HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
HENDEK FEN LİSESİ MEMLEKET MESELESİ
Son Güncelleme: 19.07.2024 06:14
Kategori: Hendek Gündemi
Tarih:
Okunma: 1813
Yorum: 4
Yazı Boyutu: - - -
Paylaş:
HaberHendek.Com Reklamları

Şayet o yerleşim yerinde kaliteli eğitim kurumları yoksa insanlar bu ihtiyacını karşılamak için çocuklarını ya başka şehirlere yollamak zorunda kalırlar ya da kendileri de onlarla birlikte giderler.

Hendek'te de yıllardır söylediğimiz nitelikli okul sorununa maalesef 2002 yılından beridir iktidar olan AK Partinin Hendek'te ki yöneticileri bir türlü çözüm bulamamışlardır. Hatta muhalefet tarafından bu sorun gündeme taşınmış Hendek halkı tarafından da büyük destek görmüştür. 90 bine yaklaşan nüfusuyla il genelinde 5. sıra da bulunan ilçemizde her yıl birçok öğrencimiz başka ilçelerdeki veya illerdeki nitelikli okullara özelliklede fen liselerine gitmektedir. Bu durumda ilçemizde artık Fen Lisesinin açılması zorunluluk haline gelmiştir.

Birçok kez gündeme gelen Fen Lisesi son olarak, nüfus yoğunluğu ve bu yıl 8. sınıf öğrenci sayısının fazla olması nedeniyle Sakarya’ya açılması zorunluluğundan dolayı yeniden alevlenmiştir. Bu durum MHP Hendek İlçe Teşkilatı tarafından Eğitim camiasından alınan bilgiler ışığında geniş bir dosya hazırlanıp gerekçeleriyle birlikte Kasım ayında MHP Grup Başkan Vekili Muhammed Levent Bülbül'e sunulmuştur. Ak Parti milletvekillerine, Ak parti İlçe başkanı tarafından sunulmuştur.

Belediye başkanı Turgut Babaoğlu'da kendi hazırlattığı çalışmayı yine hem Sakarya Valisine hem de İl Milli Eğitim Müdürüne sunarak Hendek’in talebini iletmiştir. Hatta Belediye Başkanı aldığımız duyuma göre Hendek'te düzenlenen İlçe Milli Eğitim Müdürleri toplantısında İl Milli Eğitim Müdürüne Fen Lisesi yapılması kaydıyla bir protokol imzalayıp Hendek Belediyesi ve Hendek Halkının bu okulu yaptırma sözü vermiştir. Hatta bununla da yetinmeyip resmi bir yazıyla Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a ilçemizde Fen Lisesi yapılması hususunu gerekçeleriyle arz etmiştir.

Hal böyle olunca diğer ilçelerinde fen lisesi açılması yolunda girişimlerinin olduğunu bildiğimiz için bu işi fazla dallanmadan siyasilerin elini güçlendirmek adına konuyla ilgili olarak haber yapmamaya özen gösterdik. Ama özellikle sosyal medyada ve bazı basın organlarında bu iş dallandırılması sebebiyle ön almak adına çiçeği burnunda AKP ilçe başkanı olayı irdelemeden ve Cumhur ittifakı ortaklarıyla görüşmeden 13 Kasım 2019 tarihinde “ Fen Lisesi konusunda gereken çalışmaları yapacağını ve bu konuyla ilgili il teşkilatı ve milletvekilleriyle görüşeceğini kamuoyuna söyleyip çocuklarımızın hayallerine kavuşabilmelerini sağlamak için derhal bir planlama yapacağını ve tüm gücüyle bu konuda çalışacağını içtenlikle belirtmiştir. Şimdi size sormazlar mı Başkan Baykal, çocuklarımızın hayalleri ne oldu? Hani Fen Lisemiz demezler mi?

