HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
Hendek’te Su Musluktan Değil Su Fabrikasından İçilir
Son Güncelleme: 19.07.2024 08:27
Kategori: Hendek Gündemi
Tarih:
Okunma: 2754
Yorum: 2
Yazı Boyutu: - - -
Paylaş:
HaberHendek.Com Reklamları

Hendek genelinde meydana gelen su kesintileri sonrası Vatandaşlar çareyi su fabrikalarından evlerine su taşımakta buldu.

Su kesintileri nedeniyle Vatandaşlar gün boyu su fabrikaları önünde uzun kuyruklar oluşturarak evlerine su taşıyarak çözüm üretmeye çalışırken, evlerinde temiz su kullanmak isteyen Vatandaşlar geç saatlere kadar su fabrikaları önünde bidonlarını doldurmaya çalıştı.

Su kesintisinin neden gerçekleştiğini bilmediklerini dile getiren ve tepki gösteren Vatandaşlar, dünyanın bir çok noktasına su Hendek’ten gidiyor ama Hendek insanı susuz kalıyor. SASKİ Sakarya’dan su musluktan içilir diyor ama Hendek’te içilmiyor. Kendileri içebiliyorlarsa buyursun içsinler. Neredeyse her yağmur sonrası ya sularımız kirleniyor yada kesiliyor. Bizde burada taşıma suyla değirmen döndürmeye çalışıyoruz diyerek su kesintilerine tepkilerini dile getirdiler.

Su kesintilerinin yaşandığı bazı Mahallelerde suların akmaya başladığı öğrenilirken musluklardan akan suyun kirli olması nedeniyle Vatandaşların bir çoğu marketlerden hazır su satın alırken bir çok Vatandaş ise çareyi su fabrikaları önünde bulunan Çeşme’lerden evlerine su taşımakta buluyor.

Diğer yandan haberimizin yayına hazırlandığı esnada SASKİ tarafından Abonelerine “Değerli abonemiz, Hendek'te yaşanan yoğun sel felaketi nedeniyle su taşıyıcı ana hatlarımız arızalanmış, su kaynaklarında bulanıklıklar meydana gelmistir. Bu nedenle İlçemizde su kesintisi uygulanmaktadır. Büyükşehir’e bağlı SASKI, itfaiye ile yol ve bakım ekiplerimiz sorunu gidermek icin çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürmektedir” şeklinde bilgilendirme mesajı gönderildiği öğrenildi.

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Hakan / düzceliye cevap olsun
#3530 Hakan / düzceliye cevap olsun - 2019-07-19 18:48:57
Dostum öncelik geçmiş olsun size lafımız yok her türlü yanınızdayız.Bizimkilerin atarı burada asıl mesela şu ki:6 yıl saskide görev aldım.Önceden hendek ilçesine su dikmende kaynak suyu verilir iken eski bir belediye başkanı o kaynak suyunu fabrika açılıyor diye fabrikanın birine devir ettip hendek sebekesine suyu yine dikmende dereden verdi.Dün suyun kesilme sebebi dereden gelen suyun camurlu olması filitreden geçse bile evde resmen su an kinden daha kötü camur akacağı daha sonrasında sebekedeki borularda kalacağı vs vs nedenlerle kesildi dere normal e dönmeye başlayınca diğer 3. Kanal filitreleme devreye girdi ve su an ki açık kahverengi suyu alıyoruz.Bizler önceden hendekte kaynak suyu içerdik su an hendekte fabrikaların para ile sattığı suyu yani kuyu gibi düşün ama bizim yönetiler napıyor bize o suyu artık verdirmiyor bizde dereden içiyoruz olay bu dostum
Duzceli
#3529 Duzceli - 2019-07-19 01:25:52
Millet afat yasadı sız su derdie duz musunuz tabi sizde birsey yok bir gun susuz dursanız neolur bulanuksa icmeyi ver paranla al hemen belediyeyi suclayın napsınlar ugrasıyolar

Önerilen Haberler

Çalman, Türk Yerel Hizmet Sendikası İl Başkanı oldu

Hendek Gündemi

Çalman, Türk Yerel Hizmet Sendikası İl Başkanı oldu

Namlı; Sayın Sofu hatır için oy verilmez

Hendek Gündemi

Namlı; Sayın Sofu hatır için oy verilmez

Namlı Meclis Gündem Maddelerini değerlendirdi

Hendek Gündemi

Namlı Meclis Gündem Maddelerini değerlendirdi

SUBÜ 13 akademik personel alacak

Hendek Gündemi

SUBÜ 13 akademik personel alacak

Hendek Vakfından anlamlı hizmet

Hendek Gündemi

Hendek Vakfından anlamlı hizmet

Kokarca ile mücadele toplantısı yapıldı

Hendek Gündemi

Kokarca ile mücadele toplantısı yapıldı