HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
Gençlik ve Sosyal Medya
Son Güncelleme: 19.07.2024 04:53
Kategori: Hendek Gündemi
Tarih:
Okunma: 1926
Yorum: 0
Yazı Boyutu: - - -
Paylaş:
HaberHendek.Com Reklamları

Tüm bu kurallar manzumesi o toplumun değerlerini oluşturur. Türk milleti olarak sahip olduğumuz, büyüklerimize son derece saygılı, küçüklerimize karşı yardımsever olmak, karşımızdakilere karşı kibar olmak, giyimimize kuşamımıza özen göstermek, temizlik ve düzene önem vermek, misafirGençlik bir toplumun temel taşıdır, yarınlarıdır, geleceğidir. Umuttur gençlik. Toplumu yarınlarda temsil edecek kitle gençliktir.
Teknolojinin gelişmesiyle günümüzde sosyal medya insanların sosyal yaşamının tümden değişmesine yol açmıştır. Terbiyeli, yardımsever, kibar gençlik yok olmaya başlamış yerine kendini mafya sanan, çete liderlerini rol model alan, şiddeti, küfrü, her türlü ahlaksızlığı benimseyen, insanlara ve hayvanlara sevgisi, saygısı kalmamış bir gençliğin yetiştiği görülmektedir.
Sosyal medyada kendisini ve paylaştıklarını teşhir ederek her beğeni tıklamasında egosunu tatmin eden, yaptığı tüm eylemleri, yediğini, gezdiğini, gördüğünü paylaşmazsa kendini eksik hisseden, mutluluğu sosyal medyada aldığı beğeni sayılarına endeksli olan, bağımlı düzeyinde sosyal medya kullanan çok fazla insan var. Hal böyle olunca beğeni uğruna çok farklı yollara başvuran gençlerle sosyal medyada karşılaşıyoruz.
Aileler de de durum çok farklı değil. Kadına, çocuğa, yaşlıya karşı artan oranda ürkütücü boyutta saldırganlık, şiddet, tecavüz haberlerini her geçen gün televizyonlarda, haber kanallarında görmekteyiz. Dizilerde, TV programlarında saldırganlık, kaba kuvvet özendirilmekte, bunu gören gençlerin saldırgan davranışlara yöneldiği gözlenmektedir.
Netice olarak tüm bu olumsuz durumlar, Türk toplumu olarak bizim yazılı olmayan kurallarımızı oluşturan toplumsal değerlerimizi kaybetmemize, hassasiyetlerimizi yitirmemize, insanlarımızın birbirine karşı hürmetinin, muhabbetinin azalmasına sebep olmaktadır.
Peki ne yapılmalı?
İnsanlar ile yapılan paylaşımlar iyiye, güzele, gelişmeye yönelik olmalı ki anlamlı olsun. Çok geç olmadan bu kültürü yaymalıyız.
TV dizilerinde, programlarda kendi kültürümüzün güzelliklerini ön plana çıkaran senaryolar arttırılmalı, üst düzey bilimsel bir komisyon kurulmalı ve sosyal medyada, televizyon programlarında insanlara verilmek istenen bu yanlış algılardan programlar temizlenmelidir. Sosyal medyada kültürümüzün, değerlerimizin özendirildiği uygulamalar teşvik edilmeli, gençlerimizin bu uygulamalarla muhatap olmaları sağlanmalıdır.
Zaten zor olan hayatımızda daha büyük olumsuzlukların yaşanmaması için toplumsal olarak dikkatli olmalıyız. Bu tür davranış bozukluğu olan kişileri, özellikle çocukları ve gençleri tespit etmeliyiz. Profesyonel yardım almalarını sağlamalıyız ayrıca davranışlarımız ile örnek olmak sureti ile düzeltmeye katkı vermeliyiz.
Ne oldu da böyle olduk, yitirdiklerimiz ile kaybettiğimiz değerlere ne sebep oldu kim ya da kimler bu oyunu kurdular bu toplumun genleriyle oynadılar ve oynuyorlar. Çok ince elenip tespitler yapılmalı ve ilk önce aileden başlamak kaydı ile eğitimler verilmeli ataerkil yaşamanın güzellikleri tekrar topluma kazandırılmalı.
Tüm devlet kurumlarını, yerel yönetimleri ve kanaat önderlerini bu hassasiyeti göz önünde bulundurarak, toplumumuzun ileride duyarsız umarsız değerlerini kaybetmiş bir toplum olmaması adına adım atmaları için göreve davet ediyorum..

Tarihine, Kültürüne, Diline, Örf Ve Adetlerine YABANCI Bir Gençlik Yaratmamak Adına...

EL ELE GÖNÜL GÖNÜLE OLALIM

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.

Önerilen Haberler

Kaçak göçmenlerin rüyası Hendek’te bitti

Hendek Gündemi

Kaçak göçmenlerin rüyası Hendek’te bitti

Hendek’te Cumartesi ve Pazar günü nöbetçi eczane

Hendek Gündemi

Hendek’te Cumartesi ve Pazar günü nöbetçi eczane

Hendek'te kokarca evleri istila ediyor

Hendek Gündemi

Hendek'te kokarca evleri istila ediyor

Vatandaşlara Kokarca ile mücadele eğitimi veriliyor

Hendek Gündemi

Vatandaşlara Kokarca ile mücadele eğitimi veriliyor

MHP Hendek’ten birlik ve beraberlik mesajı

Hendek Gündemi

MHP Hendek’ten birlik ve beraberlik mesajı

SAKE Marmara Bölgesi Akredite Ekipler Kampında

Hendek Gündemi

SAKE Marmara Bölgesi Akredite Ekipler Kampında