HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
Görme Engelli Yusuf Durdurmuş’un Kaleminden Dünya Engelliler Günü
Son Güncelleme: 18.07.2024 12:12
Kategori: Hendek Gündemi
Tarih:
Okunma: 7090
Yorum: 0
Yazı Boyutu:
Paylaş:
HaberHendek.Com Reklamları

Bugün yine 3 Aralık dünya engelliler günü değerli dostlar bugün sizlere yerel yönetimlerin engelliler için hiç değişmeyen ama asla söyledikleriyle bağdaşmayan söylemlerini anlatmak isterim. Bu yazacaklarımı birçok engelli arkadaşım destekleyecektir diye umut ederek yazıma yavaş yavaş geçmek istiyorum. Öncelikle şunu belirtmeden geçemeyeceğim biz engelli değiliz, engellenenleriz. Bunu belirttikten sonra asıl yazımıza geçebilirim. Şimdi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, engelliler bugünde sorunlarını paylaşıyor çözüm yolu arıyor. Ama bir de reklam peşinde olanlar var. Ben bugün bunları yazacağım. Yerel yönetimler 3 Aralık'ta ortaya çıkarlar. Biz engellilerin yanındayız, biz engellilere iş imkanı sağlıyoruz, biz engellilere şu hizmeti getirdik, biz engellilere yol yaptık, biz engellilere akülü araç dağıttık, biz engellileri tatile götürdük, biz engellileri şuradan aldık şuraya getirdik, biz engellilere her türlü hizmeti veriyoruz, biz engellilerin sorunlarını çözüyoruz algısı oluşturmaya çalışıyorlar. Ama aslında engelliler yemiyor bu yalanları. Bir tane yerel yönetim çıkıp demiyor ki bugün biz engelliler için her şey yapmaya çalışıyoruz ama engelliden destek alarak değil kafamıza göre bir engelli yolu yapıyoruz. Ya bir levhada bitiyor ya bir ağaçta ya bir duvarda ya bir arabanın dibinde bitiyor demiyor. Neden biliyor musunuz? Engelliler üzerinden siyaset yapmayı prim olarak görüyorlar. Engelliler için yol yaparsın, engellilere sormazsın gidersin duba dikersin engelliler çarpar bir tarafını sakatlar. Tabi gerekçeleri hemen hazır arabalar geçmesin diye yaptık Allah için sen hiç o dubaya çarptın mı hiç bir tarafını acıttın mı diyesim var. Bu zihniyetteki yerel yönetimde bulunan yöneticilere engelliler için yapılan her şey eksik yapılmakta. Yol, kaldırımlar daha birçok şey sayabilirim ama saymaya gerek duymuyorum yerel yönetimler gelsinler bugün engellilerle resim çektirsinler,biz yanlarındayız desinler ve başlasınlar hikaye anlatmaya. Ben açıkçası çok üzülüyorum dostlar çünkü bizler asla reklam malzemesi değiliz olmadık olmayacağız da. Bizler sadece yerel yönetimlerden bize tanınan haklarımızı uygulamaya geçirecekleri zaman biz engellilerin görüşlerini de alınsın düzgün yapılsın istiyoruz. Bizler engelliler olarak bize karşı bize yapılacak olan hizmetlerde bire bir yer almak istiyoruz. Bu toplumun içinde engelliler de var. Bu toplum engellileri bağrına basmak zorunda biz engelliler topluma emanetiz. Bizleri yok sayamazsınız. Yerel yönetimlere karşı başlattığımız mücadele Allahın izniyle engellilere karşı olumlu bir şeyler yapılana kadar durmak yok yola devam

Hayata zorluklar ile başlamış engelli arkadaşlarım unutmayın ki ömrümüz boyunca daha iyi ve hayatı kaliteli yaşamak sizlerin elindedir. Kendinize güvenmeli ve hayatın tadını çıkarmalısınız. Bizler için dileğim "Zorlaştırma, kolaylaştır. "sözünd­e de olduğu gibi hayatınızı ne kendinizin ne de bir başkasının zorlaştırmasına izin vermeyin; hep güzeli yaşayın 3 Aralık dünya Engelliler Günü 'nüzü kutlarım.

SAKARYALI  YUSUF DURDURMUŞ

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yaşamını yitiren işçi son yolculuğuna uğurlandı

Hendek Gündemi

Yaşamını yitiren işçi son yolculuğuna uğurlandı

Çöp Kovalarını Uludere Çayına Attılar

Hendek Gündemi

Çöp Kovalarını Uludere Çayına Attılar

Patlamada yaralanan genç hayatını kaybetti

Hendek Gündemi

Patlamada yaralanan genç hayatını kaybetti

MHP istişare toplantısında bir araya geldi

Hendek Gündemi

MHP istişare toplantısında bir araya geldi

Hendek Uludere İçme Suyu Arıtma Tesisi öğrencilerin dersine konu oldu

Hendek Gündemi

Hendek Uludere İçme Suyu Arıtma Tesisi öğrencilerin dersine konu oldu

SU ŞEHRİNDE SUSUZ YAŞAMA

Hendek Gündemi

SU ŞEHRİNDE SUSUZ YAŞAMA