HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
Hendek Atatürk Parkı temel atmaya hazırlanıyor
Son Güncelleme: 24.07.2024 13:46
Kategori: Hendek Gündemi
Tarih:
Okunma: 2349
Yorum: 22
Yazı Boyutu:
Paylaş:
HaberHendek.Com Reklamları

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu tarafından Hendek’e müjdesi verilen yeni yaşam alanı projesinde çalışmalar başladı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Recep Karamehmetoğlu, “Hendek Park’ta çalışmalarımızı kısa süre önce başlattık. Yeni projemiz temel atma işlemine hazır durumda. Kısa süre içerisinde projede temel atma işlemini gerçekleştireceğiz” dedi.

Temeli atılacak

Karamehmetoğlu, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu, Hendek’e kısa süre önce yeni bir yaşam alanının müjdesini vermişti. İlçe merkezinde bulunan mevcut parkı kaldırarak yerine son derece modern bir park kazandırmak için çalışmalarımızı başlattık. Projemizi hazırladık. İhaleye çıktık. Şimdi de yeni yaşam alanımız temel atma işlemi gerçekleştirilecek seviyede. İnşallah kısa süre içerisinde temelini de atacağız” ifadelerini kullandı.

Tüm ayrıntılar düşünüldü

Karamehmetoğlu konuşmalarını şu şekilde sürdürdü; “Hendek’in yeni yaşam alanı içerisinde tüm gereklilikleri barındıracak. Oturma alanları, nikah salonu, yürüyüş yolları, kafeterya ve sosyal alanlar, otopark, çocuk oyun alanı, süs havuzu, aydınlatma ve diğer tüm ayrıntılarıyla birlikte modern bir tesis kazandıracağız. Tesisimiz için tüm ayrıntıları düşündük. İnşallah projemiz Hendekli hemşerilerimizin yeni buluşma noktası olacak.”

Not: Hendek Halkı Atatürk parkı isminin kalmasını istediği için başlık o yönde atılmıştır.

