HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
İl Milli Eğitim Müdürü Savaşçı Anadolu Lisesi ile ilgili açıklamalarda bulundu
Son Güncelleme: 19.07.2024 00:20
Kategori: Hendek Gündemi
Tarih:
Okunma: 2518
Yorum: 1
Yazı Boyutu: - - -
Paylaş:
HaberHendek.Com Reklamları

Yıkım çalışmaları yılan hikayesine dönen ve velilerin büyük tepki gösterdiği Hendek Anadolu Lisesi’yle ilgili gazetemize açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, öğrencilerin yeni okula 1 yıl boyunca ücretsiz olarak servislerle taşınacağının müjdesini verdi. Öte yandan okulda çalışan kişilerin işçi değil, öğrenci olduğu iddia edildi.

Yıkım çalışmaları yılan hikayesine dönen ve velilerin büyük tepki gösterdiği Hendek Anadolu Lisesi’yle ilgili gazetemize açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, öğrencilerin yeni okula 1 yıl boyunca ücretsiz olarak servislerle taşınacağının müjdesini verdi. Öte yandan okulda çalışan kişilerin işçi değil, öğrenci olduğu iddia edildi.
Hendek'te bulunan Hendek Anadolu Lisesi’nin yıkım kararıyla ilgili olarak tepki gösteren veliler, geçtiğimiz gün okul kapısı önünde bir araya gelerek eylem yapmış ve bu eyleme İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır da katılmıştı. Okulun yıkımıyla ilgili olarak eğitim-öğretim yılının başlamasının beklenmesine tepki gösteren veli ve öğrenciler, seslerini duyurmak için eyleme başlarken, yeni okulun bulunduğu noktaya toplu taşıma araçlarının gitmediğini ve öğrencilerin yürümek zorunda kalacağını belirten veliler, sorunlarını çözülmesini istemişti.

Öte yandan önceki gece Hendek Anadolu Lisesi içerisinde birilerinin olduğunu fark eden vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, hırsızlık durumundan şüphelenerek okul içerisindeki 6 kişiyi yakalayıp kimlik kontrolü yaptı. Kişilerden birinin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli memur, diğerlerinin ise işçi olduğu belirtilirken, gece yapılan bina boşaltma işlemine tepki gösteren veliler nedeniyle şahıslar polis ekiplerince araçla bölgeden uzaklaştırıldı. Öte yandan Emniyet Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre; gece okulda bulunan kişilerin gözaltına alınmadığı ve hiçbir işlem yapılmadan salıverildiği öğrenildi.

24 DERSLİKLİ OKUL


Hendek Anadolu Lisesi’nde yaşanan olaylarla ilgili gazetemize bilgi veren Sakarya Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, “Hendek Anadolu Lisesi ile ilgili yıkım kararı var. Depreme dayanıksız olduğundan dolayı yıkım kararı alındı. Geri görüşmeler yapıldı bakanlığımızdan da yeni okulla ilgili proje yapım programına alınmış durumda. Yıkacağımız okul 16 derslikli, 2 bin 800 metrekare bir alana sahip. Yangın merdiveni ve asansörü olmayan, 1979 yılında yapılan bir bina. Bu okulumuzu yıkıp yerine 24 derslikli tamamen modern bir bina inşa edeceğiz. Velilere yanlış bilgi veriliyor. Velilere depreme dayanıklı olduğu söyleniyor ama kesinlikle öğle bir şey yok. Velilere verilen bilgi tamamen gözleme dayalı olan bir rapor. Sosyal medyada geçen depreme dayaklı raporu her hangi bir teknik üzerine yapılan bir rapor değil, tamamen gözleme dayalı bir rapor. Velilerimiz maalesef galeyana getirildi” şeklinde konuştu.

YEŞİL ALAN OLACAK


Yıkılacak okulun yerine AVM yapılacağı iddialarını kesin bir dille reddeden Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, “Yeni okulumuzla ilgili belediye zemim etütlerini yapacak. Belediye orayı yeşil alan yapacak. Yıkılacak okulun yerine AVM yapılacağı, rant oluşturulacağı ile ilgili bir söylenti var. Biz böyle bir şeye kesinlikle müsaade etmeyiz. Zaten belediye verdiğimiz şeyde buranın sadece yeşil alan olarak kullanılması şartıyla biz arsayı vereceğiz. Okul projesinde son rötuşlarına gelindi. Seneye Eylül ayında 24 derslikli okulumuzu Hendek’imize kazandırmış olacağız. Bu olayın buraya gelmesinin sebebi asılsız iddialar oldu. Yıkılacak okuldaki öğrencilerimizi tamamen ücretsiz olarak diğer okula taşıyacağız. Servislerle ilgili öğrencilerimizden ek ücret talep edilmeyecek. Eğitimin iyi verilebilmesi için iyi ortamlar oluşturulması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

