İrfan Püsküllü resmen seçmeni kandırıyor
Kategori: Hendek Gündemi
Tarih:
Okunma: 3160
Yorum: 0
Yazı Boyutu: a - a - a - a
Paylaş:
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 12:35

Önce “1 metrekare yer satmadım” dedi. Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile olan pankartı asıldı. Şimdi ise BBP’ye verilen oylar Cumhur İttifakı’na yazıyor” dedi. 

BBP Adayı İrfan Püsküllü’nün halkı yanıltmaya yönelik sözlerine tepki yağarken, halk54.com’da Hüseyin Cumalı’nın derlediği dikkat çeken bir haber yer aldı. İşte detaylar…

ÖNCE AFİŞ ALGISI

Hendek’te yapılan algı operasyonları geçen Şubat ayının ilk haftasında dolu dizgin sürdü. BBP Hendek Belediyesi Adayı İrfan Püsküllü’ye yakın isimler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BBP Genel Başkanı Mustafa Desteci ve BBP Hendek Belediyesi Başkan Adayı İrfan Püsküllü’nün dev fotoğraflarının bulunduğu afişi astı. Dev afişe “Yeniden Hendek için biz varız, ya siz” yazanlar yine Hendek’te seçmene algı yaptı. Bu algı MHP’nin devreye girmesi ve afişin indirilmesiyle son buldu.

SONRA ARSA ALGISI

Hendek’te sürekli “AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İnci bile bize destek veriyor” algısı yapanlar bu kez “arsa algısı” yaptı. BBP Hendek Belediyesi Adayı İrfan Püsküllü Yeşilyurt Mahallesi’nde seçmene hitap ederken, “Daha önce görevde olduğumuz zaman zarfında 1 metrekare mahallelerimizde yer satmadık. Asla ve kat’a göreve geldiğimiz zaman yine satmayacağız” dedi. Oysa 2015-2019 yılları arasında Hendek Belediye Başkanı olan İrfan Püsküllü ilçede 3 bin 678 adet parseli 4.425.950 TL’ye sattığı ortaya çıktı. Satışlar bununla da sınırlı kalmadı ve toplam 70 adet taşınmaz hissesini 1.692.597 TL’ye sattı.

CUMHUR İTTİFAKI ALGISI

Ve son algı ise herkesi “yok artık İrfan Püsküllü” dedirtti. Hendek Rasimpaşa Mahallesi’nde seçim irtibat bürosunda açılışında bir konuşma yapan Püsküllü,  “AK Parti’ye veya Büyük Birlik Partisi’ne veya Milliyetçi Hareket Partisi’ne verdiğiniz oylar direk Cumhur İttifakı’nın hanesine yazılıyor. Bizim aldığımız oyda Cumhur İttifakı’na yazılacak. Buna yani adımızın İrfan adımızın Havva olduğu gibi inanın. Biz Cumhur ittifakının içerisindeyiz. Ve seçimden sonra da alınan oylar Cumhur İttifakı’nın hanesine yazılacak. Bunun karşısında Millet İttifakı var ve mesela Yeniden Refah Partimiz seçime ayrı girdi. Onun almış olduğu oy sadece kendi hanesine yazılacak. Bizim, hani bazen deniliyor ya burada Ak Parti yok Cumhur İttifakı’nı temsil etmiyor. Hayır öyle bir şey yok. Biz Milliyetçi Hareket Partisinden daha fazla Cumhur ittifakına hizmet eden partiyiz” dedi.

MHP İL BAŞKANI SONUNDA PATLADI

Hendek seçmenini kandırmaya yönelik sürekli algı operasyonu yapan İrfan Püsküllü sonunda MHP Sakarya İl Başkanı Oğuz Alkaş’ı da çileden çıkarttı. Cumhur İttifakı algısı yapan Püsküllü’ye yazılı bir açıklama yapan Başkan Alkaş, “Yerel seçimlerde yapılan mutabakat AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi arasındadır. Sakarya ilimizde 2 ilçemizde MHP adayları, 14 ilçe ve büyükşehirde ise AK Parti adaylarının desteklenmesine karar verilmiştir. Cumhur İttifakının iki asli unsurunun verdiği bu karara muhalefet eden İrfan Püsküllü nasıl oluyor da aldıkları oyların ittifak hanesine yazılacağını iddia edebiliyor, bunu anlamak mümkün değildir. Anlaşılan odur ki; Cumhurbaşkanımızın AK Parti’den ayırılıp, kendi yollarına gidenlere kapıların ardına kadar kapalı olduğunu söylediği bir durumda bu kişiler yapacaklarını şaşırmış, uydurma söylemlerle tutunacak bir dal aramaya başlamışlardır” dedi.

CUMHURBAŞKANI: SİRK CAMBAZLARI

AK Parti Genişletilmiş İl Seçim İşleri Başkanları Toplantısı'nda geçen 26 Şubat günü konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, “Partimizden ayrılan ve “Ben seçimi kazanırsam, yine AK Parti'de olacağım” diyen sirk cambazlarına prim vermeyin. Bunlar sirk cambazı. 'Ben şimdi buradan aday oldum ama kazanınca AK Parti'ye gideceğim' diyenlere inanmayın.  AK Parti şahısların değil, bir davanın partisidir. Adanmışlığın partisidir. AK Parti'den ayrılıp da bu partinin gölgesinde korsan siyaset yapmaya kalkana 'eyvallah' etmeyiz Geçmişte AK Parti'de bulunup da hangi sebeple olursa olsun başka partiye gidenler için aynı durum geçerlidir. Bu durumda hiç kimsenin AK Parti veya bizim adına konuşma, oy isteme, hatta böyle bir imada bulunma hakkı yoktur. AK Parti şahısların değil davanın, ülkünün, ülkeye ve millete hizmet uğruna adanmışlığın partisidir” demişti.

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.

Önerilen Haberler

Yusuf Alemdar'dan ilk icraat, ilk müjde: Sakarya’da suya yüzde 20 indirim

Hendek Gündemi

Yusuf Alemdar'dan ilk icraat, ilk müjde: Sakarya’da suya yüzde 20 indirim

Hendek Belediyesi Güreş toplantısına ev sahipliği yaptı

Hendek Gündemi

Hendek Belediyesi Güreş toplantısına ev sahipliği yaptı

Üst Geçitten Atlamak İstedi

Hendek Gündemi

Üst Geçitten Atlamak İstedi

Genç yaşta canına kıydı

Hendek Gündemi

Genç yaşta canına kıydı

Eski Hastane Tarih oluyor

Hendek Gündemi

Eski Hastane Tarih oluyor

Büyükşehir ekipleri haşere ve vektörlere karşı etkin mücadele yürütüyor

Hendek Gündemi

Büyükşehir ekipleri haşere ve vektörlere karşı etkin mücadele yürütüyor