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
#1828 Dobra Dobra - 2017-03-30 22:07:11
Ahmet Çilek; bu gün Türkiye Cumhuriyetinin ve Müslüman aleminin başına bela olan Amerika'yı kim ve kimler musallat ettiğini umarım anlamışsındır. Hala anlamadıysan, sadece Atatürk Parkı ile kendini sınırlama. Buna ilave olarak bir de Hendek'in adının da Adnan menderes gibi "küçük Amerika" olarak değiştirilmesini teklif edebilirsin.
#1826 Dobra Dobra - 2017-03-30 17:23:47
Adnan Menderes hakkında gerçeklerin bilinmesi düşüncesiyle Menderes’in bazı hatalarını yazdım.İhtiras ve hırsın insana nasıl yanlışlar yaptırabileceğini gördük. Tekrar belirtmek isterim ki Adnan Menderes'in idamı yanlıştı. Menderes’in işlediği suçların cezasını çekmesi, halkın gözünde değerini yitirmesi ve tarih önünde hesap vermesi gerekirdi. Fakat idam edilerek halkın gözünde kahraman oldu. Üstüne bir de kentlere, hava alanlarına, mahalle ve caddelere adı verildi. Hala verilmek de isteniyor..! Ancak şurası gerçek ki Adnan Menderes'in idam edilmiş olması, onun siyasal geçmişini ve sorumluluklarını aklamaz. Bu nedenle, sözün kısası "bir şey teklif etmeden önce çok iyi araştırma yapın. Tarihi geçmişi bilmeden fikir öne sürmeyin.Sonra mahçup olursunuz."
#1825 Dobra Dobra - 2017-03-30 17:17:56
DP’nin "Demek bize oy vermezsiniz" hışmına CHP’ye oy veren Malatya da uğrar. İlçeye dönüştürülmez, ancak Malatya ve Adıyaman diye ikiye bölünür. -1960 devriminden sonra, Yassıada Mahkemesi’nde Celal Bayar, A. Menderes ve DP’nin önde gelen yöneticileri Kırşehir’in ilçe yapılması davasından yargılanıp mahkûm olurlar. Menderes, mahkemede ilçe yapılması kararını “fahiş hata” olarak nitelendirir ve pişmanlığını ifade etmiştir.
#1824 Dobra Dobra - 2017-03-30 17:17:03
Millet Partisi'ne oy verdiği için Kırşehir'in ilçe yapılması: 1954 seçimlerinde Millet Partisi’ne oy verdiği için Kırşehir, DP tarafından çıkarılan bir kanunla ilçe yapılır, Nevşehir’e bağlanır. "Kırşehir faciası diyorlar. Eğer memlekette ilçe kalmak bir facia ise ülkemizde halen 500 ilçe vardır. Onlar da bu hale göre facia içindedirler." sözleri Menderes’in laf ebeliğine güzel bir örnek oluşturur.-Kırşehir üç yıl ilçe olarak kalır. Haziran 1957’de Kırşehir yeniden il yapılır. Ancak Kırşehir’in yeniden il olma tasarısı görüşülürken Bölükbaşı, bazı ilçelerin Kırşehir’de kalması gerektiğini vurgular. İsteği kabul edilmeyince başta Celal Bayar olmak üzere meclise ve meclis başkanına ağır sözler söyler. Bunun üzerine dokunulmazlığı kaldırılır, tutuklanıp cezaevine girer. Seçimlerde hâlâ hapistedir. Milletvekili seçildiği halde Menderes, serbest bırakılmaması için elinden geleni yapar.
#1823 Dobra Dobra - 2017-03-30 17:12:49
TL’nin değerinin süratle düşmesi:Ve bu durum bu güne kadar süregelir. Menderes büyük ve affedilmez tavizi sonunda Marshall yardımı adı altında yardım alarak vaat ettiği bölgelere yatırımlar yapar. Yardımlar, vaat ettiği yatırım ve hizmetlerin yüzde birini bile karşılayamaz. Ama olan olmuştur. Menderes Hükümeti bu hatasını anladığında artık çok geçtir. ABD yerleşmişti bir kere ülkemize. Kayseri uçak fabrikası kapatılır, değeri 2 dolar olan paramız devalüe edilir, Kırıkkale silah fabrikası NATO’ya göre düzenlenir. İlaç üretimimize son verilir, çeşit çeşit mallar ithal edilir, enflasyon başlar
#1822 Dobra Dobra - 2017-03-30 17:11:47
1958 de ABD askerlerinin Türkiye'de üs kurmalarına izin verilmesi: Türkiye'nin 6 bölgesine NATO kisvesi altında Amerikan üsleri yerleştirilir. Ülkemiz göz göre hem de tek silah atmadan fiilen işgal edilir, Askeri ve ekonomik bağımsızlığımız böylece sona erer. ABD’nin sözde üs kurma amacı, o zamanki adı ile baş düşmanı SSCB’ni radarlarla gözetleyip dinlemek ve gelişen Türkiye'ye Rusların saldırısını önlemekti! Ankara, İzmir, Erzurum, Adana, Diyarbakır, Malatya üsleri yanında Sinop'a bile üs ve radar kurulur. Bu üsler halen faal olarak durmakta ve aklına estiği ülkeyi de vurmaktadır.