Tabi anlaşılan o ki Kasım ayından nitelikli okulların listesinin açıklandığı Mart ayına kadar siyasetçilerin bu konuyla ilgili hiçbir çalışma yapmadıkları yada yeteri kadar üstüne gitmedikleri belli oldu. Açıklanan listede Hendekte bir FEN LİSESİ yada SOSYAL BİLİMLER LİSESİ olmadığı görüldü. Bu durum önce kamuoyundan gizlenmiş daha sonra ise veli ve öğrenci tepkileri ortaya çıkınca bu seferde diğer birçok ilçede yapılan imam hatip lisesini proje okuluna çevirip fen ve sosyal bilimler programı uygulanması yoluna gidilmiştir. Bu da kamuoyuna sanki bağımsız Fen Lisesi açılmış gibi sözüm ona hem sosyal medya fenomenleri hem de artık çiçeği solmuş ilçe başkanı tarafından büyük bir zafer kazanılmış gibi yandaş medyaları tarafından sunulmuştur.

Şunu buradan AKP ilçe başkanına ve bu işlerden azıcık anlayan herkese sormak isterim.

1-Bağımsız bir fen lisesi ile İmam hatip bünyesinde bulunan fen lisesi programı uygulayan bir okulun başarısı hiç aynı olur mu?

2-Fen Lisesine ortaokulların başarılı öğrencileri giderken ortaokul eğitimini İmam Hatip Ortaokulunda almamış öğrencilerin Fen lisesi proje sınıfı olması sebebiyle İmam Hatip Lisesine geçişinde müfredat farklılığı nedeniyle öğrencilerin yaşayabileceği sıkıntılar dikkate alınmış mıdır?

3-Bu ucuz siyasi ön almaları kamuoyunu yanlış yönlendirmeleri sizce toplum yutar mı?

Tüm bu olup bitenler Hendek’in tabiri caizse ağzına bir parmak bal çalmak değil de nedir? Lütfen bize pansuman yapmak yerine, kalıcı ve sorunu kökten çözecek bir Fen Lisesi yaptırın yaptıramıyorsanız da bunu çıkıp açıkça kamuoyuyla paylaşıp sorumlularını ifşa edin.

Belki konuyla ilgisi olmayan bir çok okurumuz ya bu fen lisesi ne kadar önemliymiş amma uzattın diyebilirler.

Bu soruya ben sadece şu örnekle cevap vermek istiyorum. Yanı başımızdaki 2011 yılında açılan ve 2015 - 2019 yılları arasında Akyazı Eyüp Genç Fen Lisesini bitirip sadece TIP FAKÜLTESİNİ 93 öğrenci kazanmıştır. Bir o kadarı da tıp fakültesi puanını almalarına rağmen mühendislik, diş hekimliği gibi okullara kaydolmuştur. Türkiye’de ki en gözde üniversiteleri kazandırma oranı ise neredeyse %100'dür. Peki bu dönemde HENDEK'TEKİ liselerden mezun olan kaç öğrenci tıp fakültesi kazandı dersiniz? Sadece kocaman bir sıfır.

İşin acıklı tarafı da ilkokulu ve ortaokulu HENDEK'TE bitirmiş ama Fen Lisesi olmadığı için başka ilçelerdeki fen liselerini tercih eden birçok çocuğumuz ailelerinden ayrı kalarak bu üniversiteleri zor şartlarda kazanmasıdır.

Bu şu anlama geliyor; un, yağ, şeker bizden ama helvayı yapıp yiyen başkaları. Sonra kimse kalkıpta Hendek'te eğitimde şunu yaptık bunu yaptık diye övünmeye vatandaşımızı aldatmaya, kandırmaya çalışmasınlar.

Artık şu açıkça görülmektedir ki tüm Türkiye’de başarısını kanıtlamış Fen Lisesi meselesi Hendek'te siyasi bir mesele olmaktan çıkmış bir memleket meselesi haline gelmiştir. Bunu her kim yaparsa Hendek onunla övünecek, saygı ve hürmetle anacaktır.

Anlamayanlara, algılamayanlara ya da beceriksizliklerini ört bas etmek için konuyu farklı mecralara çekip siyasi rant elde etmek isteyenlere duyurulur.

