Eğitimde şiddete hayır
Kategori: Hendek Gündemi
Tarih:
Okunma: 1019
Yorum: 0
Yazı Boyutu: a - a - a - a
Paylaş:
Güncelleme Tarihi: 21.05.2024 19:45

Hendek'te okulda yaşanan darp vakasından sonra Türk Eğitimsen, Eğitim iş, Eğitim Sen ve Eğitim Birsen  Hendek İmam Hatip Ortaokulu önünde toplanarak konuyla ilgili ortak basın açıklaması yaptı. Açıklamada, "Hendek'te kendisini veli zanneden kişi ve çete üyesinin, bir eğitim yuvasında iletişimi ve çözümü şiddette bularak, okul müdürümüzü ve sosyal bilgiler öğretmenimizi okul içinde darp etmeleri tam anlamı ile eşkiyalıktır, vandalizmdir." denildi.
Hendek İmam Hatip Ortaokulu'nda meydana gelen olayda, okulda öğrenim gören bir öğrencinin velileri, okula gelerek okul müdürünü ve müdür yardımcısını darp etmişti.
Olay sonrası polis ekiplerince gözaltına alınan ve işlemleri sonrasında adliyeye şüpheliler, "Kamu Görevlisine Karşı Silahla Kasten Basit Yaralama" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
Hendek'te yaşanan ve okul müdürü ile yardımcısının maruz kaldığı olaya Sakarya'daki eğitim sendikaları sessiz kalmadı.
Eğitim Bir-Sen Genel Disiplin Kurulu Başkanı ve Memur-Sen Sakarya Şube Başkanı Murat Mengen, Türk Eğitim-Sen Hendek İlçe Başkanı Fatih Paslı, Eğitim-İş Sendikası Hendek İlçe Başkanı İlker Ünsal, Eğitim-Sen Hendek İlçe Başkanı Mete Kaya, Eğitim-Bir-Sen Hendek İlçe Başkanı Özgür Baylan ve sendika üyeleri okul önünde toplanarak yaşanan şiddet olayına yaptıkları ortak basın açıklamasıyla tepki gösterdi.
Basın açıklamasını okuyan Eğitim Bir-Sen Genel Disiplin Kurulu Başkanı ve Memur-Sen Sakarya Şube Başkanı Murat Mengen, şu ifadeleri kullandı:
"Hendek'te kendisini veli zanneden kişi ve çete üyesinin, bir eğitim yuvasında iletişimi ve çözümü şiddette bularak, okul müdürümüzü ve sosyal bilgiler öğretmenimizi okul içinde darp etmeleri tam anlamı ile eşkiyalıktır, vandalizmdir. 
Biz eğitim çalışanları olarak yetkililerden sesimize kulak vermelerini, toplumumuzda giderek artan şiddeti ortadan kaldıracak önlemlerin bir an önce alınmasını, eğitim çalışanlarına yönelik şiddetle ilgili bir kanun maddesinin Öğretmenlik Meslek Kanununda mutlaka olmasını istiyoruz.
Bu şiddet asla kabul edilemez, çünkü aslında kaybettiğimiz toplum içindeki sevgimiz, saygımız, vicdanımızdır. Aslında kaybettiğimiz geleceğimiz, milli değerlerimizdir. Hani bu meslek kutsal bir meslekti. Hani bir harf öğretenin 40 yıl kölesi oluyorduk. Hani muasır medeniyetler seviyesine öğretmenlerimizle ulaşacaktık?
Geleceğimizi emanet ettiğimzi eğitim çalışanlarımıza, öğretmenlerimize şiddet, ülkemize, milletimize, geleceğimize, umutlarımıza ihanet değil de nedir?"

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.

Önerilen Haberler

Hendek’te Salı günü Nöbetçi Eczane

Hendek Gündemi

Hendek’te Salı günü Nöbetçi Eczane

TürkTraktör 2024 Yılı İlk Çeyrek Finansal Sonuçlarını Açıkladı

Hendek Gündemi

TürkTraktör 2024 Yılı İlk Çeyrek Finansal Sonuçlarını Açıkladı

Hendek MYO'da yangın tatbikatı

Hendek Gündemi

Hendek MYO'da yangın tatbikatı

Hendek'te kaybolan Taşkın'ın ailesi Müge Anlı'da

Hendek Gündemi

Hendek'te kaybolan Taşkın'ın ailesi Müge Anlı'da

Park Halindeki Otomobil alev aldı

Hendek Gündemi

Park Halindeki Otomobil alev aldı

Genç kızdan kahreden haber

Hendek Gündemi

Genç kızdan kahreden haber