#1821 Dobra Dobra - 2017-03-30 17:10:53
-4 Mayıs 1959. İstanbul'da İnönü'nün arabasının önü kesilir. Hem de trafik müdürü tarafından. Aynı anda önceden hazır bekletilen birçok hapçı ve serseri bir anda arabanın çevresini sarar. Amaç İnönü'yü linç etmektir. Bir binbaşı olaya müdahale etmesi ile linç girişimi son anda engellenir.-14 Mart 1960. İnönü Kayseri'ye giderken yolu yine kesilir. Feci şekilde hırpalanır. Olayın gazetelere yansıması iktidar tarafından yasaklanır. Basın, muhalefet partisine ait haberleri yazamaz olur. Yazmaya yeltenen birçok gazeteci içeri atılır. Gazeteler, gece kalıp değiştiremeyeceği için, yasaklara karşı sütunları kazıyıp beyaz sütunla çıkarak iktidarı protesto ederler.
#1820 Dobra Dobra - 2017-03-30 17:10:15
CHP ve İnönü’yü halkın gözünden düşürme ve CHP’yi engelleme eylemleri: 14 Aralık 1953’te çıkarılan yasa ile CHP mallarına el konur. Köylere dek gidilip İnönü ve CHP genel sekreteri Kasım Gülek kötülenir. “Yakında ananızı bacınızı gâvurlara teslim edecekler, Gülek, ABD’de okudu, o bir kabuklu dinsiz gâvurdur” diye namussuzlukla, dinsizlikle ve komünistlikle suçlandı. -30 Nisan 1959. İnönü, Kurtuluş Savaşı'nda karargâh olarak kullandığı Uşak'taki evi ziyaret etmek isteyince Uşak valisince engellenmek istenir. Valinin bu yasadışı buyruğunu kabul etmeyen Emniyet Müdürü ve Jandarma Komutanı aynı gün görevden alınır. Ertesi gün tren istasyonuna giden İnönü'nün arabası durdurulur. Yürümekte olan İnönü atılan taşlarla başından yaralanır, İzmir'e başından kanlar akarak ulaşır. İzmir'de planlanan CHP toplantısı engellenir ve Demokrat İzmir gazetesi basılır.
#1819 Dobra Dobra - 2017-03-30 17:08:04
Demokrat Parti ve Adnan Menderes’i suçlu yapan diğer hatalar neydi? Marshall planı ve ABD’nin ideallerine yardımcı olmak: ABD’ye parasal yardım için başvurdu. Türkiye ABD’nin Ortadoğu planları için önemliydi. "Rusya'ya komşusunuz. Kalkınırsanız Rusya size saldırır." diye bizi NATO'ya üye yaptı. En güçlü devletlerin silahla alamadığı Türkiye'yi böylece para gücü ile aldılar. Kore’ye asker göndermemiz istendi, gönderdik. NATO‘ya yaranmak uğruna, hiçbir sorunumuz bulunmayan Kore'ye gönderilen bu vatan evlatları ABD için öldüklerinden, şehit dahi sayılmadı. Türkiye, zengin yeraltı kaynakları ile iştah kabartan bir ülkeydi. Köy Enstitüleri denen bir kıpırtıyla “çağdaş uygarlıklar seviyesinin” elde edileceğini anladılar. Köyler kalkınıyor, imeceler yaygınlaşıyordu. Köy enstitüleri kapatıldı. ABD gibi sömürücü ülkeler, karşılıksız mali yardım ve çok uzun vadeli borç verdi. ABD’nin ısrarlı şartlarına karşı duramayan Menderes, ünlü Marshall yardımını kabul edip kültürümüzün sonunu hazırladı.
#1818 Kemaliyeli - 2017-03-30 16:22:32
Yeni açılan Hendek Hastane Caddesine "Abdülhamit Han Caddesi" adı verilirken de; yeni caddenin adının "ADNAN MENDERES Caddesi olarak değiştirilmesi lazım." deseydin ya..!
#1817 Dobra Dobra - 2017-03-30 16:10:47
ÇİLEK KADAR TATLI OLMAYACAK AMA İSTİYORSUN SÖYLEMEK ZORUNDAYIM..Peşpeşe dizilen aynı tespihin taneleri…Demokrat Parti, Adalet Partisi, Anavatan Partisi, AK Parti.Kendi başımızdaki Amerikancı zihniyet ve onun zır cahil şak şakçıları var olduğu sürece…ABD'nin başına Clinton gelmiş, Obama gelmiş, Trump gelmiş, hikaye.Burnumuz ...... asla kurtulmayacak...!
#1814 Dobra Dobra - 2017-03-30 15:57:05
