HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
Gelecek'te yeniden Ender Serbes
Son Güncelleme: 18.07.2024 19:43
Kategori: Hendek Gündemi
Tarih:
Okunma: 1209
Yorum: 0
Yazı Boyutu: - - -
Paylaş:
HaberHendek.Com Reklamları

Gelecek Partisi İl Başkanlığı’nın 1. Olağan Kongresi, dün Hünkar Park’ta gerçekleşti. Kurucu Başkan Ender Serbes ve Ferizlili Özkan Kam aday oldu. Kongreye; Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci, Kurucular Kurulu Üyesi Nuray Sağıroğlu, Siyasi Partilerin temsilcileri, bazı STK temsilcileri, delegeler ve davetliler katıldı. Kongre’de 379 delegenin 188’i oy kullandı. Kurucu Başkan Ender Serbes 101 oy alarak güven tazelerken, rakibi Özkan Kam ise 87 oy aldı.

‘ENGELLEMELER BİZİ YILDIRMADI’

Kongre’de Divan Başkanlığı’na Doğan Demir seçildi. İlk konuşmayı ise Kurucu İl Başkan Ender Serbes yaptı. Serbes, “Partimiz daha fikir aşamasındayken bile engellenmeye çalışıldı. Bütün zorluklara göğüs gererek Gelecek Partisi kuruldu ve teşkilatlandı. Dışarıdan yapılan engellemeler bizi yıldırmadı aksine büyük bir güç ve motivasyon verdi. Bir olduk, dik durduk ve karşımıza çıkan her türlü zorluğu birlikte açtık. Türkiye’nin en kronik sorunu ilkesiz siyasetçilerin güçlü konumda olmalarıdır. Ceketi bile aday göstererek seçtiğiniz anda artık nihayete ermelidir. En büyük ilkesizlik hak etmeyenlere emek harcamayanlara destek olarak milletin koltuğuna oturtturulmasıdır” dedi.

TEMURCİ’DEN SAKARYA VURGUSU

Parti Sözcüsü Selim Temurci, “Sakarya’da çok büyük bir mücadelenin içinden geliyoruz hep birlikte. Sakarya bu milletin değerlerinin dik duruşunu, bu milletin sembol olduğu en güzide şehirlerimizden bir tanesidir. Böyle bir şehirde bulunmak hatta hafızların şehrinde bulunmak kurtuluş savaşında hep birlikte hafız olduğunu söyleyen o dik duran insanların şehrinde bulunmak güzel. Bu kongreyi güzel bir ortamda gerçekleştirmek bizi hak makamına taşıyor” dedi.

‘YOLSUZLUK BATAKLIĞINA MI SAPLANDI?’

Korkusuz insan tarafından Gelecek Partisi’nin kurulduğunu söyleyen Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, “Bakıyorum, Sakarya’da bazı sorunların yeterince dile getirilemediğini görüyorum. Seçimlerin üzerinden 2 yıl geçti. Başlattığımız projeler olduğu yerde kalmış. Arifiye-Karasu demiryolu. Soruyorum yetkililere, ‘neden bu proje yürümüyor?’ diyorlar ki, ‘bataklığa denk geldi.’ bende diyorum ki, ‘acaba yolsuzluk bataklığına mı saplandı?’ bunun için mi proje yürümüyor. Genel Başkanımızın taahhüt ettiği bin yataklı hastanenin projeleri bitti ve teslim ettik. Başakşehir Hastanesi ile birlikte Sakarya bin yataklı hastane aynı anda başbakanın önüne gitti. Başakşehir Hastanesi onaylandı, Sakarya Şehir Hastanesi reddedildi. Çünkü Sakarya meydanında şehir hastanesi sözünü Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu verdi” dedi.

BAŞKAN YÜCE’YE SESLENDİ

‘Projeleri rafa kaldırabilirsiniz ama bunu Sakarya’nın gönlünden silemezsiniz’ diyen Üstün, “Biz, milletvekilliğinden ayrılırken adliye binamızın 45 dönümlük yerini hazırlayıp, teslim ettik ve planlarını çıkarttık. Temelinin ne zaman atılacağını bekliyorum. Bu projelerin hepsinin hesabını soracağız. Değerli başkanım siz Sakarya’nın büyükşehir başkanısınız. Artık Rize’den dönün. Gelin buraya, Rize’yi oradakiler yürütür. Gelin buraya artık. Bakın size bir dost tavsiyesi, 3 yılınız kaldı. 2’si gitti. Leyleğin ömrü lak lakla geçermiş. Artık Sakarya’nın sorunlarına odaklanın. İstanbul Depremi’nden bahsediliyor. Sakarya’nın deprem periyodu 30 yılda 1’dir. 30 yıl yaklaşıyor. Depreme Sakarya hazır mı?” ifadelerini kullandı.

DAVUTOĞLU KONGREYE BAĞLANDI

Kongreye katılamadığı için tele konferans yöntemiyle bağlanan Genel Başkan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, kongrenin hayırlara vesile olmasını diledi. Genel Başkan Davutoğlu, gündeme ilişkin değerlendirmede bulunurken, Sakarya’nın ülke adına önemli bir şehir olduğunu vurguladı. Konuşmaların ardından faaliyet ve genel bütçe raporları okunarak oy birliğine sunuldu. Raporların okunmasının ardından seçime gidildi. Kurucu Başkan Ender Serbes 101 oy alarak güven tazelerken, rakibi Özkan Kam ise 87 oy aldı.

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.

Önerilen Haberler

Kaçak göçmenlerin rüyası Hendek’te bitti

Hendek Gündemi

Kaçak göçmenlerin rüyası Hendek’te bitti

Hendek’te Cumartesi ve Pazar günü nöbetçi eczane

Hendek Gündemi

Hendek’te Cumartesi ve Pazar günü nöbetçi eczane

Hendek'te kokarca evleri istila ediyor

Hendek Gündemi

Hendek'te kokarca evleri istila ediyor

Vatandaşlara Kokarca ile mücadele eğitimi veriliyor

Hendek Gündemi

Vatandaşlara Kokarca ile mücadele eğitimi veriliyor

MHP Hendek’ten birlik ve beraberlik mesajı

Hendek Gündemi

MHP Hendek’ten birlik ve beraberlik mesajı

SAKE Marmara Bölgesi Akredite Ekipler Kampında

Hendek Gündemi

SAKE Marmara Bölgesi Akredite Ekipler Kampında