Hendek Devlet Hastanesi’nde Ekokardiyografi çekimleri başladı
Kategori: Sağlık
Tarih:
Okunma: 7998
Yorum: 2
Yazı Boyutu: a - a - a - a
Paylaş:
Güncelleme Tarihi: 20.05.2024 08:47

Hendek Devlet Hastanesi yönetiminin katkılarıyla ilçede bulunan hayırsever kuruluşların desteğiyle hastanenin Kardiyoloji Polikliniği’ne Ekokardiyografi cihazı kazandırıldı. Ekokardiyografi sayesinde ses ötesi dalgaları kullanarak (ultrasound, ultrason) kalbin ve kalp içinde akım halindeki kanın görüntülenmesi ve incelenmesi yönünde kardiyolojik incelemeler açısından daha etkin incelemeler yapılabileceğini dile getiren Başhekim Op. Dr. Celalettin Akyol, destek vererek yardımda bulunan kuruluşlara teşekkür etti.  Ekokardiyografiye kısaca eko veya kalp ultrasonu da denebildiğini kaydeden Akyol “Ekokardiyografinin sağladığı görüntü, kalbin tüm anatomik yapısına ek olarak, kalbin kasılması, kapakçıkların açılıp kapanması gibi hareketleri de gerçek zamanda canlı olarak izleme olanağı veriyor. Ayrıca kalp içinde dolaşan kandan yansıyan dalgalar da kapakların fonksiyonları hakkında ve kalbin pompalama gücü hakkında çok değerli bilgiler veriyor. Kardiyolojik rahatsızlıkların teşhis ve tedavisinde Hendek Devlet Hastanesi olarak teknolojik imkanları da hastalarımızın hizmetine sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Emeği geçen tüm hayırsever kuruluşlarımıza teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
hendekli - 2017-06-07 13:23:01
dobra dabra sen hendekte hastane varken Adapazarı ssk hastanesine gece saat 03 te gidipte sıra almaya çalışmamışsın sıra aldıysan reçete kuyruğuna girmamişsin ben bunları yaşadım nedir işçi olduğumdan hendek devlet hastanesi bizi muayne etmiyordu yani işçi memur ayrımı vardı benim dediğim yıllarda hendek devlet hastanesinde bir tek röntgen cihazı vardı oda hep arızalıydı ama şu an hastaneye baş hekim olarak atanması onama bekleyen sedat beyin hastanenin hemen karşısında röntgen çekilen makinası vardı yani röntgen yazılırdı cihaz arızalı karşıda parayla çektirebilirsiniz deniyordu vatandaşta gider parayla çektirirdi inşallah bu yorumu ak parti ilçe başkanı kardeşimizde okurda atanan beş hekimin hendekteki görev yaptığı dönemdeki yaptığı hizmetleri analiz edip öyle onaylandırırlar atamayı hendek 1995 li yıllara dönmesin sağlıkta benden hatırlatması
Dobra Dobra - 2017-03-31 16:11:23
Sanki Mars gezegeninde keşif yapıyorlar::!!2017 yılında 30 Trilyon TL.na (Eski TL.) mal olan yeni hastaneye "ekokardiyogrfi cihazı" almışlar.Seviniyoruz..!Oynuyoruz..!Cihazın önünde cümbür cemaat hatıra resmi çektiriyoruz.İşte vaad ettikleri "Yeni Türkiye..!"Bu cihazın zaten o hastanenin bünyesi içinde olması gerekmiyor muydu?Bırakalım artık şu 3 ncü Dünya ülkesi davranışlarını.Rus, ABD ve Japon bilim adamları dört yeni element keşfetti.ABD, Mars'ta yaşam kolonisi kuruyor.NASA, Dünyaya 40 ışık yılı mesafede, üçü yaşanabilir 7 yeni gezegen buluyor.Onlar da bir şey mi?Hendek Devlet Hastanesine "ekokardiyografi cihazı" alıyoruz.

Önerilen Haberler

Hendek'te Cuma Cumartesi ve Pazar günleri Nöbetçi Eczaneler

Sağlık

Hendek'te Cuma Cumartesi ve Pazar günleri Nöbetçi Eczaneler

Hendek'te Cuma Cumartesi ve Pazar günleri Nöbetçi Eczaneler

Sağlık

Hendek'te Cuma Cumartesi ve Pazar günleri Nöbetçi Eczaneler

Hendek'te Perşembe günü Nöbetçi Eczane

Sağlık

Hendek'te Perşembe günü Nöbetçi Eczane

TÜBERKÜLOZ HASTALIĞINDAN KORUNMADA SAĞLIKLI YAŞAM ALIŞKANLIKLARI

Sağlık

TÜBERKÜLOZ HASTALIĞINDAN KORUNMADA SAĞLIKLI YAŞAM ALIŞKANLIKLARI

Hendek'te Cuma Cumartesi ve Pazar günleri Nöbetçi Eczaneler.

Sağlık

Hendek'te Cuma Cumartesi ve Pazar günleri Nöbetçi Eczaneler.

TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞINDA EBEVEYN ETKİSİ

Sağlık

TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞINDA EBEVEYN ETKİSİ