HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
Hendek Lisesinin Yıkım Gerçekleri Ve Şov Siyaseti
Son Güncelleme: 19.07.2024 00:19
Kategori: Hendek Gündemi
Tarih:
Okunma: 2429
Yorum: 4
Yazı Boyutu: - - -
Paylaş:
HaberHendek.Com Reklamları

Hendek'e geldiği günden beri bir çok sansasyonel olayla gündeme gelen Sabri Doğan'a Vali Çetin Oktay Kaldırım’da sessiz kalmayarak sonunda gereğini yaptı. Hendek'in eğitim yapısını maalesef allak bullak eden bu zata artık dur demenin zamanı çoktan geçmişti.

 

Lahey Büyükelçisi olan Sakarya Eski Milletvekili Şaban Dişli’nin eski Başkan Ali İnci’nin onayıyla Müdür yapması sonrasında Hendek gibi büyük bir ilçeye atanan Sabri Doğan, her şeyi eline yüzüne bulaştırdı. İlk iş olarak başarıları ve yeterlilikleri mahkeme kararlarıyla bile sabit olan birçok okul müdürünü, "kendisine biat etmedikleri seçimde onu desteklemedikleri için" görevden alınmasını istediği söylenen Ali İnci'nin dediklerini eksiksiz yerine getirdi. Kesin konuşmuyorum ama görünen köyde kılavuz istemiyor. Ali İnci ile ters düşen eğitimcilerin ve görevden alınma tarihlerine bakmak yeterli delil olacaktır.

 

Arkasından eski adı Ticaret Lisesi olan 500'ü aşkın öğrenciyi yerinden ederek sağlık meslek lisesiyle aynı binaya taşıttı. Açıkça suç olmasına rağmen 5 yıldır tek binada aynı türdeki iki okul müdürünün, siyasetçilerin ve kendilerine yakın sendikanın baskısı yüzünden koltuklarını korumalarını sağladı. Devletin zarar görmesine kamu malının zayi edilmesine açıkça göz yumdu. 

 

Eski ticaret lisesine şimdiki değerle milyonlar harcayıp sözüm ona tadilat ettirip, "Bakın Hendek'te ikili eğitim yapan okul kalmadı" diyebilmek ve bakanlığa şirin gözükmek için tuvaletleri dışarıda olan, oyun sahası olmayan daracık sınıflara prefabriklere küçücük çocuklarımızı tıkıştırdı, Ziya Gökalp İlkokulunun buraya taşınmasına sebep oldu.

Bu duruma velilerin isyan etmesi sonucunda milyonlar harcattığı okul binasını yıktırttı. Yeni bina yapılmaya başlasa da müteahhittin işi bırakması sonucunda 3 senedir okul yarım kaldı. Devletin milyonları buhar olup uçtu. Ziya Gökalp İlkokulu yine eski yerinde ikili eğitime geri döndü. Olan kamuya ve öğrencilere oldu.

 

Kimse bilmez ama aynı şeyi eski hastanenin yıkılan bölümü için de yaptı. Halk Eğitim binasını buraya taşıyacağım diye dönemin Halk Eğitim Müdürü Necati Tan'a kurumun milyonlarını harcattı. Birileri burada maddi anlamda çok mutlu oldu. Sonra da eski Başkan İrfan Püsküllü'nün talimatına uyup binayı yıktırdı. Milletimizin paraları yine toza dumana karıştı. Daha sayabileceğimiz birçok örneklerden bir tanesi de siyasetçilere hoş görünmek ve onların talimatıyla her yere İmam hatip Ortaokulu açmasıydı. İktidar siyasetçilerinin siyasetine eğitimi malzeme eden başarısız müdür, yandaş kadroların buralara tahsis edilmesine, bazı tarikat ve cemaatlerin cirit atmasına izin verdi.

 

Velilere her türlü baskı ve telkin yapılmasına rağmen öğrenci bulamayan bu okulların birçoğu şimdi ya kapandı ya da kapanmak üzere. Çekirge durmak bilmiyordu. Depremi dayanak gösterip Soğuksu ve Dikmen okullarını yıktırdı. Buradaki küçücük çocukları başka yerlere gitmelerine sabahın köründe taşınmalarına sebep oldu. Allah’tan Dikmen’in muhtarı, sakinleri isyan etti de derme çatmada olsa bir bina bulunup yılların okulunun kapatılmasına son anda engel oldular.

