HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
Gürcü& Lazlar’dan muhteşem şölen
Son Güncelleme: 18.07.2024 16:44
Kategori: Hendek Gündemi
Tarih:
Okunma: 1335
Yorum: 0
Yazı Boyutu: - - -
Paylaş:
HaberHendek.Com Reklamları

5 BİN KATILIM

Kırkpınar futbol sahasında  gerçekleşen şenliğe Düzce, Bursa, Kocaeli, İstanbul, Tekirdağ gibi illerden de katılım gerçekleşti. 5 binin kişinin üzerinde katılım olan şenlik, adeta bir şölen havasında geçti. Hem Gürcistan, hem de Türkiye’de ortak bir geçmişin ve kültürün mirasçıları olan Gürcüler ve Lazlar Sakarya’da bir yıldır aynı dernek çatısı altında faaliyetlerini sürdürürken, şenlikle aralarındaki uyumu da göstermiş oldular.

KÜLTÜR MİRASI

Bu renkli şölende sahne alan gruplar izleyicilerin büyük beğenisini topladı. İnegöl’den gelen Ansambli Riraşi adlı grubun seslendirdiği otantik Gürcüce şarkılar ve sergiledikleri halk dansları birçok katılımcının unutulmaya yüz tutmuş bu kültür mirasını ilk kez görüp tanımasını sağladı. Otantik çok sesli Gürcü müziğini ve yüzyılların derinliklerinden süzülüp gelen dansları bilenler ise izlerken özlemlerini gidererek duygusal anlar yaşadılar.

BÜYÜK BEĞENİ

İstanbul’dan programa katılan Kafkas Kartalları Dans Grubu’nun sahnede sergilediği Gürcü Halk Dansları büyük beğeni aldı.

Gerek Sakarya’dan gerekse diğer illerden gelen izleyiciler için asıl sürpriz ise Sakarya Kartvel Gürcü Laz Kültür Derneği’nin kendi bünyesinde açtığı kursta yetiştirdiği çocuk grubu ve gençlerin sahne performansıydı. En küçüğü 5 yaşında olan çocuk grubunu karşılarında gören izleyiciler uzun süre alkışladı.

KÜLTÜRÜ YAŞATMAK

Dernek Başkanı Mustafa Kolat yaptığı konuşmada; bir yıl önceki kuruluş aşamasında da ifade ettikleri gibi amaçlarının derneğin Sakarya’nın önemli bir değeri haline getirmek, kardeşlik coğrafyası Sakarya’da bir buçuk asırdan beri yaşayan ve buranın asli unsurlarından olan Gürcülerin ve Lazların dil, kültür, folklor ve geçmişlerinin öğretilip bu güzelliklerin yaşatılması ve Sakarya’ya katkı sağlamak olduğunu belirterek herkesi derneğe üye olmaya, katkı vermeye ve kendi kültürlerini, dillerini, geleneklerini öğrenip yaşatmaya çağırdı.

PLAKET VERİLDİ

Sakarya Kartvel Gürcü Laz Kültür Derneği ayrıca, geçtiğimiz günlerde Türkiye’yi temsil eden mili sporcular Kick Boks Avrupa Şampiyonu Afra Adıyaman, Kick Boks Milli Takım Antrenörü Serkan Yılmazer, Grekoromen Güreş Gençler Dünya Üçüncüsü Bedirhan Tan’a plaket ve ödül verdi.

ÜNLÜ OYUNCU

Etkinliğe katılan ve Türkiye’nin tanıdığı önemli dizi ve sinema oyuncularından biri olan Timur Acar ayrıca ilgi odağı haline gelmiş olup birçok hayranı onunla fotoğraf çektirmekten ve samimiyetinden çok memnun kaldı.

YOĞUN İLGİ

Sakarya Kartvel Gürcü Laz Kültür Derneği’nin birinci kuruluş yıldönümü münasebetiyle gerçekleşen geceye Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, Sapanca Kaymakamı Bilgehan Bayar, Gürcistan Ankara Büyükelçiliği Başmüsteşarı Gela Caparidze, Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, İYİ Parti Sakarya İl Başkanı Selçuk Kılıçarslan, ASKF Başkanı Yaşar Zımba, Sakarya Kafkas Kültür Derneği Başkan Vekili Alaattin Özmen, İstanbul Gürcü Kültür Merkezi Derneği Başkanı Fehmi Uzal, İstanbul Gürcü Kültür Evi Derneği Başkanı Erdal Küçük, Macahel Vakfı Başkanı Süleyman Köse, Gölcük Kafkas Kültür Derneği Başkanı Murat Sevim, İnegöl Kafkas Folklör Kültür Derneği Başkanı Ömer Faruk Demirtaş, Bursa Batum ve Havalisi Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Eşref Şentürk, Bursa Artvin Dernekleri Federasyonu Başkanı ve Artvin Kültür Evi Derneği Başkanı Fetanet Yıldırım, Bursa Borçkalılar Derneği Başkanı Mustafa Saraç, Bursa Artvinliler Derneği Başkanı Mustafa Hallaç, 93 Artvin Göçmenleri Derneği Başkanı Halil Aydın, PRUSA Sanat Kulübü Başkan Yardımcısı Eyüp Uzun ile birlikte bu dernek ve kuruluşların yöneticileri de katıldı.

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.

Önerilen Haberler

SUBÜ 13 akademik personel alacak

Hendek Gündemi

SUBÜ 13 akademik personel alacak

Hendek Vakfından anlamlı hizmet

Hendek Gündemi

Hendek Vakfından anlamlı hizmet

Hendek’te Salı günü Nöbetçi Eczane

Hendek Gündemi

Hendek’te Salı günü Nöbetçi Eczane

Kokarca ile mücadele toplantısı yapıldı

Hendek Gündemi

Kokarca ile mücadele toplantısı yapıldı

Kaçak göçmenlerin rüyası Hendek’te bitti

Hendek Gündemi

Kaçak göçmenlerin rüyası Hendek’te bitti

Hendek'te kokarca evleri istila ediyor

Hendek Gündemi

Hendek'te kokarca evleri istila ediyor