HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
Fındık Yevmiye Fiyatı Belirlendi
Son Güncelleme: 18.07.2024 11:29
Kategori: Hendek Gündemi
Tarih:
Okunma: 6058
Yorum: 2
Yazı Boyutu:
Paylaş:
HaberHendek.Com Reklamları

26 Mart 2010 tarih ve 27531 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2010/6 sayılı "Mevsimlik Gezici Tarım İşçilerinin Çalışma ve Sosyal Hayatlarının İyileştirilmesi" ile ilgili genelge gereği oluşturulan "Sakarya İli Hendek İlçesi Gezici Tarım İşçileri İzleme Kurulu", Kaymakam Orhan Burhan Başkanlığında toplandı.

Toplantıya İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Deniz Kün, İlçe Yazı İşleri Müdür Vekili Ersel Dede, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Arslan, İlçe Sağlık Müdürü Dr.Esra Koşucu, İlçe Nüfus Müdürü Turgay Azın, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdür Vekili Erhan Sunman, Belediye Zabıta Müdürü Murat Tokat, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Meral Uygun, İlçe Ziraat Odası Başkanı Hayri Duran ve Hendek Muhtarlar Derneği Başkanı Dursun Emin Kula katıldı.

Toplantıda konuşma yapan Kaymakam Orhan Burhan “İşçilerin ve ilçe halkının birbirinin emek ve işine duydukları ihtiyaç, kardeşlik ve dayanışma bilincini güçlendirmeye yönelik olarak konuyla ilgili kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyonun sağlanması, yürütülmesi gereken faaliyetlerin izlenmesi, uygulama sırasında doğabilecek sorunlara çözüm üretilmesi ve bir veri tabanı oluşturulması amacıyla toplandık. İşçilerin ihtiyaç duyduğu insani asgari ihtiyaçların karşılanması ve ilçemiz uzak veya yakın fark etmeksizin tüm mahallelerimizde mahallelerinde gerekli önlemlerin alınması için kamu kurum ve kuruluşlar ile muhtarlarımız olarak üzerimize düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmemiz gerekmektedir. Ancak ilçemize gelen mevsimlik tarım işçilerinin ihtiyaçlarının karşılanması hususunda asıl görev işveren ve Dayıbaşı diye tabir edilen aracılardadır” şeklinde konuştu.

Toplantıda, kurumların yapacakları iş ve işlemler ile bu konudaki yaşanan/yaşanacak olası uyuşmazlıklarda tereddütlerin kaldırılması için tarımda iş aracılığı yönetmeliğinin 4857 sayılı iş kanununun 39. maddesinde belirtilen "işçilerin kazançlarının(yevmiyelerinin) günlük asgari 60,00 TL olarak belirlenmesine, fındık toplamaya, örf ve adetlere göre sabah 07.00'da başlanmasına ve akşam 19.00'da sona ermesine, ancak, işçilerin günlük ihtiyaç ve istirahat için toplam en az 1,5 saat istirahat molası verilmesine karar verildi.

 

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
#2117 Çok önemli degil - 2017-07-29 02:48:07
El insaf günlük iş saati 8 saattir 1 saat mola toplam 9 saattir. Sabah 7 akşam 9 yani 12 saat. Saat ücreti 3 saat fazla mesai var. Saat ücreti olarak hesaplanmalı. Saati 5 tl 8 saat 40 tl. Kalan 3 saat de 6.65 tl den hsp la 60 tl. Ondan sonra tarla sahipleri yevmiyeci bulamıyor. Boşver toplasın kendileri. Fındığı olanlar kg 20 olsun diyor is yevmiye gelince 60 tl.
#2114 Memnune özözen - 2017-07-27 23:08:41
Hiçte inandırıcı deyil sabah 7 akşam 7 12 saat bizim hendekte yok öyle bi şey geçen yıl bile yevmiye 70 tl idi sabah 8 akşam 6 sabah yarım saat dinlenme ve ihtiyaç molası öğleden sonra yarım saat mola 1 buçuk saat öğle paydosu çavuşa çift yevmiye yoksa tarlana gelmezler çavuç ne derse o olur tarla sahibini dinlemezler çavuș küçük çocukları da işçi sayıyor eskisi gibi hiçbir eleman yok artık vicdanlı olanlara ne mutlu diyorum
Yaşamını yitiren işçi son yolculuğuna uğurlandı

Hendek Gündemi

Yaşamını yitiren işçi son yolculuğuna uğurlandı

MHP istişare toplantısında bir araya geldi

Hendek Gündemi

MHP istişare toplantısında bir araya geldi

SU ŞEHRİNDE SUSUZ YAŞAMA

Hendek Gündemi

SU ŞEHRİNDE SUSUZ YAŞAMA

Hendek Uludere İçme Suyu Arıtma Tesisi öğrencilerin dersine konu oldu

Hendek Gündemi

Hendek Uludere İçme Suyu Arıtma Tesisi öğrencilerin dersine konu oldu

Hendek MYO'dan İşimiz Gücümüz İstihdam projesi

Hendek Gündemi

Hendek MYO'dan İşimiz Gücümüz İstihdam projesi

Hendek’te Salı günü Nöbetçi Eczane

Hendek Gündemi

Hendek’te Salı günü Nöbetçi Eczane