 

Durmaz ya bu çekirge alışmış bir kere. Sonunda en büyük zıplayışını yaptı.  Hendek Lisesine tartışmalı bir raporla yıkım kararı aldırtması bu zatın nirvanaya ulaşmasına neden oldu.

Tabi bu yıkım kararında da akıllara da birçok soru geldi. Madem okul binası depreme dayanıksızdı o zaman geçen yıl milyonlarca para harcanarak neden tadilat yaptırıldı?

Buranın yıkılması sonucunda ortaya çıkacak arazi rantı, başka yere yapılacak okulun ihalesi kimlere verilecekti?

Hepsi mide bulandıran ve muhatap bulamayan sorular olarak ortada kaldı.  Aklımdayken Hendek Lisesinin başta velilerine öğrencilerine ve okul aile birliği başkan ve yönetimine bir Hendekli olarak teşekkür etmek isterim.

 

Bu dik duruşları sayesinde her şeyi yapıp işin içinden sıyrılan Müdürün, sonunda yere çakılıp görevden alınmasına gerçeklerin ortaya çıkmasına sebep oldular. Tabi bu velilerin ve Hendek kamuoyunun bilmedikleri birçok şey de var.

 

Bu zulmü Hendek'e ve yavrularımıza yapan çekirgenin her sıçradığında ardında bıraktığı enkazı hep Ali İnci veya yedi yıl İlçe Başkanlığı yapan Ali Kemal temizledi. Çekirgede diyetini fazlasıyla ödedi. Onların sözünden asla çıkmadı.

 

Cumhuriyet İlkokulunun yıkımı, Noksel İlkokulu, Endüstri meslek, sağlık meslek, Orhangazi Anadolu lisesi ve birçok okulun tamiri de yapımında kimlerin iş yaptığını araştırarak çok kolay öğrenebilirsiniz!

 

Olur mu olur! Bir dediğini iki etmediği için çok sevdiği Ali İnci ya da AK Parti İlçe Başkanı H. Serdar Baykal okullara temizlikçi listesi yapıp üç beş basit iş yaptırma uğruna bu çekirgeyi tutabilir. Ya da okullara yine inşaat malzemesi satmak için, Ali Kemal Sofu bu tayini daha önce yaptığı gibi durdurabilir.

 

Ali Kemal beye sormak lazım ya da dönemin belediye başkanı İrfan Püsküllü'ye sizin zamanınızda bu okulun yıkım kararı alındı mı alınmadı mı? Ali Kemal bey bu işin tüm safhaları sizin dönemiz de yapıldı mı? yapılmadı mı? Herkes her şeyi biliyor. Ama bakıyorsunuz okulun önünde poz veriyor. Paylaşımını okudum. Şok oldum. Takiyye nedir, nasıl yapılır gördük. Halk yedi mi yemedi! Sofu bey size yakışmadı! Samimi olmanızda fayda var. Hepiniz o zaman oradaydınız şimdi ne oldu?

 

Şimdi halkı gaza getirip, Milleti Turgut Babaoğlu’na karşı niye kışkırtıyorsunuz. Biraz onurunuz varsa çıkıp açıklayın. "Bundan haberimiz vardı bizim zamanımızda bu karar alındı" desenize. "Bizler buna siyaseten destek verdik" diye söylesenize. Şimdi hedef şaşırtıp tüm kabahati niye başkalarına atıyorsunuz.

 

Cumhuriyet İlkokulunu yıktırtan, Atatürk İlkokulunu yıktırtan, şimdide Hendek'in sembolü Hendek Lisesine göz koyan ve yıkım kararı aldırtıp gece yarısı elleriyle boşaltan bu zata şimdi kim sahip çıkacak? Yoksa ortada mı bırakılacak? Yaşayıp göreceğiz.

 

Dönelim Hendek Lisesi yıkım kararına…

Maalesef günlerdir okula gidemeyen öğrencilerin feryadı arşı çoktan aşmıştı. Bu durum aslında anayasal bir suç. Hiç kimsenin eğitim hakkı elinden alınamazdı. Ama bu feryadı duymayan birileri vardı.

