HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
Hendek’te Mutlu Okullar Projesi
Son Güncelleme: 18.07.2024 14:49
Kategori: Hendek Gündemi
Tarih:
Okunma: 1516
Yorum: 0
Yazı Boyutu:
Paylaş:
HaberHendek.Com Reklamları

Hendek Yeşilvadi İlkokulu koordinatörlüğünde İtalya, Polonya, Yunanistan, Litvanya ve Makedonya Erasmus projesi adı altında akran zorbalığı problemi yaşayan okullardaki şiddeti durdurmak için yapılan Avrupa Birliği projesi Yeşilvadi İlkokulunda yapıldı.

2 yıl sürecek olan projenin hedefi toplamda 50 bin kişiye ulaşmak. Proje genel amaçlı akran zorbalığını ortadan kaldırıp mutlu okul ortamları uluşturmak. İki yıl sürecek olan ortak proje sonucunda Uluslararası geçerliliğe sahip Akran zorbalığını aşma, kitabı hayata geçirilecek. Toplamda 143 bin Euro hibe desteği olan Proje Sakarya’da bir köy okulundan çıktı.

Portekiz’de bir hafta süren ilk hareketlilik Türk öğretmenleriyle birlikte yapıldı. 5 Ülkenin katıldığı projede Türkiye’de ilk olarak Hendek Yeşil vadi ilkokulunda oluşturulan Happy School uygulama projesi ile hayata geçirdiler.

Okul bahçesinde uygulama bahçeleri, spor alanlar, el sanatları atölyeleri kuruldu. Ders içi faaliyetler uygulandı ve zorbalığı önlemede okul genelinde yüzde 90 başarı elde edildi. Avrupa birliği Ülkelerinden gelen 15 öğretmene,  Türk öğretmenleri uygulamalı olarak eğitim verdi.

Avrupa Birliği Ülkesinden gelen 15 Öğretmen Proje kapsamında, Uygulama Bahçesinde çapa kazdılar ve öğrencilere katkı sağlamak için çömlek yapmayı öğrendiler.

Türk Kültürünü de yaşamak ve öğrenmek isteyen öğretmenler Köy muhtarının evinde Türk yemekleri yediler, sarma sardılar ve daha sonra Türk kıyafetleri giyip ağırda inek sağdılar.

 

Yunanistan Girit Adasından gelen Okul Müdürü Christos Drombogiannd, ben Türkiye’de olmaktan çok mutluyum. Okulun yanında bulunan proje kapsamında yer alan uygulama bahçesinde bende gönüllü olarak çalıştım çalıştım ve büyük bir zevk aldım. Bunlar Öğrenciler için çok iyi büyük bir fırsattır.  

Yunanistan’dan gelen Koula Roptaki,  Ben Türkiye’ye ilk defa geliyorum ve bu projede yer almak benim için büyük mutluluk oldu. Ben daha evvel böyle bahçe işleri yapmadım ve buraya geldik proje çerçevesi içinde burada bahçe işleri yaptık.

Hendek Yeşilvadi İlkokul Müdürü Barış Güngör, 2018 yılı başında hazırladığımız projemizi altı Ülke ile yürütüyoruz. Koordinatörlüğünü Türkiye olarak Yeşilvadi İlkokulu yürütüyor. Ortaklarımız İtalya, Polonya, Yunanistan, Litvanya ve Makedonya. Amacımız ise okullardaki şiddeti durdurmak. Öğrenciler arasındaki şiddeti engellemek ve mutlu okul ortamları oluşturmak. Bunun için Çalışmalarımız tüm Avrupa’da 24 ay devam edecek. İlk çalışmamız Türkiye’de Hendek Yeşilvadi İlkokulunda yapıyoruz. Buradaki misyonumuz öğrencilerin sosyal gelişimi ve her bir öğrencinin başarıyı tatması için farklı etkinlikler oluşturmak. Sportif faaliyetler, tarımsal faaliyetler ve ders içi oluşturduğumuz etkinliklerden bir programımız var, bu programız ismi Happy School’ dur. Happy School Avrupa Birliği tarafından onaylanmış bir proje ve okulumuzda yürütülüyor. 24 ay boyunca yürüteceğiz ve Avrupa’dan gelen

Öğretmenlerimiz bu programı öğrenecekler ve kendi okullarında uygulayacaklar. biz yabancı öğretmenlere bir şeyler öğreteceğiz ve onlarda bizlere bir şeyler öğretecek 24 ay devam edecek olan projemizin sonunda Uluslararası geçerliliğe sahip “Akran zorbalığını aşma” ve okullarda şiddeti engellemenin de kitabını yazacağız.

Polonya’dan gelen öğretmen İrmira Kulik, Buraya geldiğimi için kendimi şanlı hissediyorum ağıra girip ineklerden süt sağdık. Ben çocukken Babaannem sağardı ve oradan hatırlıyorum. Buda benim için güzel bir tecrübe idi bunu hiç unutmayacağım.

HABER: MEHMET KARAKAŞ

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Çalman, Türk Yerel Hizmet Sendikası İl Başkanı oldu

Hendek Gündemi

Çalman, Türk Yerel Hizmet Sendikası İl Başkanı oldu

Namlı; Sayın Sofu hatır için oy verilmez

Hendek Gündemi

Namlı; Sayın Sofu hatır için oy verilmez

Çöp Kovalarını Uludere Çayına Attılar

Hendek Gündemi

Çöp Kovalarını Uludere Çayına Attılar

SUBÜ 13 akademik personel alacak

Hendek Gündemi

SUBÜ 13 akademik personel alacak

Namlı Meclis Gündem Maddelerini değerlendirdi

Hendek Gündemi

Namlı Meclis Gündem Maddelerini değerlendirdi

Patlamada yaralanan genç hayatını kaybetti

Hendek Gündemi

Patlamada yaralanan genç hayatını kaybetti