HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
Fuarın Güzelleri Podyuma Çıktı
Son Güncelleme: 24.07.2024 05:52
Kategori: Hendek Gündemi
Tarih:
Okunma: 1140
Yorum: 0
Yazı Boyutu: - - -
Paylaş:
HaberHendek.Com Reklamları

Teke, koç ve buzağı güzellik yarışmasında Sakarya'nın yetiştiricileri adeta gövde gösterisi yaptı. İnatçı tekelerin tozu dumana kattığı yarışmada jüri şampiyonları belirlemekte zorlandı.

GL Platform Fuarcılık tarafından Sakarya Ticaret Borsası ev sahipliğinde, Hendek Belediyesi'nin desteğiyle düzenlenen Tarım Hayvancılık Makinaları Teknolojileri ve Yem Fuarı, ikinci gününde yine ziyaretçi akınına uğradı. Üreticiler özellikle tarım makinaları standlarında kuyruklar oluşturdu. Fuara, Sakarya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ile Sakarya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'nin düzenlediği "Teke, Koç ve Buzağı Güzellik Yarışması" damga vurdu.

Sakarya'nın üstün genetik özelliklere sahip, özenle süslenen güzelleri, manken gibi yürüyüşleriyle tüm dikkatleri üzerlerinde topladı. Yetiştiriciliğe teşvik etmek için düzenlenen yarışmalara 25 yetiştirici katıldı. Kıran kırana geçen yarışmada, hayvanların sağlık durumu, vücut ölçüleri, yaşları, boynuz yapısı, ırk özellikleri ve vücut uyumu kriterlerine göre değerlendirme yapan juri, seçim dereyece girenleri belirlemede zorlandı.

Yarışma bahane, birliktelik şahane

Güzeller içinden ilk üçe girenler zorlu bir karar verme süreci sonrasında açıklandı. Değerlendirme sonucunda Koç Yarışması’nda birinciliğe Pamukova’dan Recep Yılmaz’ın yetiştirdiği Ayber adını verdiği koç layık görüldü. Teke kategorisinin şampiyonu ise Geyve Yaylak’tan Arif Avcı’nın yetiştirdiği “Reis” oldu. Avcı, yetiştirdiği her hayvana gözü gibi baktığını söyledi.

Biberonlu Çilek şampiyon oldu

Simental Irkı Buzağı kategorisinde biberonuyla podyuma çıkan “Çilek” isimli buzağı birinci oldu. Holstein Irkı Buzağı Kategorisinde ise Osman Yavuz’a ait “Baran” rakiplerini geride bırakarak gönülleri fethetti. Yavuz “Yarışma bahane, birlikte olmak şahane” dedi.

Dertlerine derman olacağız

Sakarya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yasin Toçoğlu zorlu koşullar altında üretim yapan çiftçilere moral olmak için bu yarışmaları düzenlediklerini belirterek “Biz bölgemiz dahilindeki her yetiştiriciye tek tek ulaşmaya çalışıyoruz. Onlar sıkıntı ve sorunlarında bizimle temasa geçiyorlar biz de elimizden geldiğince dertlerine derman oluyoruz. İnanıyoruz ki el ele verilince aşılmayacak sorun yoktur” diye konuştu.

Tarım yaşamdır, dönüşümdür

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Erhan Fidan ise tarım ve hayvancılığın "yaşamı ve dönüşümü" ifade ettiğini belirterek "Türkiyenin en verimli topraklarına sahibiyiz. Dört mevsim tarım yapıyoruz” dedi. HAYKOOP Başkanı Recep Pulat da seneye düzenlenecek olan yarışmada hayvanların açık artırma ile satılması önerisinde bulunarak “Seneye birinci olanlardan birini de ben alacağıma söz veriyorum. Maksat üretici kazansın” dedi. Yarışma sonunda üçüncüler çeyrek, ikinciler yarım, üçüncüler de tam altın kazanırken, katılan tüm çiftçilere yem hediye edildi.

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.

Önerilen Haberler

SUBÜ 13 akademik personel alacak

Hendek Gündemi

SUBÜ 13 akademik personel alacak

Hendek Vakfından anlamlı hizmet

Hendek Gündemi

Hendek Vakfından anlamlı hizmet

Hendek’te Salı günü Nöbetçi Eczane

Hendek Gündemi

Hendek’te Salı günü Nöbetçi Eczane

Kokarca ile mücadele toplantısı yapıldı

Hendek Gündemi

Kokarca ile mücadele toplantısı yapıldı

Kaçak göçmenlerin rüyası Hendek’te bitti

Hendek Gündemi

Kaçak göçmenlerin rüyası Hendek’te bitti

Hendek'te kokarca evleri istila ediyor

Hendek Gündemi

Hendek'te kokarca evleri istila ediyor