ÇİLEK, BAK ADNAN MENDERES'İN OĞLU NE DEMİŞTİ..!Tayyip Erdoğan her gittiği şehirde, her çıktığı mitingde “Adnan Menderes” diyor.Adnan Menderes’in oğlu Aydın Menderes, rahmetli olmadan önce 2003 senesinde , AKP iktidara geldikten hemen sonra, Hürriyet’e verdiği röportajda:“Ben Erbakan’ı Erdoğan’a tercih ederim. Erbakan, Erdoğan’a göre çok daha ulusçudur, Türkiye’nin bağımsızlığından yanadır. kendisini hangi kişilerin, hangi fikirlerin yönettiğini bilmiyoruz. Tayyip Erdoğan’ı şahsen tanımam, uzaktan izlediğim kadarıyla, etrafında devamlı negatif elektrik var. Benim Türkiye adına endişelerim var. Şoför acaba bir terslik yapar mı diye, herkesin yüreği ağzında...”
#1813 Dobra Dobra - 2017-03-30 15:49:25
ÇİLEK TADINDA BİLGİLER-2CHP,Türkiye’deki rekor oyunu alacak Aydın’da... Sadece şehir merkezi değil, bütün ilçelerinde, Söke, Nazilli, Kuşadası açık farkla, CHP’nin... Adnan Menderes’in şehrinde AKP anca üçüncü durumda... Tayyip Erdoğan...Aydın’da yok hükmündedir.Beynin biraz zorlanacak ama, kendine “NEDEN?” diye bir sor.Hal böyleyken... Merhum Adnan Menderes’in adının günümüzdeki şu çirkef siyasete ve AK Parti’ye alet edilmeye çalışılması, Adnan Menderes’in ruhuna işkencedir. (Y.Ö)Günahıyla, sevabıyla o devir kapandı.Atatürk’ü unutturmak adına, Adnan Menderes’in adı, siyasi ahlaktan nasibini almamış, başarısız yöneticiler ve istismarcılar tarafından işportaya çıkarıldı…!
#1812 Dobra Dobra - 2017-03-30 15:47:14
ÇİLEK TADINDA BİLGİLER-1Senin gibi Türk siyasi tarihini bilmeyenler, Amerika’nın Türkiye Cumhuriyetinin başına bela edilmesinin sebebini araştırıp öğrenmeyenler ve siyaseten başarısız olan iktidar ile yandaşları, bu günlerde rahmetli Adnan Menderes’in adına sarılıyor.Hadi okumadın, hadi araştırmadın, hadi öğrenmedin; o zaman benden dinle de öğrenAdnan Menderes’in memleketi neresi?Aydın, Çakırbey…Tayyip Erdoğan’da her gittiği şehirde, her çıktığı mitingde senin gibi “Adnan Menderes” diyor.Rahmetli başbakan Adnan Menderes’in doğduğu köye git.Aydın, Çakırbeyli... AK Parti, darbelerle hesaplaşıyoruz ayağıyla 12 Eylül 2010’da yetmez ama evet referandumu yaptı. Adnan Menderes’in köyü Çakırbeyli’den “Hayır” çıktı!Öyle kıl payı filan değil.Yüzde 70 hayır çıktı.Ve, Aydın...Adnan Menderes’in şehri.Bugün gidin, sokakta rastladığınız herhangi birine Adnan Menderes deyin, gözleri buğulanır. Rahmetlinin matemi, hâlâ devam eder Aydınlılarda.CHP’nin kalesi şu anda.
#1809 ahmet çilek - 2017-03-29 13:36:22
DOBRA DOBRA.. SENCE BUNLARI YEDİN.. YADA ONU ASAN ZİHNİYETLERDENSİNN...SANA SÖYLENECEK SÖZ BULAMIYORUM.
#1795 Dobra Dobra - 2017-03-24 17:46:53
Ahmet Çelik unutmadan ismini önerdiğin ile ilgili bir iki şey daha söyleyeyim. Kim olduğunu daha iyi anlarsın belki..!1959 yılında, Türkiye Cumhuriyeti'ne resmi ziyaret yapan ilk ABD başkanı Eisenhower'ı karşılamak için Ankara'nın bulvarlarına ve kavşaklarına zafer takları kuruldu, bu zafer taklarına “we like Ike” sloganı yazıldı. Eisenhower'ın lakabı Ike'ydı. “I like Ike” sloganı, Eisenhower'ın seçim sloganıydı. Yani… Başkent Ankara'nın her yerine bu slogan asılarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin de Eisenhower'ın seçmeni olduğu ilan ediliyordu!Ayrıca, bu zafer taklarına gene İngilizce… “Daima eleleyiz Ike, Türkler senin hakiki dostlarındır Ike” sloganları yazıldı.Amerika, bu gün Türkiye Cumhuriyeti'nin başının belası değil mi?Bunun sebeplerinin başında "Türkiye'yi küçük Amerika yapacağım" diyen ve ülkemizi Amerika'ya güdümlü hale getiren Adnan Menderes gelmektedir.Tarih böyle yazıyor.Bilmemek değil, öğrenmemek ayıp...!
#1794 Dobra Dobra - 2017-03-24 17:33:23
