HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
Hendek’te Çözülemeyen Trafik
Son Güncelleme: 19.07.2024 13:50
Kategori: Hendek Gündemi
Tarih:
Okunma: 2875
Yorum: 4
Yazı Boyutu:
Paylaş:
HaberHendek.Com Reklamları

Hendek'te her geçen gün artan araç sayısı ile birlikte trafik sıkıntısının olması başka bir sorunun görmezden gelinmesine neden oluyor. Ve bu sorun her geçen gün artarak devam ediyor.

                                                         **

Vatandaşlarımız ve bende dahil olmak üzere artık şu cümleyi kullanır hale geldik. Hendek’te ki trafik İstanbul trafiğine döndü. Özellikle mesai saatleri bitiminde ilçe merkezi felç oluyor. Merkez dahil üç sokak arkaya gittiğinizde bile aracınızı park edecek yer bulamıyorsunuz. Her yer araç kaynıyor.

                                                            **

Peki bunlar karşısında Belediye ne yapıyor. Geçtiğimiz ay Belediye Başkanı İrfan Püsküllü’nün basın mensupları ile yaptığı kahvaltıda trafik ve otopark sorununu dile getirdik. Kendisi de bizlere bir proje üzerinde çalıştıklarını ifade etti. Projeyi anlattığında trafik akışı ile ilgili bu çözümün mantıklı olduğuna bizlerde kanaat getirdik. Ancak aynı toplantıda başkana yeni otopark yerlerinin büyük bir ihtiyaç olduğunu ve yıkımı yapılan ve ihalesi yapılan Atatürk Parkının altına yapılacak bir otoparkın hem trafik hem de ilçe merkezinde ki otopark ihtiyacına katkı sağlayacağını belirttik. Düşünün 20 bin metrekare bir alanda yapılacak sosyal yaşam alanının altının otopark olduğunu.

                                                        **

Ancak gördük ki severiz ya da sevmeyiz Sakarya’nın patronu Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’dur. Seversiniz veya sevmezsiniz Hendek için alacağınız hizmetlerde Hendek’te ki siyasi iktidarın temsilcileri ve belediye yetkilileri Sayın Toçoğlu ile istişare yaparak sorunların çözümünde destek istemelisiniz.

                                                      **

Atatürk parkının olduğu yere yapılacak olan sosyal yaşam alanının altına otopark yapılması konusunda, isteseydiniz Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yaşam alanının altına otopark yapılabilirdi. Kafamda oluşan bir soru da yanıt bekliyor. Büyükşehir Belediyesinin yatırımlarına baktığınız da güneye, kuzeye, batıya yağıp gidiyor. Oradaki belediye başkanları demek ki Toçoğlu ile ikili ilişkilerini hep en yüksek seviyede tutarak projeleri ile ikna ediyor. Peki siz neden ilçemize nefes aldıracak projeler konusunda ikna edemiyorsunuz?

                                                       **

Sanki bana bunun sebeplerinden birinin yıllarca Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu’na karşı rekabet içerisinde olmak, Sakarya nehrine atmak gibi sözlerin uçtuğu dönemlerden kalıyor. Bir işyerinde bile Müdür patrona kafa tuttuğunda isteğini alamaz. Bu şehrin patronu da Toçoğlu ise o zaman onunla rekabet etmek didişmek yerine güzel ikili ilişkiler kurarak ilçeye hizmet almaktır. Ben yıllardır bu didişme yüzünden Hendek ilçemizin hizmet fakiri kaldığına inanıyorum. Hastane Bulvarı diyeceksiniz, ha birde yeni sosyal yaşam alanı var. Allah razı olsun yapılana sözümüz olamaz hiçbir zaman. Bunların dışında olan bir şey yok. Belediye asli vazifelerini yerine getiriyor. O kadar. Eski Belediye Başkanının döneminde de projeler havada uçuşuyordu. O konuya da bir daha ki sefer değineceğim.

                                                        **

2014 yılı Belediye seçimlerinde Toçoğlu’nun katlı otoparkın yapılması ile ilgili 5 milyon tl destek vereceğini düşünürsek Atatürk parkının olduğu bölgede bir otoparkın kazandırılması her geçen gün büyüyen ilçemize bir hayli nefes aldırmış olacaktı. Şimdiden ben şahsi fikrimi söyleyeyim. Katlı otopark projesinin hayata geçirseniz de ilçe için bu yeterli olmayacaktır. Sürekli göç alan ve artan nüfus bunda çok büyük etki olacaktır. Hendek Belediye Başkanı ilçe merkezinde bulunan Zeki Cömert Parkı ile ilgili de geçtiğimiz yıl yeni bir proje yapılacağını dile getirmişti.

