesafe anlamında dikkatsiz ve özensiz davranmaya devam ediyoruz. Binlerce kişinin hayatını kaybettiği hastalık etkeni Koronavirüsü  cengaverce  meydan okuyarak korkutup kaçıracağımızı sanıyoruz.

İyi vatandaş olmak bilimin bize önerdiği ve kanunların koyduğu kuralları uygulamaktan geçer. Takmadığımız bir maske ile bir yaşlının yada  kronik hastalığı olan bir kardeşimizin hayatını riske atabiliriz. Bu dönemde gayretle çalışan sağlık personellerinin hayatlarını riske atarak sağlığımız için çaba gösterdiklerini düşünürsek enfeksiyondan koruyan üç kuralı uygulamaya özen gösterelim.

Maske –Mesafe ve el hijyeni özellikle grip mevsimine girdiğimiz sonbahar aylarında her türlü bulaşmadan bizi koruyan uygulamalardır.

Dalgınlıkla unutabiliriz, bize hatırlatanlara teşekkür edelim. Sorumlu vatandaş olmak noktasında kendimizi güncelleyelim, değiştirelim. Elbette Koronavirüs pandemisi bir gün bitecek ancak bizler  birbirimizle aynı toplumda  yaşamaya devam edeceğiz.

Size nasıl değer verilmesini bekliyorsanız siz de öyle davranın…

Size nasıl saygı duyulmasını istiyorsanız SAYGI gösterdikçe değer bulursunuz. Maskelerimiz çıkınca da birbirimize bakacak yüzümüz olsun…

Hastalığı anlamak, hastalıkla mücadele etmek birbirimize karşı nezaket kurallarına dikkat etmekle ve en başka birbirimizin hayatlarına  saygı göstermekle mümkün olur.

Sağlık personelleri bizlerin evlatları ve kardeşleridir. Bizlerin umursamaz tavırlarıyla onlar da duyarlılıklarını yitirebilirler. Duygular ve davranışlar yankı gibidir akseder. Öfke ile davrandığınızda öfke, sevgi ile davrandığınızda sevgi bulursunuz. Sağlık personelinin tükenmişliklere dayalı ilgisizliği olabilir. Her bireyin iletişim becerileri farklı olabilir, anlayış ve daima anlayış…

Birbirimiz olumlu iletişim kuracak yöntemler konusunda uzmanlardan destek alalım.

İyi ve güzel yapılan çalışmaları, davranışları idealleri besleyelim.

Hendek ilçemizde  bizlere  hizmet sunan değerli sağlık çalışanlarımıza bu süreçte teşekkür ediyoruz. Çalışmalarıyla bizleri Sakarya ‘ya ve ülkemize tanıtan gönüllü gayret eden Hendek İlçe  Sağlık Müdürlüğü  Sağlığın Geliştirilmesi  Birimi    çocuklara, yaşlılara, işçilere ve sokaktaki her bir vatandaşımıza eğitim seferberliği içinde gayret  ediyor. Ekip olarak canla başla hayatlarını riske atarak toplumun içindeler. Yukarıda saydığım iyi ve güzel değerlerle hayalini kurdukları toplumun beden ve ruh sağlığını önemsiyor.

Biz basın mensupları olumlu ve güzel yapılanları örnek olması adına paylaşırız.

Onların sizin sağlığınıza gösterdiği önemi paylaşmak istedim. Okyanusta bir damla olduklarını söyleyen bu ekibe bir damla da ben olmak istedim…

Sağlık dileklerimle

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.

Önerilen Haberler

Kaçak göçmenlerin rüyası Hendek’te bitti

Hendek Gündemi

Kaçak göçmenlerin rüyası Hendek’te bitti

Hendek’te Cumartesi ve Pazar günü nöbetçi eczane

Hendek Gündemi

Hendek’te Cumartesi ve Pazar günü nöbetçi eczane

Hendek'te kokarca evleri istila ediyor

Hendek Gündemi

Hendek'te kokarca evleri istila ediyor

Vatandaşlara Kokarca ile mücadele eğitimi veriliyor

Hendek Gündemi

Vatandaşlara Kokarca ile mücadele eğitimi veriliyor

MHP Hendek’ten birlik ve beraberlik mesajı

Hendek Gündemi

MHP Hendek’ten birlik ve beraberlik mesajı

SAKE Marmara Bölgesi Akredite Ekipler Kampında

Hendek Gündemi

SAKE Marmara Bölgesi Akredite Ekipler Kampında