HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
ENGELLER AŞILIR ENGELLİ OLARAKDA YAŞANIR
Son Güncelleme: 21.07.2024 06:23
Kategori: Hendek Gündemi
Tarih:
Okunma: 3947
Yorum: 0
Yazı Boyutu: - - -
Paylaş:
HaberHendek.Com Reklamları

Engellilik, yalnızca engellileri ve onların ailelerini değil, toplumun tamamını ilgilendiren bir konudur.  Tüm sağlıklı insanların birer engelli adayı olduklarının bilinciyle çözümler üretilmeli

engellilerimizin önündeki her türlü engel kaldırılmalıdır.

Siyasi partilerimizin değerli Başkan ve yöneticileri genel ve yerel seçim zamanlarında partilerimizden aday adayı olacak engellilerden katılım ücreti almıyoruz, aday adayı olun sizleri listelerimize alalım diyerek engellilerin temiz duygularıyla oynadınız. Sonuçlar açıklandığında  kendilerini yedek listelerde  bile göremeyen  engellilerin saf, temiz duygularını sömürdünüz. Engelli STK’larımızın önünden bile geçmeyen, seçildikten sonra engellileri unutan kendinize yakın 2-3 kişiyi  600 Milletvekilinin bulunduğu TMMM’de Milletvekili yaptınız. Biliyor musunuz binlerce Belediye Başkanının olduğu Ülkemizde yalnızca bir engelli Belediye başkanımız var. Binlerce Belediye Meclis üyesinin bulunduğu Belediyelerimizde engelli meclis üyesi sayısı yalnızca 30 kişi. Genel Merkez, İl ve İlçe Parti yönetimlerinizde bile engellilere yeterince yer vermediniz.  Toplam Ülke nüfusumuz içinde yüzde on olan engellilere, siyasi temsilde yüzde on temsil hakkı vermediğiniz için vicdani rahatsızlık duymuyor musunuz?

Değerli Mühendislerimiz, Mimarlarımız, Şehir Plancılarımız,  yapmış olduğunuz konut projelerinde, çevre düzenlemelerinde, ulaşabilirlik,erişeb­ilirlik düzenlemelerinde engellileri hiç düşünmediniz. Mesleki etik,insani tavır yerine ballı kazançları tercih ettiniz.

Kamu ve Özel sektör kurumlarımız engellilere ayrılan kotaları doldurmayarak engellileri iş yaşamında mağdur ettiğinizin farkında mısınız?  Engelli insanları hep yardıma muhtaç, sosyal yardımlara bağımlı ve dört duvar arasında yaşayan insanlar olarak gördünüz; Engelli insanların ekonomik bağımsızlığını kazanarak, toplumun üretken bireyleri olması yönünde çaba göstermediniz, mutlu musunuz?

Ben Engellilere yönelik sivil toplum ve kurumsal çalışmalara, engelli hakları mücadelesine  ömrünün yirmi yılını adamış engelli bir kişi olarak bu yaşanan lara   çok üzülüyorum”

Ülkemizde yaşayan milyonlarca engelliyi yok sayan, engellilere çile çektiren anlayış sahiplerini kınıyorum. Milyonlarca engelli ve engelli ailesi yaşadıkları hak kayıpları nedeniyle kırgın ve üzgün. Engelli kardeşlerimin tepkileri ne olur  bilemiyorum;

Siyasetçiler, süslü mesajlar yayınlar! Belediyeler, Engellilere özel programlar düzenler! Protokol, programa katılmak için adeta birbiriyle yarış eder! 3 Aralık günü mikrofonu eline alanlar, edebiyat yapma yarışına girer ve o gün, göz yaşları sel olur!!! O gün Engellilerle fotoğraf çektirme yarışı yapılır! Engelliler, 3 Aralık günü hatırlanır, 4 Aralık sabahı Engellilerin hayatı normale döner! Normal hayat ile birlikte sıkıntılar ve sorunlar devam eder!

 Engel onlarda değil; onları engelligören zihinlerdedir. Empati kurarak engellerikaldırmak, herkes gibi toplumsalhayata tam katılmalarını sağlamak, hepimizinvazifesi olmalıdır.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün toplumda engellilere yönelik farkındalığın artmasına ve daha fazla sorumluluk alınmasına vesile olmasını temenni ediyorum.

MİLLİ YÜZÜCÜ SAKARYALI YUSUF DURDURMUŞ

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.

Önerilen Haberler

Hendek’te Çarşamba günü Nöbetçi Eczane

Hendek Gündemi

Hendek’te Çarşamba günü Nöbetçi Eczane

Hendek’te silahlı saldırı

Hendek Gündemi

Hendek’te silahlı saldırı

Karayolları Personeli oturma eylemi yaptı

Hendek Gündemi

Karayolları Personeli oturma eylemi yaptı

Yarıca'da Kullanılmayan Okul ve Çocuk Parkı Bakım Bekliyor

Hendek Gündemi

Yarıca'da Kullanılmayan Okul ve Çocuk Parkı Bakım Bekliyor

Düğünde rastgele ateş etti, kendini ve 3 kişiyi yaraladı

Hendek Gündemi

Düğünde rastgele ateş etti, kendini ve 3 kişiyi yaraladı

UNUTURSAM HATIRLAT SEMİNERİNE TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR

Hendek Gündemi

UNUTURSAM HATIRLAT SEMİNERİNE TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR