HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları HaberHendek.Com Reklamları
Eğitim Fakültesi Öğretmenler Günü’nde Buluştu
Son Güncelleme: 25.07.2024 14:13
Kategori: Hendek Gündemi
Tarih:
Okunma: 1506
Yorum: 0
Yazı Boyutu:
Paylaş:
HaberHendek.Com Reklamları

Program öncesi Sakarya Vali Yardımcısı Akın Yılmaz, Kaymakam İdris Akbıyık ve Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, SAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Karahan’ı makamında ziyarette bulundu. Başkan Püsküllü, masaları tek tek gezerek öğrencilerle sohbet etti.

Hendek Gençlik Merkezi Atlantis Düğün Salonu’nda düzenlenen Öğretmenler  Günü programına Sakarya Vali Yardımcısı Akın Yılmaz, Kaymakam İdris Akbıyık, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, SAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Karahan, Eski Dekan Vahdettin Sevinç, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Alpaslan Okur, öğretim üyeleri ve öğretmen adayı son sınıf öğrenciler katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Karahan yaptı.

Fikri hür, vicdanı hür ve irfanı hür bireyler yetiştirmek

Karahan konuşmasında “ Bu anlamlı günün hazırlanması sürecinin her aşamasında desteğini esirgemeyen başta Hendek Belediyemiz olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mekteplerinin Başöğretmenliğini kabul ettiği bu anlamlı günde kendisinin 25 Ağustos 1924 de Muallimler Birliği Kongresinde Meclis üyelerine yapmış olduğu konuşmasında Türkiye Cumhuriyeti’nin refahını öğretmenlerin başarısına koşut kılan hareketle büyük bir titizlik, özveri ve gayretle yetiştirdiğimiz, Akademik donanımının yanısıra insani değerleri kazandırmaya çalıştığımız önlisans programında 4028 öğrencimizi, 6 adet doktora, 16 adet tezli yüksek lisans ve 5 adet tezsiz yüksek lisans programı ile yaklaşık 1200 yüksek lisans doktora öğrencimize yetmekteyiz. Bünyemizde 124 Akademik Personelimiz bulunmaktadır. Sizlerin eğitim öğretim çalışmalarında bizler sizlerin önünde değil daima arkasında olmayı ilke edindik. İyi birer insan olarak öğrencilerinize model olmayı, meslek hayatınızı mihenk taşı haline getirerek, fikri hür, vicdanı hür ve irfanı hür bireyler yetiştirmek adına tüm kaynaklarınızı seferber edeceğinizi bilmenin huzurunu yaşıyorum” Diyerek Öğretmenler Gününü kutladı.

En iyi eğitim için gayret gösteriyoruz

Kaymakam İdris Akbıyık da bir konuşma yaparak “ Hendek ilçemiz, Türkiye’nin bu imkanlara sahip nadir ilçelerinden birisidir. Eğitim Fakültesinin Hendek’te açılmasında emeği geçen yöneticilerimize ve Hendek’imizi tercih eden öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Hendek’teki yöneticiler olarak, sizlerin Hendek’te daha iyi ortamda daha iyi akademik eğitim alarak, ekonomik ve sosyal rahatınız için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Hendek ilçemiz her şekilde büyüyor ve kalkınıyor. Bulunduğu coğrafi yapı itibari ile en şanslı ilçeler içerisindedir. Gelecek nesillerin yetişmesinde emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyor, şehit olan eğitimcilerimizi rahmetle anıyorum “ Diyerek, Öğretmenler Gününü kutladı.

Okullarımız gül bahçesidir, okullarımızın gülleri de öğretmenlerimizdir

Sakarya Vali Yardımcısı Akın Yılmaz da tüm öğretmenlerin Öğretmenler Gününü kutlayarak “ Bizleri yetiştiren öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Geleceğin sizlerle birlikte en iyi şekilde şekilleneceğine gönülden inanıyorum. Öğretmenlik mesleği Türkiye’de değil Dünya’nın en güzel mesleğidir. Bu yönüyle eğitim öğretim fakültelerini tercih eden öğrencilerimizi kutluyorum. Öğretim görevlilerimizin de öğrencilerimizi geleceğe yönelik en iyi şekilde yetiştireceklerine inanıyorum. Eğer bizler gerçekten öğretmenlerimizde var olan ilmi, irfanı, güzel duyguları ve onun gönül pınarından birşeyler yakalayabilirsek ne mutlu bizlere. Okullarımız gül bahçesidir, okullarımızın gülleri öğretmenlerimiz,  gül bahçesinin bülbülleri de öğrencilerdir. İnanıyorum ki sizlerin omuzlarında bu güllerin ve bülbüllerin uyumu hiçbir zaman bitmeyecek ve sonsuza kadar devam edecektir. Hepinizin öğretmenler gününü kutluyorum “Dedi.

Aytaç Kaya unutulmadı

Konuşmaların ardından, emekli olan Eğitim Fakültesi eski Dekanı Vahdettin Sevinç ve  Neşe Konuk’a, fakülteye hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi ve çiçek verildi.

Programda, kısa bir süre önce rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybeden Öğretim Görevlisi Aytaç Kaya da unutulmadı. Kaya’nın anısına verilen plaket ise abisine takdim edildi.

Program sonunda Öğretmen Marşı okundu.  

Yorumlar

Lütfen aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
  • Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
  • Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
  • Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
  • Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
  • Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
  • Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Acımız büyük; Merve'yi kaybettik

Hendek Gündemi

Acımız büyük; Merve'yi kaybettik

Hendek Kahraman Mahallesi asfalt ile buluştu

Hendek Gündemi

Hendek Kahraman Mahallesi asfalt ile buluştu

Çamlıca Ortaokulundan Anlamlı Gösteri

Hendek Gündemi

Çamlıca Ortaokulundan Anlamlı Gösteri

Muhtarlar Bakanlıktan Borçların ertelenmesini talep etti

Hendek Gündemi

Muhtarlar Bakanlıktan Borçların ertelenmesini talep etti

Hendekli Muhtarlar, TBMM’de Milletvekilleri Ziyaret Etti

Hendek Gündemi

Hendekli Muhtarlar, TBMM’de Milletvekilleri Ziyaret Etti

Şehrin Nabzı Programın konuğu Bayraktar

Hendek Gündemi

Şehrin Nabzı Programın konuğu Bayraktar