Kalın sağlıcakla…

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Burhan NAMLI
#3952 Burhan NAMLI - 2020-05-15 13:19:48
Kayhan abi, Kısmende derken demek istediğini övdün mü, yerdinmi algılayamadım. Fen lisesi talebimizde nerede ne eksikliğimiz vardı. İlçe Teşkilatımıza geldiğinde Öğretmen arkadaşlarımız ile birlikte bir dosya hazırladığımızı ve bu dosyayı Grupbaşkanvekilimize ilettiğimizi ve bu dosya ile birlikte belediyenin talep yazısı birleştirilerek ilgili bakanlığa gönderildi. Var mı buraya kadar bir eksik. Bundan sonrasını anlatmam gerek varmı?
Kayhan Şafak
#3948 Kayhan Şafak - 2020-05-15 03:04:07
Geçen sene ekim ayından şubat ayına kadar geçen sürede Fen Lisesi konusunu Hendek halkı olarak sürekli gündemde tutmaya çalıştık. Başında bu haberler yeterince yapılmadı. Bir biranda statda ancak 3 gün durabildi. Şubat 20 ' si sondu. Neden o zaman bir yazı kaleme alınmadı. Neden Ak parti ilce başkanı ve kısmende Mhp ilçe başkanı dışında başka siyasiler basında görüntü ve beyanat vermedi. Şimdi bu açıklamalar sizlere çok samimi geliyormu?. İki adet eğitim ve öğretimi ile öğretmenleri dahi sınavla seçilen ve diplomalarında ise Fen Lisesi yada Sosyal Bilimler Lisesi yazacak olan bu kurumları itibarsızlaştırmak akla ve vicdana uyuyorum.? Bu yapılan karalamalar sonucunda , burada okuyacak yoksul ailelerin çocukların vebali ne olacak?.Lutfen rica ediyoruz. Bu iki lisemizi karalamayalım , aksine küçük bir fidan gibi koruyup kollayalım ki büyük iki bir çınar olsun.Saygılar.
melih ürer
#3945 melih ürer - 2020-05-14 17:36:24
fen liselerinin içi boşalmış olsa ne olur olmasa ne olur atike hanım anadolu lisesi açıldığında sınıflarda sıra yoktu. Okulu eğitime hazırlıya bilmek için okul müdürü Ali Özözçakır Baş muavin İdris Karaoğlan müdür yardımcısı Cengiz Koçakla birlikte ananızdan emdiğimiz süt burnumuzdan geldi.Dernek başkanı Belma Kuş ve üç beş kişi dışında kimse elini taşın altına koymadı. ama her yıl bir sınıf daha açılsın diye başvurmadık siyasi bırakmazdı. Bir öğretmen alabilmek için dönemin il milli eğitim müdürlüğünün kapısında yatardık.Ben okul aile birliği başkanı olduğum için kimseden çekinmeden her yerde konuşuyordum. Öğretmen eksikliğini SAKARYA TELEVİZYONLARINDA defalarca dile getirdim. sonunda başardık tam her şey yoluna girdi deprem oldu. Oturduğum bina ağır hasarlı olunca mecburen istanbula döndüm. Ali bey emekli oldu ardından idris bey cengiz bey Hendekte eğitim işi zor iştir. Bu sistemde fen lisesi öğrenciye bir şey veremez. Biz öğrenciyi 6 sınıfta alıyorduk. o sistem en doğru sistemdi saygılarımla
Ardabey
#3944 Ardabey - 2020-05-14 17:19:49
Hendek sadece Haritada Sakarya nin ilçesidir, İktidar partili Sakarya mv leri nin gündeminde Hendek'e fen lisesi hiç olmadı,olmayacak.Hele 40 parçaya bölünmüş Hendek Akp teşkilatı bu işi yapamaz, yaptıramaz.İnanmayan geçmiş 20 yıla ve verilen sözlere bakabilir

Önerilen Haberler

Hendek’te Pazartesi günü Nöbetçi eczane

Hendek Gündemi

Hendek’te Pazartesi günü Nöbetçi eczane

Kokarca ile mücadele toplantısı yapıldı

Hendek Gündemi

Kokarca ile mücadele toplantısı yapıldı

Kaçak göçmenlerin rüyası Hendek’te bitti

Hendek Gündemi

Kaçak göçmenlerin rüyası Hendek’te bitti

Hendek'te kokarca evleri istila ediyor

Hendek Gündemi

Hendek'te kokarca evleri istila ediyor

Vatandaşlara Kokarca ile mücadele eğitimi veriliyor

Hendek Gündemi

Vatandaşlara Kokarca ile mücadele eğitimi veriliyor

MHP Hendek’ten birlik ve beraberlik mesajı

Hendek Gündemi

MHP Hendek’ten birlik ve beraberlik mesajı