HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
Engelliler Siyasetçilerden Laf Değil, İcraat Bekliyor
Son Güncelleme: 24.07.2024 11:03
Kategori: Hendek Gündemi
Tarih:
Okunma: 10197
Yorum: 0
Yazı Boyutu:
Paylaş:
HaberHendek.Com Reklamları

Birkaç aydır sosyal medyayı o kadar sıkı takip ediyorum ki engellileri ziyaret eden bir siyasetçi olacak mı yada onlar için bir proje açıklayacak mı diye. Nerde daha engellileri doğru dürüst ziyaret eden bir siyasetçinin paylaşımına rastlamadım.

Konumuza dönersek engelliler günü olur siyasiler engellilerin yanındayız sorunlar çözülecek diye demeç veriyorlar,  engellilerle fotoğraf çektiriyorlar. Ancak şunu söyleyebilirim engellilerin sorunlarını çözmek için doğru dürüst bir çalışma yok. Engellilerin en büyük problemi ekonomik özgürlüklerinin sağlanamaması. Boş vaatler verip de engellileri avutmaya çalıştıklarını zannedenler aslında engelli kardeşlerim sizin bu dediklerinize inanmıyor. Çünkü sadece lafta konuşulduğunu, icraate gelince göstermelik iş yapıldığını her engelli ezberlemiştir.  Şimdi yazacaklarım çok önemli.

Engelliler için bir yol yapıyorlar engelli vatandaşa sormuyorlar, engelli o yoldan yürüdüğü zaman yol üzerinde çıkan engellerle savaşmak zorunda  kalıyor. Esnafı uyarıyorsun  engelli yollarına ürün yada eşya  koymayın engelliye engel çıkartıyor diyoruz esnaf  bazen duyarlı oluyor kaldırıyor bazen de belediye birşey demiyor diyip oradan koyduğu ürünü  eşyayı kaldırmaya tenezzül bile etmiyor.   Engelliler için asansör koyuyorlar bu asansörleri engellilerden çok engelli olmayanlar kullanıp bozuyorlar, sonra engelli vatandaş asansöre binmek istediğinde asansör bozuk tabi bozulur.

Çözüm engelli asansörlerine engelliler dışında kimse binmesin diye engellilere asansörlerin kapısını açan bir kartlı sistem getirmek olur. Dolayısıyla engellilerden başkası binemez ve asansör de bozulmaz.  Bina giriş- çıkışlarını araçlar kapatıyor tabi bunun yanı sıra kaldırımları da işgal ediyorlar. Şoföre soruyorsun kardeşim burası kaldırım cadde değil bunu neden buraya koyuyorsun diye, yer yok  birazdan kaldıracağım diyor ama şunu bilmiyor  arabayı koydun bina girişine yada kaldırım üzerine sonra gittin evden bir engelli çıkacak senin arabanın üzerinden uçarak mı  yada  kaldırımdaki arabanın olduğu yerden bir engelli geçecek  nasıl geçecek  şimdi soruyorum. Engelliler için yapılan hiçbir şey neden engellilere sorulmadan yapılıyor.

Gelişine güzel göstermelik aman canım yaptık işte oldu mu demek istiyorsunuz.  Daha yaz yaz bitmez ama bu kadar da yeterli olacağını düşünüyorum. Şimdi asıl sözümüzü yazarak yazımızı tamamlayalım isterseniz. Engelliler de burada yaşıyor sizler gibi her birey gibi engelliler de ve aileleri de oy kullanacaklar. Milletin oyu oy da engellilerin ve ailelerinin oyu ne  diye sormadan kendimi alamıyorum. Engelliler de bir birey engelliler de oy kullanacaklar bunu hiçbir aday unutmasın

Sakaryalı Şampiyon Yusuf Durdurmuş

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Çalman, Türk Yerel Hizmet Sendikası İl Başkanı oldu

Hendek Gündemi

Çalman, Türk Yerel Hizmet Sendikası İl Başkanı oldu

Namlı; Sayın Sofu hatır için oy verilmez

Hendek Gündemi

Namlı; Sayın Sofu hatır için oy verilmez

Çöp Kovalarını Uludere Çayına Attılar

Hendek Gündemi

Çöp Kovalarını Uludere Çayına Attılar

Namlı Meclis Gündem Maddelerini değerlendirdi

Hendek Gündemi

Namlı Meclis Gündem Maddelerini değerlendirdi

Patlamada yaralanan genç hayatını kaybetti

Hendek Gündemi

Patlamada yaralanan genç hayatını kaybetti

Hendek’te Cuma günü Nöbetçi Eczane

Hendek Gündemi

Hendek’te Cuma günü Nöbetçi Eczane