Kimdi bunlar? Sayalım.

 

Yıllarca bu Müdür aracılığıyla aslında Milli Eğitimi yöneten, olan olaylara kulak yatıran eski belediye başkanları Ali İnci, İrfan Püsküllü yedi yıl İlçe Başkanlığı yaptıktan sonra seçimlerde büyük bir hezimete uğrayan Ali Kemal Sofu ve mevcut İlçe Başkanı Serdar Baykal’dır.

Neden şimdi sizler hiç bir şeyden haberiniz yok gibi davranıyorsunuz?

Milleti aldatmaya kandırmaya çalışıyorsunuz.

Kafanızı kuma gömseniz de millet sizi görüyor. Çünkü deve kuşu gibi sadece kafanız kumda!

Değerli Hendekliler ve sevgili öğrencilerimiz şunu açıkça bilsin ki tüm bu işlerin sorumluları iktidar partisinin belediye başkanlığını, İlçe başkanlığını yapmış olan bu zatlardır.

 

Kardeşim İlçe Milli Eğitim Müdürünü, İl Millî Eğitim Müdürünü Turgut Babaoğlu’mu atadı da gazetecileriniz aracılığı ile milleti gaza getirip Belediye Başkanına karşı kışkırtıyor, hedef saptırıyorsunuz. Milletimizin aklıyla dalgamı geçiyorsunuz?

 

Bu siyasetin ayak oyunlarını aklı başında olan sağduyulu Hendek halkımız bu güne kadar yemedi, bundan sonrada yemeyecektir. Artık sizleri çok iyi tanıyoruz. Sonuçta çocuklarımızın feryadını yukarıda saydığım zatlar duydukları halde kulak yatırıp duymazdan geldiler, milleti Turgut Babaoğlu’na karşı kışkırtıp arkasından kıs kıs güldüler.

 

Bu durum karşısında hiç bir dahli olmadığı halde yapılan yalan yanlış haberler neticesinde oluşan kirli propagandaya karşı MHP derhal harekete geçti. Aldığımız duyumlara konu MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül tarafından Başkan Babaoğlu ile yapılan görüşme sonrasında Sakarya Vali’sine tüm detaylarıyla iletildi. Vali bey bu ayak oyunları ve kriz yönetiminden uzak kaosu tırmandıran gelişmelere kayıtsız kalmadı ve gereğini yaptı.   

 

 

Muhalefete gelince. Tüm bu olaylar olurken bulanık suda av peşinde koştuklarını herkes gördü. Muhalefet etmek şov yapmak değildir. Dikbayırlar öyle basit aşılmaz.Belediye başkanı olmak için tüm cemiyetlerde Bayraktar olacaksınız ama üç aydır çocuklarımızın feryadını duymayacaksınız.

 

Hendek’te esamesi okunmayan Zafer Partisi İl Başkanı olayların başında gelmek yerine sonunda gelip görüntü veriyor.Okullar kapandıktan sonra bu yıkım ve taşınma tantanası başlamıştı. Siz neredeydiniz diye sormazlar mı adama?

 

Önce halkın derdini dinler tüm yetkililere iletirsiniz. Şayet çözüm bulamaz iseniz eyleminizi büyük bir itina ve vakarla planlı bir şekilde yaparsınız. Son anda çıkıpta şov yapmazsınız. İlkokul çocukları bile sizden daha iyi tiyatro yapıyor. Haberiniz olsun.Son olarak tüm siyasetçilere şunu söylemek isterim.

 

Hendek Lisesi daha da ihtişamlı, adına yakışır bir şekilde en kısa zamanda yapılana kadar,

"Eskimeyen" Cumhuriyet, Atatürk İlkokulları yeniden yapılana kadar,

Fen Lisesi açılana kadar, Hendeklilerin elleri siyasetçilerin yakasında olmaya devam edecektir.

 

İnşallah Hendek, Hendek olalı bir daha bu tür zulme maruz bırakılmaz.Alınacak doğru kararlarla ve isabetli yönetici atamalarıyla eğitimde içler acısı olan son sıralarda ki yerimizin bir an önce yükselmesi dileğiyle,

Kalın sağlıcakla...

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
hendekli
#4759 hendekli - 2022-09-21 13:39:43
deprem olalı kaç yıl oldu bilen varmı benim hatırladığım 23. yılın içinde şimdimi hasar raporu çıktı yoksa rant sağlanması yani bol kaymaklı projemi uygulanacak merak ediyorum
Erdal yaş
#4755 Erdal yaş - 2022-09-19 22:37:41
Yani sonuç birileri suçlu ariyo birilerinde kendini temiz göstermeye calişiyo bu üçgende kim suçlu kim hakli aramaktansa bu güzel ilçeye kim nasil güzellik yapar diye beklerken herkez kendini temize cikarmaya calişmasi yazik ki yazik kimse demiyor ki bu yollar köstebek yuvasi caddeler leş gibi herkez rant peşinde kim nasil ruhsat aliyo belediyeye Ait yola duba dikiyo şimdi işin gerçeği herkez kendini kurtariyo hep işini yürüten hakli bu seçimlerde verilen sözler belli şimdi belli oldu seçim yakin hani gelen millet vekilleri kendi yandaslarina getirip gezdiren siyasetçiler varya halk ne ister ne derdi var umrundami ki deyil neyse herkez kimin nasil ne haldeyken nasil ne hale geldiğini biliyo onun için herkez cikari nerde orasi onun için en doğal şeydir bu ilçeyi nasil bir güzellik yapariz demeden şimdi o şöyle bu böyle herkezi Allah’a havale ediyorum o işini bilir saygilar arkadaşlar
Turgut yetim
#4754 Turgut yetim - 2022-09-19 21:17:44
Doğru ama eksik görevden alınmadı il milli eğitim müdür yard yapıldı Ayrıca gece sigortasız işçileri çocuk işçileri çalıştırma suçunu polis nezaretinde tespit edilen bazı gazateci ve velilerinde şahit olduğu suçuda bu şahışlarmı örfbars etti bunu yazmalıydın ne oldu o suç kim örttü bunu birde hasan Serdal baykal bu şahsın avukatı aynı zamanda ahi incininde avukatı yazdıklarına katkı sağlaması niteliğinde Bu şahsın okuldan çocukları atıp velilerine tehdit etti bizi deyip ceza aldıranda aynı avukattır ne zülümler ne zulümler bu doğruları yazdığın için hendek haber ailesini tebrik ederim Fakat alınmadı terfi ettirildi ve suçu örtüldü bu konuyu da yarın bi başlıkla yazarsak herkese aynı kanun uygulanmadığı ortaya çıkar.
Hikmet yılmaz
#4753 Hikmet yılmaz - 2022-09-19 20:24:06
Adamın biri Balıkçıya gelir ve Balığı eline alır başlar Balığın kıçından koklamayaVatandaşın biri bey efendi yanlış yerden kokluyorsunOda der ki biliyorum Balık baştan kokar ama kıçına kadar gelmişmi diye kıçını kokluyorum derMalesef Balık baştan kokar fakat bu Balığın kıçına kadar kokmuş

Önerilen Haberler

Yarıca'da Kullanılmayan Okul ve Çocuk Parkı Bakım Bekliyor

Hendek Gündemi

Yarıca'da Kullanılmayan Okul ve Çocuk Parkı Bakım Bekliyor

Düğünde rastgele ateş etti, kendini ve 3 kişiyi yaraladı

Hendek Gündemi

Düğünde rastgele ateş etti, kendini ve 3 kişiyi yaraladı

UNUTURSAM HATIRLAT SEMİNERİNE TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR

Hendek Gündemi

UNUTURSAM HATIRLAT SEMİNERİNE TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR

Albayrakoğlu dualarla son yolculuğuna uğurlandı

Hendek Gündemi

Albayrakoğlu dualarla son yolculuğuna uğurlandı

Kardeşler Yanyana açılan mezarlara defnedildi

Hendek Gündemi

Kardeşler Yanyana açılan mezarlara defnedildi

Kaza anı kamerada

Hendek Gündemi

Kaza anı kamerada