Protokol töreninde konuşan Vali Çetin Oktay Kaldırım, “şehrin şu anda sanayideki en büyük ihtiyacı nedir dersek kalifiye elemandır. Bunu sağlayacak güzel bir eğitim kurumu kazanmış olacağız” dedi.
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ve Sakarya 2. Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü arasında Hendek Meslek Yüksekokulu’nun OSB içerisinde yer alacak yeni binasının tamamlanması için iş birliği protokolü imzalandı. Protokolü Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Fatih Turan, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, 2. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Bodur ve Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Balık imzaladı. Protokol töreninde AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Başkanı Akgün Altuğ, SUBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Naci Çağlar, SUBÜ Hendek MYO Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Nihat Kurt ve SATSO Başkan Yardımcısı Cem Gün de yer aldı. Protokol doğrultusunda 2. OSB genişleme alanı içerisinde yer alan ve SUBÜ’ye ait olan arazi ve inşaat halindeki bina 2. OSB’ye devredilecek ve Hendek MYO binası en geç 3 yılda tamamlanarak SUBÜ’ye devredilecek.
- OSB’de istihdam 25 bini bulacak
Güzel bir iş birliği olduğunu vurgulayan Vali Çetin Oktay Kaldırım, “Allah hayırlı etsin. Hem OSB’mizin kalifiye ara eleman yetişmesi noktasında ihtiyacını karşılayacak, hem de ileriye dönük diğer OSB’lerimizdeki ihtiyaçlara da cevap verecek. Mevcut OSB’lerimiz genişliyor. Altyapısı devam eden OSB’lerimiz de var. Genişlemeyle birlikte 2. OSB’deki istihdam sayısı 25 bini bulacak. Bu şehrin şu anda sanayideki en büyük ihtiyacı nedir dersek kalifiye elemandır. Bunu sağlayacak güzel bir eğitim kurumu kazanmış olacağız. Sayın Rektörümüzü de tebrik ediyor ve teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah hem Sakaryamız hem de ülkemiz için katkı verecek öğrenciler yetiştirilecek. Sakaryamız hem tarımda hem sanayide hem de turizmde iyi yolda. El ele yürüyen sektörlerimiz. Güzel bir iş birliği halinde çalışıyoruz. Ankara’da bürokrat olarak bulunan hemşehrilerimiz de katkı sağlıyorlar. Şehrimizin potansiyelini kullanmak ve her anlamda cazibe merkezi haline getirmek için çalışmaya devam edeceğiz.”
Mesleki eğitim alanları OSB’lerde olmalı
OSB’ler ile eğitim alanlarının birlikte olmasını devamlı ifade ettiklerini kaydeden AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, “Hem meslek liselerimiz hem de meslek yüksekokullarımız için bu geçerli. Bu anlamda Hendek’te örnek bir işe imza atılıyor. Bir taraftan üniversitemiz diğer taraftan OSB’miz emek ortaya koyuyor. Hem şehrin hem de OSB’nin emeğine sahip çıkılıyor. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Kıymetli Genel Müdürümüz Fatih Turan’ın katkı sağlaması ayrıca önemli. Bir Sakaryalının Ankara’da bürokrat olmasının faydalarını da görmüş oluyoruz. SATSO’nun da bu birliktelikte büyük emekleri var. OSB’mizin değerli başkanı ve ekibi de ellerini taşın altına koydular. Bu protokolde sizlere eşlik ediyor olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Sayın Valimiz her anlamda olduğu gibi burada da destek oluyorlar” ifadelerini kullandı.
Bütün aktörlerin olması güç veriyor
Güzel bir iş birliği vesilesiyle bir araya gelindiğini belirten Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Fatih Turan, “Sayın Bakanımız Mustafa Varank’ın bilgisi ve tensipleri dahilinde yürüttüğümüz bir proje. Yerelde Sakarya’nın bütün aktörlerinin uzlaşıyla böyle bir proje etrafında toplanması ayrıca güç veriyor. Sayın Valimizin de ifade ettikleri gibi biz bakanlık olarak OSB’lerdeki artan yatırım ihtiyacını karşılamak adına el birliğiyle çalışıyoruz. Sakaryamızın çok özel bir yeri var. Bu projeyi de kalifiye ara eleman yetişmesi konusunda eğitim ve sanayi iş birliği SUBÜ ile birlikte yürütmek için bir adım atıyoruz. İnşallah hayırlara vesile olur. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.
Bakan Varank’a teşekkür
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a teşekkür ederek konuşmasına başlayan SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Özellikle Sayın Bakanımızın destekleriyle süreç hızlanmış oldu. İnşallah okulumuz projede yer alan halinden de daha güzel ve donanımlı bir şekilde tamamlanmış olacak. Bunun örneğini Kocaali’deki okulumuz Denizcilik MYO’da görmüştük. Bu işe emek veren herkese teşekkür ediyorum. Şehrimizin nitelikli insan ihtiyacına bir şekilde katkı vermeyi arzu ediyoruz. Üniversitemizin 4’üncü yılını kutladığımız bir zamana böylesi bir protokolün denk gelmesi ayrıca sevindirici” diye konuştu.
Ülkemizin çıkışı üretimden geçiyor
Sakarya’nın en büyük ihtiyaçlarından birisinin özellikle personel olduğunun altını çizen SATSO Başkanı Akgün Altuğ, “Özellikle kalifiye eleman yetiştirilmesi önemli. Zira ülkemizin çıkışının tarım ve sanayi üretiminden geçtiğine inanıyorum. Sanayi üretiminin ihtiyacı olan personeli yine bir OSB’nin içerisinde kurulacak böyle bir okulda karşılama çabası umuyorum hem ilimizde hem de ülkemizde birçok sanayi kuruluşuna örnek olacaktır. Hayırlı uğurlu olsun” derken 2. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Bodur, “Çok anlamlı bir imza atıyoruz. Biz de organize sanayiciler olarak inşaatı bitirip üniversitemize devredeceğiz. Bize kalifiye elemanlar yetişeceğine canı gönülden inanıyoruz. İnşallah bu işin gururunu yaşayacağız ve nitelikli insan ihtiyacımızı temin edeceğiz” dedi.