Ahmet Çilek'e -33- 1954 yılında Yabancılara petrol arama ve çıkarma izni verildi.4- Tek parti döneminde kurulan bazı traktör ve basma fabrikaları Menderes döneminde özelleştirildi veya ekonomik olmadıkları için kapatıldı. Nuri Demirağ tarafından kurulduktan sonra İsmet İnönü tarafından devletleştirme kapsamına alınan uçak ve uçak motoru fabrikaları, Eskişehir tank fabrikası ve Kırıkkale silah fabrikası Menderes döneminde NATO standartlarına uymadıkları gerekçisiyle kapattı.5- Cezayir kurtuluş savaşı sırasında Fransa'yı destekledi.6- 1954-1958 yılları arasında 238 gazeteci iktidara karşı yazılar yazmak suçundan mahkûm ettirdi.7- "Tahkikat Komisyonu"nu kurdu. 15 DP milletvekilinden oluşan komisyon hem suçlama hem de yargılama hakkına sahipti. Komisyon 5 kişiden fazla yan yana yürümeyi bile yasakladı.Ahlaka aykırı olan şeyleri yazmıyorum...Ahmet Çilek, işte Büyük Önder Atatürk'ün yerine önerdiğin kişi..!Sana son sözüm:"CahiI insan, güIün güzeIIiğini görmez, gider dikenine takıIır.
#1793 Dobra Dobra - 2017-03-24 17:22:58
Ahmet Çilek'e-2bunlar idam cezası için yeterli mi? Bence hiçbir suçun cezası idam olamaz, idama tamamen karşıyım. Fakat Menderes de idama karşı mıydı? Elbette değil, 1951-1960 yılları arasında Menderes 43 kişinin idam kararına imza attı ve hepsi idam edildi. İdamların en dramatik olanı ise, 14 Nisan 1955'te casusluk suçundan idam edilen Hayati Karaşahin'di. İnfazı, Ankara Samanpazarı'nda halka açık olarak yapıldı. Suçu neydi? Rusya için casusluk yapmak.Menderes'in başka suçları yok muydu? Aslında Menderes'in suçları mahkemelerde gündeme gelmeyenlerdi. ABD'nin tepkisinden çekinen Gürsel hükümeti aşağıdakileri hiç gündeme getirmedi.1- 1951 yılında Menderes hükümeti Kore Savaşı'na Amerika için asker gönderdi. Amerikan çıkarları için bine yakın vatan evladı Kore'de yaşamını yitirdi, binlercesi yaralandı.2- 1952'de NATO'nun isteği üzerine komünizme karşı gayri-nizamı harp yapacak Seferberlik Tetkik Kurulu, daha sonraki adıyla Özel Harp Dairesi kurdu.
#1792 Dobra Dobra - 2017-03-24 17:19:45
Ahmet Çilek'e-1;Öncelikle, Adnan Menderes'in idamı son derece yanlış bir karar olduğunu söyleyeyim. Anlaşılan o ki, Ahmet Çilek, Menderes'in idam gerekçelerini bilmiyor. "Atatürk'ün ismi kaldırılsın ve Adnan Menderes konulsun" demiş.Anşlaşılan menderes'i hiç tanımıyor.Adnan Menderes neyle suçlanmıştı?1- Örtülü ödenek paralarını zimmetine geçirmek,2- 6-7 Eylül Olayları'na önceden haberi olduğu halde müdahale etmemek,3- Kanuna aykırı olarak üniversite basmak ve halka ateş açtırtmak,4- Bazı muhalefet milletvekillerinin ve muhalefet liderinin seyahat özgürlüğünü kısıtlamak,5- Devlet radyosunu siyasi çıkarları için kullanmak,6- Halkı Demokrat İzmir gazetesinin matbaasını tahrip etmeye teşvik etmek7- Kırşehir'in haksız olarak ilçe yapmak,8- Yargı bağımsızlığının ihlal etmek,9- Tahkikat Komisyonu'nun kurulup olağanüstü yetkilerle donatmak,10- CHP'nin mallarına "haksız" yere el koydurmak.
#1787 ahmet çilek - 2017-03-23 11:08:30
parkın adı hendek ADNAN MENDERES parkı olarak değiştirilmesi lazım..
#1773 vatandaş - 2017-03-20 16:38:12
Atatürk isminin değiştirilmesine rızamız yok. biline sayın toçoğlu
#1772 Aysel - 2017-03-20 14:31:16
Atatürk Parkının ismi, Hendek Park veya Hendek Yeni Yaşam Alanı olarak mı değiştirildi?Atatürk Parkı, Hendek'e mal olmuş bir alandır.Gizliden gizliye isim değiştirme manevraları yapılıyor...!
Hayatını kaybedenlerin sayısı üçe yükseldi

Hendek Gündemi

Hayatını kaybedenlerin sayısı üçe yükseldi

Patlamada acı büyüyor, 2 işçi 2 dram

Hendek Gündemi

Patlamada acı büyüyor, 2 işçi 2 dram

Hendek MYO'dan İşimiz Gücümüz İstihdam projesi

Hendek Gündemi

Hendek MYO'dan İşimiz Gücümüz İstihdam projesi

Haberhendek’te dolu dolu sezon sizlerle

Hendek Gündemi

Haberhendek’te dolu dolu sezon sizlerle

Hendek’te Salı günü Nöbetçi Eczane

Hendek Gündemi

Hendek’te Salı günü Nöbetçi Eczane

Tarım ve Hayvancılık Fuarı Hazırlıkları Devam Ediyor

Hendek Gündemi

Tarım ve Hayvancılık Fuarı Hazırlıkları Devam Ediyor