YANLIŞ BİLGİ VERİLDİ


Okul yıkımıyla ilgili olarak velilere yanlış bilgi verildiğini dile getiren Savaşçı, “Şu an depreme dayanıksız olan ve yıkım kararı verilen, boşaltmadığımız hiçbir okulumuz yok. Biz bu vebale giremeyiz. Depremin ne zaman olacağını bilmiyoruz. Hendek Anadolu Lisemiz’in gece taşınması ile ilgili alınan karar yanlış bir karardır. Yapan arkadaşlarımıza gerekli şeyleri söyledik ve talihsiz olayla ilgili olarak gerekli incelemeler başlatıldı. Bizim gayemiz sadece öğrencilerimize sağlıklı bir alan oluşturarak derslerini görmelerini sağlamak. Biz okulumuzla ilgili deprem tahkikatı yaptırmasaydık hiçbir sorun çıkmazdı, çocuklar okullarına devam ederlerdi ama bir depremde okulumuz yıkılabilir ve biz büyük vebalin altına girerdik. Çocuklarımız sadece bir sene sabredecekler. Allah korusun ileride bir deprem olursa Sakarya’da en güvenli yerler bizim okullarımız olacaklar. Lütfen öğrencilerimizi velilerimizi yanlış bilgilendirme yapıp kimse kendi şahsi uğurlarına alet etmesinler” şeklinde konuştu.

İŞÇİ DEĞİL ÖĞRENCİ’ İDDİASI


Öte yandan okulda taşıma işlerinde öğrencilere eşya taşıtıldığını iddia eden Hendek Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Erol Çetinkala, okuldaki eşyaların daha ucuza taşınabilmesi için gece getirilen kişilerin işçi değil öğrenci olduğunu iddia ederek, “Çocuklarımızın eğitimine engel olacak kararın bozulması için her türlü mücadeleyi vereceğiz. Biz okulun yıkılması kararı ile ilgili bütün her yere başvurduk. Yetkili kişilere yalvardık yakardık ama doğru-düzgün bir cevap alamadık. Çok bir şey de istemedik aslında, ‘okulu yıkacaksınız, öğrencileri göndereceksiniz. Öğrencileri merkezdeki bir okula gönderin’ dedik. Bizim sesimizi bir türlü duymadılar. Okulumuz gece yarısı bir operasyonla boşaltılmaya çalışıldı. Biz gündüz izin vermeyince sanırım kimse görmez diye gece operasyon yapmaya karar vermişler. Eşyaları taşımak için okulda okuyan öğrencileri tercih etmişler. Taşıtma işlemi aslında öğrenciye yaptırılmaması gerekiyordu ama bu işi kim daha ucuza yapabilirse onları seçmişler. Burada da çocukların ihtiyacı olduğundan dolayı öğrenciler sıra taşıtırken yakalanmış. Öğrenciler şu anda evlerindeler, ifadeleri alındıktan sonra bırakıldılar” dedi.

Haberlisin ve Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi Özel Haberi: Nazile Akarsu 

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
süleyman in
#4751 süleyman in - 2022-09-17 01:19:23
sayın müdür derdin ne hendek lisesi ile hangi rantın peşinden koşuyorsun sen bu evlatların sesine kulan versene hodri meydan yık bakalım nasıl yıkacaksın 2 tane sağlam raporu olan bir binayı hangi gerekçe ile yıkacaksın ? de get

Önerilen Haberler

Yarıca'da Kullanılmayan Okul ve Çocuk Parkı Bakım Bekliyor

Hendek Gündemi

Yarıca'da Kullanılmayan Okul ve Çocuk Parkı Bakım Bekliyor

Düğünde rastgele ateş etti, kendini ve 3 kişiyi yaraladı

Hendek Gündemi

Düğünde rastgele ateş etti, kendini ve 3 kişiyi yaraladı

UNUTURSAM HATIRLAT SEMİNERİNE TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR

Hendek Gündemi

UNUTURSAM HATIRLAT SEMİNERİNE TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR

Albayrakoğlu dualarla son yolculuğuna uğurlandı

Hendek Gündemi

Albayrakoğlu dualarla son yolculuğuna uğurlandı

Kardeşler Yanyana açılan mezarlara defnedildi

Hendek Gündemi

Kardeşler Yanyana açılan mezarlara defnedildi

Kaza anı kamerada

Hendek Gündemi

Kaza anı kamerada