HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
Eski Bakana Büyük Ayıp
Son Güncelleme: 18.07.2024 10:24
Kategori: Hendek Gündemi
Tarih:
Okunma: 4292
Yorum: 6
Yazı Boyutu:
Paylaş:
HaberHendek.Com Reklamları

Hendek’e büyük hizmetleri olmuş Sakarya’nın yetiştirdiği önemli siyasetçilerden Nevzat Ercan, aktif siyaset yaptığı dönemde Hendek Yenimahalle’de cami yapımı için arsa bağışladı. Dönemin dernek yöneticileri, Nevzat Ercan’a jest olsun diye camiye babası Mehmet Ercan’ın adını verdi. Yıllar sonra Mehmet Ercan Camii’nin ismi Yenimahalle Merkez Camii, cami beratında ki Mehmet Ercan ismi ise silindi.

Eski Bakan Nevzat Ercan’ın Devlet Bakanı olduğu dönemlerde Diyanet işleri Başkanlığının da kendisine bağlı olması nedeniyle Cami yapımının hızlandırılması amacı ile çalışmalar yaparak kısa sürede bitirilmesinde büyük pay sahibi oldu.

Eğitim Fakültesinin gelmesinde, 2.OSB’nin kurulmasında ve Dikmen Ballıkaya’da ki su hattının ilçemize gelmesine vesile olan Eski Orman Bakanı Nevzat Ercan’a yapılan bu ayıp karşısında vatandaşlarda tepki gösterdi.

Bir insanın kalbini kırmak, 70 Kabe’yi yıkmak gibidir

Eski Bakan Nevzat Ercan “ Diyanet işleri başkanlığının bana bağlı olduğu dönemlerde kaynak aktarılması yönünde bizzat talimatlar verdim. Cami yapımı tamamlandı ve o dönemin dernek yöneticileri camiye benim ismimi vermek istedikleri ilettiler. Ben burayı Allah rızası için verdim. Benim adımı vermeyin dedim. Yöneticiler ısrar ettiler. İlla ki bir isim verecekseniz rahmetli olan annem var babam var, benim adımın verilmesi olmaz şeklinde cevap verdim. Dernek yöneticileri karar defterine işleyerek babamın adını verdiler. Birileri bu isimin buradan inmesi için uğraştılar. Bir insanın kalbini kırmak, 70 Kabe’yi yıkmak gibidir. Şimdi benim kalbimi kırıp, babamın ismini indirip, orada namaz kılacaklara soruyorum. Ne kadar bizim din anlayışımıza uygun. Onu onların vicdanlarına bırakıyorum. Ben bu Hendeğe ve ülkeme her şeyimle hizmet ettim. ” diyerek kırgınlığını dile getirdi.


Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
#1547 Filiz Çim - 2017-01-07 02:51:42
Ne sebeple,?gereksinim ne?Sayın Nevzat Ercan tüm siyasi hayatında ne bir şaibeye ismi karışmış,ne de yakışıksız ilişkileri olmuş Hendeğin gururu olmuş bir devlet adamıdır.Kendi nezaketi ile adının verilmesini istememiştir.Baba isminin verildiği bu camii nin adını değiştirmenin gerekçesi nedir?Ayıptır.Bir kasıt aramaktan öte anlam verilemez.Bu yanlıştan dönülmeli hatta özür dilenmelidir.Allahın Evi camii kutsal mekanlar kişisel siyasi meselelere karıştırılmamalıdır.Hatta Sayın Nevzat Ercan'ın Hendek'imize yaptığı sayısız hizmetleri hatırlayarak,uygun olan başka bir mevkide adı verilerek ödüllendirilmelidir.
#1545 hendekli - 2017-01-06 10:28:01
kimin fikriyse bu saygısızlık küstahça verilmiş bu yanlışı şiddetle kınıyorum dernek asil görevini icra etsin
#1544 HENDEK - 2017-01-06 08:43:43
İNANIN ÇOK ÜZÜLDÜM İNŞAALLAH BU HATADAN EN KISA ZAMANDA DÖNÜLÜR. BAŞKALARININ YAPTIĞI BAĞIŞLARI BİLE ÇEKEMEYENLER ACABA BU MEMLEKETE NE BAGIŞ YAPTILAR ÇOK MERAK EDİYORUM. BUNDAN SONRA DA BAGIŞ YAPACAKLARIN HEVESİDE KIRILIR. NE AKLA HİZMET ACABA?
#1543 Muhammet Sedef - 2017-01-05 21:39:13
Ayıp etmişler..Eğitim Fakültesinin Hendek te açılmasına vesile olmuştur..Başka hiçbir ilçede Fakülte yoktur..Üstelik Eğitim Fakültesi en çok öğrencisi olan bölümdür
#1542 MehmetVasfitufekci@mail.com - 2017-01-05 20:49:28
BIZLERDE ADETTIR. BIR MERHUMUN ADINI VERIRIZ SONRA SILER BASKASININ ADINI YAZARIZ. BU KADAR UCUZMU MERHUMA VERILEN ISMI DEGISTIRMEK YAZIKLAR OLSUN .AVRUPAYLA ARAMIZDAKI FARK ADAMLAR BIR ISIM VERDILERMI O ISMI SILMEZLER. YAGCININ BINININ AILESININ ADINI CAMIYE VERIRLER HANI KUL HAKKI VARDI BIZLERDE NE KUL HAKKI KARDESIM KUL HAKKINI DUSUNEN KIM
#1541 vatandaş - 2017-01-05 19:42:25
Nevzat Ercan kendisinden meşru şekilde yardım isteyen herkese siyasi düşüncesine bakmadan elinden gelen bütün yardımları yapmış Bakanken Halka inilmez çıkılır ilkesini hayata geçirmiş ekonomik olarak yakın çevresindeki bütün ekibiyle sıfırı tüketen ender bir politikacıdır.Onun memleketimize kazandırdıklarına ise yüzsüz yerel bazı yöneticiler kendi eserleriymiş gibi sahip çıkıp propoganda yamışlardır.
Hayatını kaybedenlerin sayısı üçe yükseldi

Hendek Gündemi

Hayatını kaybedenlerin sayısı üçe yükseldi

Patlamada acı büyüyor, 2 işçi 2 dram

Hendek Gündemi

Patlamada acı büyüyor, 2 işçi 2 dram

Hendek MYO'dan İşimiz Gücümüz İstihdam projesi

Hendek Gündemi

Hendek MYO'dan İşimiz Gücümüz İstihdam projesi

Haberhendek’te dolu dolu sezon sizlerle

Hendek Gündemi

Haberhendek’te dolu dolu sezon sizlerle

Tarım ve Hayvancılık Fuarı Hazırlıkları Devam Ediyor

Hendek Gündemi

Tarım ve Hayvancılık Fuarı Hazırlıkları Devam Ediyor

Hendek Kahraman Mahallesi asfalt ile buluştu

Hendek Gündemi

Hendek Kahraman Mahallesi asfalt ile buluştu