                                                  **

Yeni proje yapılmadan bence oranın da altının otopark olarak yapılması gerekiyor. Düşünelim. Atatürk parkının altı, Zeki Cömert Parkının altı ve Belediye karşısında ki yerin iki katlı otopark yapılması ile kaç araçlık otopark yapılmış olacak. Eski hastanenin yanında yapılması planlanan Belediye binası, Rasim paşa caminin altında bulunan otopark ile ilçeye rahat bir nefes aldıracaktır. Bu otoparkların yapılması ile İlçe merkezinde ve ana caddelerde yapacağını park yasağı ile vatandaşlarımızda rahatlıkla alış veriş yapma imkanı bulacaktır. Trafik ve otopark sorununu çözmeniz halinde yaya trafiğini de çözüme kavuşturmuş olacaksınız. Sayın Püsküllü bu sorunu çözmesi halinde de yıllarca adından bahsettirecek ve dua ile yad edilecektir. Halka hizmet, hakka hizmet sloganı ile hareket edilecekse bence Hendek’in en büyük sorunu otopark, trafik ve yaya sorunudur.

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
#1623 vATANDAŞ - 2017-02-03 14:35:43
bu iş otoparkla şunla bunla olmaz.adam 100 metre yürümemek için arabasını çarşının göbeğine park ediyor. Esnaflar dükkan kendinin diye cadde de kendinin sanıyor. arabasını ana caddeye bırakıyor. Bu zihniyet ancak cezai işlemle biter. ben vatandaş olarak emniyete sesleniyorum. park yasağı olan yerlere park edenlere cezayı keseceksin. ters istikametten gidene cezayı keseceksin. 1 lira için otoparka park etmeyenler bak nasıl kurala uymaya başlıyor.
#1622 Kadir Demiral - 2017-02-03 13:56:18
Kimse 10 yıl sonrasını düşünüp proje yapmıyor hendekte. Herkes birilerine birşeyleri peşkeş çekiyor. Senin arsana yapmaya izin vermeyecekleri projeleri birileri nedense yapabiliyor hendekte. Ve bunu yaparken 10 yıl sonra hendek in nüfusu kaç olur?Trafik sıkıntısı yaşanır mı?Halka açık alanlar yeterli kalır mı ? diye düşünmüyor.Devamlı kâr etme ve kazanma güdüsü mevcut insanlarda. Kimse bu yapılandan zararlı çıkana kaybedene ne olur diye düşünmüyor.Sayın Kavis bey çok güzel noktaya değinmiş. Hendek'imizin şuandan başlayan ve çığ gibi büyüyecek sorununu çok güzel dile getirmiş.ama yine de halk olarak bizim de bilinçli olup gidiş dönüş yolu olan merkez yollara park yasağına rağmen sağlı sollu park etmemiz gerekiyor. Misal osman yılmaz caddesinin millet fırının olduğu girişi...
#1621 Dobra Dobra - 2017-02-03 12:41:56
Hendek halkında çevre kültürü mü var sanıyorsunuz? Bu beraberinde, trafik ve otopark sorunlarını da getiriyor. Yıkılan Cumhuriyet İlköğretim Okulunun yerine yapılan ve park ücreti bir TL. olan açık otoparka park etmedi bu insanlar. Kapalı otoparka hiç park etmez. Sadece Atatürk parkının altına kapalı otopark yapmak değil, bu gün pecmurde bir hale gelen Zeki Cömert parkının bulunduğu alanın kapalı park olarak düzenlenmesinin çok daha faydalı olacağı düşüncesindeyim. Daha başka çözümlerin ortaya konulması gerekiyor. Öncelikle, Sakarya il merkezinde ki gibi ücretli park veya yoğunluk olan bu yerlere araç girişi yasağı konulması gerekir. Trafik bir eğitim, görgü ve kültür meselesidir. Bence sorunun temelinde bu yatmaktadır. Eğer kişiler toplu yaşam kurallarına uymuyorsa, mülki amirlikler ve yerel yöneticiler tarafından gerekli cezai işlemler ile uydurulur.
#1619 Zafer Konuk - 2017-02-03 12:22:18
Sayın Kavıs sızı kutluyorum bu konuda cok duyarlısınız ben bunu yenı kaymakama aktardım (Kaymakam bey halka acık toplantı yapıyor benden başka kımse gıtmedı bu duyarsızlıga utanıyorum.) konuyu aktardım . sonucunu bılmıyorum önerdıgınız cözümlere katılıyorum ...maalesef ötedenberı ilcemızdekı sıyasıler şah -si cıkarlarını toplumsal carelerın önunde tutmuşlardır. teşhısınız dogru..
Hayatını kaybedenlerin sayısı üçe yükseldi

Hendek Gündemi

Hayatını kaybedenlerin sayısı üçe yükseldi

Patlamada acı büyüyor, 2 işçi 2 dram

Hendek Gündemi

Patlamada acı büyüyor, 2 işçi 2 dram

Hendek MYO'dan İşimiz Gücümüz İstihdam projesi

Hendek Gündemi

Hendek MYO'dan İşimiz Gücümüz İstihdam projesi

Haberhendek’te dolu dolu sezon sizlerle

Hendek Gündemi

Haberhendek’te dolu dolu sezon sizlerle

Tarım ve Hayvancılık Fuarı Hazırlıkları Devam Ediyor

Hendek Gündemi

Tarım ve Hayvancılık Fuarı Hazırlıkları Devam Ediyor

Hendek Kahraman Mahallesi asfalt ile buluştu

Hendek Gündemi

Hendek Kahraman Mahallesi asfalt ile buluştu